Desktop project na laptopu

Korišćenje laptop računara kao drugog monitora

Podešavanje traje nekoliko minuta ako je Windows softver ažuriran i ako su oba uređaja uključena i vidljiva. Izvršite ova dva brza koraka da biste započeli:

1. Omogućite laptop
  1. Počnite tako što ćete otvoriti aplikaciju "Postavke" (Settings) na laptop računaru koju želite da koristite kao drugi ekran
  2. Izaberite opciju "Sistem"
  3. Izaberite opciju "Projektovanje na ovaj računar"
  4. Odavde ćete moći da izaberete opcije koje najbolje funkcionišu za vašu situaciju i bezbednosne potrebe:
  1. Windows računari i telefoni mogu da projektuju na ovaj računar kada kažete da je u redu: promenite postavku iz "Always Off" u "Dostupno svuda" ili "Dostupno svuda na obezbeđenim mrežama", u zavisnosti od lokacije i bezbednosti mreže
  2. Zatražite da projektujete ovaj računar: Odaberite između "Samo prvi put" ili "Svaki put kada se zahteva veza", u zavisnosti od toga da li želite upit svaki put kada koristite laptop kao monitor
  3. Zahtevaj PIN za uparivanje: Kreirajte PIN ako ste zabrinuti zbog drugih uređaja koji projektuju podatke na ekran laptop računara. Ovo se preporučuje za javne veze ili deljene uređaje
  4. Ovaj računar se može otkriti za projekciju samo kada je priključen na priključak: Mnogi kućni korisnici ovo biraju da bi se uverili da imaju uređaj u svom posedu i da bi uštedeli na trajanju baterije

Kada ste izabrali sve relevantne opcije, obratite pažnju na ime računara na dnu prozora sa postavkama. Ovo je ime koje će vam biti potrebno kada odaberete uređaj sa kojim ćete se kasnije povezati.

2. Povežite glavni desktop ili laptop

Sada kada je laptop podešen za projekciju:

1. Idite na desktop ili laptop koji želite da koristite kao glavni uređaj i pritisnite kombinaciju tastera Windows Key+P
  2. Izaberite način prikazivanja ekrana
  3. Odaberite opciju "Extend" ako želite da laptop deluje kao pravi drugi monitor koji vam daje dodatni prostor na ekranu za gore pomenutu produktivnost
  4. Sada bi trebalo da vidite ime laptop uređaja kao opciju povezivanja
  5. Odobrite radnju i možete odmah početi da koristite više ekrana
  6. Kada završite sa korišćenjem drugog laptop računara, obavezno izaberite opciju "Prekini vezu"

Za desktop rqcunar koji sam danas uzeo koristim plazma tv, hdmi, jer nemam monitor. Pa zato pitam kako da desktop racunar koristim monitor od laptopa, znaci ne mogu da vidim uopste ekran od desktopa ako nije prikljucen na tv, tako da ne mogu izabrati podesiti opcije ako prikljucim hdmi desktop i laptop

Da li je nekako moguce snimiti tv sadrzaj na usb flesh memoriju imam smart tv, mts open iptv, hdmi kabel povezanom. Neki kabel za povezivanje dva racunara koji sluzi za prebacivanje fajlova, sa tim kablom nekako?
Kada snimam direktno sa kablovske tj smart tvea onda mi bude sifrovano ono sto sam snimio na usbu tako da mogu samo da preko tva gledam.
Mts iptv resiver registruje da je ubacen usb ali ne znam kako se snima, i da li je uopste moguce?
Kad pritisnem dugme rec ponudi mi izbor jezika i nikakvu drugu opciju

Back