Desilo se! 1.000.000.000.000 $

Pa gle, dionica Applea će sigurno padati, samo ne znaš dali će prije toga još rasti. :roll:

Jer da znaš, bio bi opasno bogat.

Ali činjenica je da je Apple nakon Jobsa potpuno bezidejan.
Što je napravio u zadnjih par godina?
Veći iPad i veći telefon s tehnološkim pizdarijicama koje nikome ništa ne znače.

Potpuno neusporedivo s revolucijom iPoda i iPhonea svojedobno.

Naravno da ne znam ali su oni uvek u nekom marketinskom HYPE-u, sto me podseca na trenutak kada su 2000. ih kompanije isto tako dostizale neke besne i nerealne vrednosti da bi za noc bilo zbrisano 5 triliona (ili 5 biliona po evropskoj br. skali) u deonicama. Realnije bi mi delovalo da je Amazon dosao na njihovo mesto koji je bio nakon njih glavni konkurent u toj trci ako se ne varam, inace o tome i pricam, em nemaju nikog poput Steve Jobs-a, em im se poslednjih par modela telefona i nisu toliko proslavila a iphone im je definitivno glavni izvor prihoda..

cista lazna vest koju Apple koristi da utice na budale da kupuju njegove akcije

Odakle to da apple vredi 1000 milijardi? Nesto vredi onoliko koliko cujete da neko to navedeno PLATI/KUPI

Da li je Apple prodat za 1000 milijardi nekome? Pa nije

Znaci ne vredi toliko

Vredi dosta ali koliko vredi to necemo znati dok ga neko ne kupi

Inace Apple je sto se mene tice najveca prevara u istoriji IT-a , prodaju ljudima kineske telefone za 10 puta vecu cenu od realne na koju lepe svoj znak da se budale i ovce loze

Jer ako niste znali sve Apple telefone proizvodi kineska kompanija Foxconn

Ako vec kupujete kineski telefon kupite pravi kineski brend ustedecete mnogo npr Leeco, Xiaomi, Meizu, Huawei

A ako Apple-u tako dobro ide neka sam otvori fabrike za proizvodnju telefona u Americi, dobro bi bilo i korisno za 69% gradjana Amerike koji imaju ustedjevinu od $1000 dolara ili manju

Evo poceli likovi da onanisu na Kineze i kineske firme...ne mogu da istrpe ovu vest :sad2:

Radis za 30.000 u Sumama Srbije i lozis se na precenjene kineske telefone sa znakom ugriznute jabuke? :rotf:

Sta BILO KOJI , Apple telefon kojeg bolesnici placaju 800-1000e moze vise i bolje nego moj Leeco Le Pro 3 AI Edition kojeg sam platio 100 evra na Aliexpressu?

https://www.kimovil.com/en/where-to-buy-leeco-le-3-pro

Evo koji telefon imam kosta 98 evra

Evo uporednog prikaza mog telefona od 98 evra i Apple telefona od preko 900 evra

https://www.kimovil.com/en/compare/apple-iphone-8-plus,leeco-le-3-pro

Imaju identican ekran 5.5 inca full hd sa isto piksela po incu. moj telefon ima vise memorije 4 GB naspram appleovih 3 GB, najvaznije moj telefon ima skoro duplo jacu bateriju jer nosi 4000 mah bateriju dok je iphone 8 plus 2600 mah. Jedino sto ima vise appleov kinez jeste vise prostora na disku, al mogu i ja da dodam 10-20 evra pa da isto imam 64 gb , uzeo sam ovaj od 32 gb jer mi je sasvim dovoljno za moje potrebe.

Jedino sto appleov kinez ima bolje jeste procesor. Al sta mi treba bolje od ovoga sto nudi Leeco , taj je procesor brzi od 87% na trzistu?

Da necu mozda da renderujem nesto na njemu? Pa necu

Jel postoji neka aplikacija za normalnu ljudsku upotrebu da je nema na Androidu koji nosi Leeco a da je ima na iOS-u? Pa nema

Znaci kupovati ovakvo apple precenjene uredjaje mogu samo budale koje se ne razumeju u tehniku i tehnologiju

Господе Исусе Христе и дево Маријо.

Читам коментаре на Б92 и не могу да верујем како су Срби глупи.

- - - - - - - - - -

cista lazna vest koju Apple koristi da utice na budale da kupuju njegove akcije

Odakle to da apple vredi 1000 milijardi? Nesto vredi onoliko koliko cujete da neko to navedeno PLATI/KUPI

Da li je Apple prodat za 1000 milijardi nekome? Pa nije

Znaci ne vredi toliko

Vredi dosta ali koliko vredi to necemo znati dok ga neko ne kupi

Inace Apple je sto se mene tice najveca prevara u istoriji IT-a , prodaju ljudima kineske telefone za 10 puta vecu cenu od realne na koju lepe svoj znak da se budale i ovce loze

Jer ako niste znali sve Apple telefone proizvodi kineska kompanija Foxconn

Ako vec kupujete kineski telefon kupite pravi kineski brend ustedecete mnogo npr Leeco, Xiaomi, Meizu, Huawei

A ako Apple-u tako dobro ide neka sam otvori fabrike za proizvodnju telefona u Americi, dobro bi bilo i korisno za 69% gradjana Amerike koji imaju ustedjevinu od $1000 dolara ili manju

Није продат Епл, али се његове акције купују и продају на берзи.

Акцијом добијаш сразмерни удео у власништву.

Цен акција којом се тргује, пута број акција, ето ти цене.

- - - - - - - - - -

Најгоре од свега јесте то што не би овако писао да је руска фирма у питању, већ би ти лично отворио тему и славио.

Господе Исусе Христе и дево Маријо.

Читам коментаре на Б92 и не могу да верујем како су Срби глупи.

- - - - - - - - - -

Није продат Епл, али се његове акције купују и продају на берзи.

Акцијом добијаш сразмерни удео у власништву.

Цен акција којом се тргује, пута број акција, ето ти цене.

- - - - - - - - - -

Најгоре од свега јесте то што не би овако писао да је руска фирма у питању, већ би ти лично отворио тему и славио.

na berzi se ne proda ni 1% akcija dnevno

Sto znaci da ne mozes da multipliciras vrednost akcija trenutnu sa brojem istih

Eto uzmimo hipoteticki da svi vlasnici akcija iznesu iste na prodaju na berzi. Pa sta ti mislis da bi ostala ista cena? Ne burazeru, cena bi se vrtoglavo srozala , jer prosto nemas kupaca toliko za taj broj akcija narocito ne na tu cenu.

Sto bi ja slavio uspeh americke firme za sisanje ovaca?

Pa to je za zaljenje.....

Od toga gradjani Srbije imaju samo stetu

Koju korist bilo ko ima ako nosi telefon marke A umesto B?

Na korist drzavi je da se sto manje novca odliva iz zemlje na kupovinu roba i usluga, stoga je pogubno po nas kupovati apple proizvode , a korisno kupovati kineske iz prostog razloga sto kostaju oko 10 puta jeftinije

Ista je stvar sa npr biciklistickim ramovima.

Biciklisticki ram je u drumskom biciklizmu realno potrosna roba manje vise koliko i gume tockovi itd.

Cene vrhunskih ramova koje proizvode zapadne firme dostizu cene i do 5000 evra sto je ludilo. Najjace od svega je sto se svi ti ramovi proizvode u Kini. TJ proizvode ih Kinezi.

A sa druge strane ramovi manje vise istih karakteristika kineskih kompanija kao npr Yoeleo kostaju 10-12 puta jeftinije.

Za mene kao krajnjeg kupca je samo bitno sta je jeftinije. Obe stvari vrse istu ulogu/posao

Све што причаш о акцијама важи за биткоин. А ти о биткоину имаш један став а о акцијама други.

Да сад неко дође на тему о биткоину и напише од речи до речи ово што си написао за акције, ти би обарао ту тезу,а држиш је се кад су у питању акције.

Само зато што мрзиш Америку и та мржња је толика да ти помути расуђивање.

- - - - - - - - - -

na berzi se ne proda ni 1% akcija dnevno

Sto znaci da ne mozes da multipliciras vrednost akcija trenutnu sa brojem istih

Eto uzmimo hipoteticki da svi vlasnici akcija iznesu iste na prodaju na berzi. Pa sta ti mislis da bi ostala ista cena? Ne burazeru, cena bi se vrtoglavo srozala , jer prosto nemas kupaca toliko za taj broj akcija narocito ne na tu cenu.

Sto bi ja slavio uspeh americke firme za sisanje ovaca?

А замисли да хипотетички, сви власници биткоина изнесу биткоине на продају. Па шта мислиш да би остала иста цена? не буразеру, цена би се вртоглаво срозала, јер просто немаш купаца толико за тај број биткоина нарочито не на ту цену.

А опет, биткоин има своју реалну цену.

Исто је и са акцијама.

Све што причаш о акцијама важи за биткоин. А ти о биткоину имаш један став а о акцијама други.

Да сад неко дође на тему о биткоину и напише од речи до речи ово што си написао за акције, ти би обарао ту тезу,а држиш је се кад су у питању акције.

Само зато што мрзиш Америку и та мржња је толика да ти помути расуђивање.

- - - - - - - - - -

А замисли да хипотетички, сви власници биткоина изнесу биткоине на продају. Па шта мислиш да би остала иста цена? не буразеру, цена би се вртоглаво срозала, јер просто немаш купаца толико за тај број биткоина нарочито не на ту цену.

А опет, биткоин има своју реалну цену.

Исто је и са акцијама.

naravno.

Ali smisao kupovine bitkoina je cuvanje kapitala tj stednja tj izbegavanje devaluzacije kapitala kroz emisiju novca bez pokrica koju sprovode sve centralne banke. Zato nikada svi bitkoini nece biti stavljeni na prodaju.

sve je manje budala koje bacaju novac na precenjene mobilne

sve ih je manje

Ima ih ali im se broj smanjuje

Ma jok sve ih je više.. Tržište mobilnih telefona belezi konstantan rast od kako je nastalo . Odatle i te cifre koje belezi Apple..

- - - - - - - - - -

Ja ne uzimam Apple proizvode iz principijelnih razloga ali ni ovaj Huawai Mate 10 pro nije ništa puno jeftiniji bio kad je izašao a ni ovaj novi p20 pro ..

- - - - - - - - - -

Ono što bi trebalo da je tebi interesantno je ovo https://www.notebookcheck.net/Huawei-sold-more-phones-than-Apple-in-Q2-2018.320188.0.html .... I pored blokiranog pristupa USA tržištu

Back