Deset ljutih gusara

gost 358859

Poznat
Poruka
7.403
http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/deca-mi-gladna-umiru/74026
Meni je ovo totalno nejasno...
Molim da se diskusija ne pretvori u to da li treba stvarati decu ako nemaš sve obezbeđeno nego da se koncentrišete na ovakve slučajeve.
Da li im treba pomoći i kako? I je l' opravdanje loša država baš za sve? Pet radno sposobnih ljudi u kući koji čekaju da im neko nešto da. Da li je baš tolika nestašica posla da baš nijedan član ne radi?
Kako objasniti ovakve slučajeve?

Evo da prva odgovorim. Ja sam stava da ovim ljudima treba oduzeti svu maloletnu decu. I da je stvarno nemoguće da baš niko od njih ne može da nadje posao. Dečji dodatak treba dati svakome ko ima decu, ali traziti socijalnu pomoc, a biti sposoban za rad je po meni čist bezobrazluk i trazenje 'leba bez motike.

Čemu to karikiranje "deset ljutih gusara"? Bezveze je.
Nema takvima pomoći, dugo to već postoji, nekontrolisano rađanje u siromašnim porodicama, i nikakve edukacije tu ne pomažu, eventualno promena socijalne politike na nivou države. Ti ljudi nemaju adekvatnu svest i nema tu nikakve promene u skorije vreme. Samo žalim tu decu.

I je l' bi izdvoio pare iz svog džepa i poslao im kao pomoć?
Ja znam da ne bih, ma da ne znam koliko imam.

Iskustvo sa pomaganjem me naucilo da ne dajem novac na ruke. Nego uplatim tacno tamo gde treba, sta treba.
Pomogla bih naravno i prijatelje pozvala da pomognu. Da bar deca imaju hleb, jogurt, mleko svakog dana, ne idu bosa i gola. Za grejanje takodje i najbitnije, naci posao svakome ko je radno sposoban.

Besmisleno je razglabati o "toliko dece" kad su deca vec tu. Izbor hoce ili nece neko da pomogne verovatno zavisi o vaspitanju. Pomagali su i moji, takva sam i ja.

Po milioniti put tvrdim da sve socijalne sluzbe treba ukinuti. Najveci dzabalebarosi u sistemu, zbog kojih se bezbroj ovakvih situaciju zakomplikuje za sva vremena.

Molim da se diskusija ne pretvori u to da li treba stvarati decu ako nemaš sve obezbeđeno nego da se koncentrišete na ovakve slučajeve.
Da li im treba pomoći i kako? I je l' opravdanje loša država baš za sve? Pet radno sposobnih ljudi u kući koji čekaju da im neko nešto da. Da li je baš tolika nestašica posla da baš nijedan član ne radi?
ne znam ja bi im pomogla jer deca nisu kriva tipa poslala bi im odecu itd..
al smatram inace da je neodgovorno da pravish 99999 dece a da ne moz da ih izdrzavas...lepo je imati decu i deca se prave iz ljubavi al treba da budes i odgovoran za taj zivot i da mu pruzis makar minimalne uslove za zivot...a oni to ne mogu,i kad su bili zaposleni ne znam kako su mogli...
i da imas extra platu ne znam koliko je uputno imati vise od petoro dece...meni i je i to mnogo osim ako nisi teski burzuj...posebno u dragoj nam srbiji...

Čemu to karikiranje "deset ljutih gusara"? Bezveze je.
Nema takvima pomoći, dugo to već postoji, nekontrolisano rađanje u siromašnim porodicama, i nikakve edukacije tu ne pomažu, eventualno promena socijalne politike na nivou države. Ti ljudi nemaju adekvatnu svest i nema tu nikakve promene u skorije vreme. Samo žalim tu decu.
Nije bilo karikirano, nisam znala kako da nazovem temu, pa sam lupila skroz bzv, tek onda shvatila kako zvuči debilno.

Iskustvo sa pomaganjem me naucilo da ne dajem novac na ruke. Nego uplatim tacno tamo gde treba, sta treba.
Pomogla bih naravno i prijatelje pozvala da pomognu. Da bar deca imaju hleb, jogurt, mleko svakog dana, ne idu bosa i gola. Za grejanje takodje i najbitnije, naci posao svakome ko je radno sposoban.

Besmisleno je razglabati o "toliko dece" kad su deca vec tu. Izbor hoce ili nece neko da pomogne verovatno zavisi o vaspitanju. Pomagali su i moji, takva sam i ja.

Po milioniti put tvrdim da sve socijalne sluzbe treba ukinuti. Najveci dzabalebarosi u sistemu, zbog kojih se bezbroj ovakvih situaciju zakomplikuje za sva vremena.
A je l' misliš stvarno da se tako mnogo pomaže, kupovanjem hrane?? Msm njima i to jeste mnogo, ali zar misliš da takvi ljudi mogu kako treba odgojiti decu?
Msm ja sad baš politički nekorektno pričam, ali ja sam se naježila kad sam pročitala. Osećanje neko pomešano i bes usmeren ka roditeljima i tuga zbog dece.

naša država vodi tu politiku borbe protiv bele kuge potpuno bez pokrića. kao, izrodite decu da nas ima više a koga boli kako će ta deca preživeti. nekako će se snaći, do novog rata, jer nama vaša deca trebaju samo kao vojnici i majke budućih vojnika.

treba deci pomoći, kad država već ne pomaže, ali mala je to pomoć ako nije sistemska.

Znam bracni par koji ima troje odrasle dece.

Takvi su baksuzi, da ni sa kim nisu gradili dobre odnose.
Sticajem okolnosti, oboje su umrli relativno rano, i ostavili troje dece koji imaju oko 30 i bez posla.

Uzas i tuga.

Eto, to se dogadja u nefunkcionalnim porodicama, i sa ludim ljudima.

- - - - - - - - - -

I da - oboje su bili intelekrualci. ;)

Njima je najbolja pomoc neko imanje u selu, da se bave poljoprivredom ili stocarstvom.
Tada nece poumirati od gladi, jedino ako su suvise lenji da rade.

Seljak uvek prezivi jer dok god radi nada se nekom dobitku, ko ne radi nema cemu da se nada.

Njima je najbolja pomoc neko imanje u selu, da se bave poljoprivredom ili stocarstvom.

Seljak uvek prezivi jer dok god radi nada se nekom dobitku, ko ne radi nema cemu da se nada.

U jednom selu u okolini NS-a je živela isto tako neka mnogobrojna porodica, svi su alkosi, mama ni ne znam gde je i da l je živa, maloletni su po hraniteljskim porodicama a dva sina su ostala sa tatom.
Ne zna se ko je grđi, alkosi, barabe, tuku se i međusobno i s kim sve pride stignu.
O lopovluku da ne pričam.
Imali su funkcionalnu kuću, opština im pomogla pre koju godinu, sad više ni krov nemaju, zapalila se pre neku godinu, skoro je sve izgorelo, ostala šupa u kojoj sad žive.
Nemaju vrata i nemaju prozore.

Ljude koji ne mogu da brinu o svojoj deci i ne pokazuju interesovanje treba sterilisati i poslati u radni logor, da privređuju pod prisilom pošto drugačije ne umeju.
Ni zatvor ni prihvatilišta nisu za njih, jer su paraziti.

Ne kažem da je to slučaj sa ljudima iz uvodnoh posta, ali ni ovi o kojima ja pričam verujem da nisu jedini slučaj, nažalost :neutral:

A zasto ocekivati da ti rodbina nadje radno mesto? U uredjenoj drzavi bi svako trebalo da moze da radi za sta je kvalifikovan, ili bar kakav posao. Drzava je duzna da ovakvim ljudima nadje zaposlenje. Jeb.ala te nasa drzava, ovakva kakva je

Mozda ima malo vise sanse u uredjenoj drzavi...
ali svuda je potrebna preporuka, i da te neko zna. :)

- - - - - - - - - -

Jedino za nezaposlene postoji socijalna pomoc..koja je minimalna,. Ali dovoljno da za stan i hranu.

Bravo. Ovo htedoh da napisem:)
Mali stan pun vlage, a toliko napustenih kuca zvrji prazno. Neko bi sigurno ustupio svoje imanje samo da oni izmiruju racune i odrzavaju ga, da ne propada.
Za toliku decu je dvoriste daleko prakticnije, mislim, za svako dete je zdravije a uz bastu i vocnjak i deca sticu radne navike.
Malo voca, malo povrca, jedna koza, par koka... i polako.
A i ona ako ima psihicke probleme, fizicki rad bi joj skrenuo misli a cuvanje koze pomaze kao terapija.
Naravno, ako su lenji- nema pomoci.

U jednom selu u okolini NS-a je živela isto tako neka mnogobrojna porodica, svi su alkosi, mama ni ne znam gde je i da l je živa, maloletni su po hraniteljskim porodicama a dva sina su ostala sa tatom.
Ne zna se ko je grđi, alkosi, barabe, tuku se i međusobno i s kim sve pride stignu.
O lopovluku da ne pričam.
Imali su funkcionalnu kuću, opština im pomogla pre koju godinu, sad više ni krov nemaju, zapalila se pre neku godinu, skoro je sve izgorelo, ostala šupa u kojoj sad žive.
Nemaju vrata i nemaju prozore.

Ljude koji ne mogu da brinu o svojoj deci i ne pokazuju interesovanje treba sterilisati i poslati u radni logor, da privređuju pod prisilom pošto drugačije ne umeju.
Ni zatvor ni prihvatilišta nisu za njih, jer su paraziti.

Ne kažem da je to slučaj sa ljudima iz uvodnoh posta, ali ni ovi o kojima ja pričam verujem da nisu jedini slučaj, nažalost :neutral:

Slazem se.

Nekada je najbolje resenje za decu da odu u dom ili hraniteljske porodice.
Mislim da bi to bilo dobro resenje i za decu iz uvodnog posta, imace bar redovne obroke dok roditelji ne poconu da zaradjuju da vrate decu nazad.

Ako se stanje pogorsa mogu da zavrse kao porodica iz tvog primera, sto bi bilo najgore resenje.

Back