Dermatolog Novi Sad/ Opadanje kose

Borivojka Djuric

Početnik
Poruka
5
Ćao!
Ja zaista ne znam kako ovaj forum funkcioniše ali probaću.
Ja već duže vreme imam problem sa opadanjem kose. Kosa mi stalno visi na krajevima i bas je nakako cudno. Pre dve godine mi je prvi put pocela da opada kosa ali bi i nestalo bukvalno preko noci i tako bi se i vratila. Nije mi konstantno opadala mozda 2-3 nedelje i nestalo bi. Medjutim prosle godine u oktobru je toliko puno opadala da sam morala da je skratim do ramena. Inače živim u Austriji i bila sam kod vise dermatologa ali oni su uvek smatrali da ja imam gustu kosu i da to nije nikakav problem. Zato sam htela da nadjem dobrog dermatologa u Novom Sadu (privatni/moze i drzavni)! Da li neko zna za dobrog dermatologa u NS?
Takodje sam imala problema sa gljivicama na kozi (pityriasis versicolor). Ne znam da li je zbog toga ili zbog seboreicnog dermatitisa.
Hvala unapred :*
Pozdrav iz Austrije! :D

Ćao!
Ja zaista ne znam kako ovaj forum funkcioniše ali probaću.
Ja već duže vreme imam problem sa opadanjem kose. Kosa mi stalno visi na krajevima i bas je nakako cudno. Pre dve godine mi je prvi put pocela da opada kosa ali bi i nestalo bukvalno preko noci i tako bi se i vratila. Nije mi konstantno opadala mozda 2-3 nedelje i nestalo bi. Medjutim prosle godine u oktobru je toliko puno opadala da sam morala da je skratim do ramena. Inače živim u Austriji i bila sam kod vise dermatologa ali oni su uvek smatrali da ja imam gustu kosu i da to nije nikakav problem. Zato sam htela da nadjem dobrog dermatologa u Novom Sadu (privatni/moze i drzavni)! Da li neko zna za dobrog dermatologa u NS?
Takodje sam imala problema sa gljivicama na kozi (pityriasis versicolor). Ne znam da li je zbog toga ili zbog seboreicnog dermatitisa.
Hvala unapred :*
Pozdrav iz Austrije! :D

Ma ako ti je kosa OK, batali da uopste i ides kdo lekara. Ima tako perioda kada kosa opada, ziv covek ne zna razlog, ali to se nekako "smiri"
samo od sebe, ne, ako nemas nekih vecih problema batali razmisljanje o kosi i opadanju.
Dermatolozi nemaju bas carobnu formule za rast kose.

Ако ти расте млада коса, а то ћеш најбоље видети кад косу рукама слепиш уз теме, онда немаш проблем већ имаш неко сезонско опадање или стрес. Коса јако реагује на стрес.

Pa meni raste mlada kosa...ja mislim da imam telogen effluvium jer mi sve deluje na to samo mi treba potvrda od doktora i naravno da saznam da li mi fale vitamini, da li su hormoni ok, stres moze biti faktor toga takođe :)
hvala ti :)
Ma vidi, svaki covek ( a narocito ako je covek mladja zena, ali i mladji muskarac) je uzasnut kada vidi golim okom kako mu 300-500 vlasi kose
ispadaju, iz cista mira.
Nema to veze sa vitaminima, nema veze ni sa hormonima, ali je to saznanje za svakog coveka jos bolnije od recimo ispadanja zuba:D
( Karikiram sada malo, ali i ne preterano). Ako si ti primetila da ti raste nova kosica, zaboravi bre na vitamine, hormone, lekare, ti problemi
ce te snaci oko pedesete godine zivota ( ili i kasnije), ali je to sve onda neminovnost.

meni je kosa prirodno gusta na mamu...svi su se divili mojoj lepoj kosi...medjutim meni vec duze vreme drasticno opada kosa...i vec je poprilicno tanja...zakazala sam ja vec termin za pregled kose i temena...plakala sam i tuzna sam itd. ja tek imam 20 godina pa zato me nervira iskreno :)
hvala na odgovoru :)

Ma ti to samo uobrazavas, veruj mi da je tako, nema celavih zena, ja sam vec napisala ( i sama sam kroz sve to prosla, bila i uplasena)
da u nekim periodima zivota kosa nekoliko meseci opada, imas utisak da ces ostati bez kose, ali nije tako. Narocito ne za tebe koja ima vec
po prirodi jako gustu kosu. I ne postoji sredstvo ( ni vitamini, hormoni) koje moze da regulise to nekakvo prirodno i periodicno opadanje kose.

Da li kod Vas prestala da opada?

Ma naravno da je nekada i prestala nego covek ne zna kada ce i da li da prestane pa ga onda uhvati panika,
ide kod lekara ( a za dermatologe je to zaista ponajmanji problem pa se tako i ne bakcu takvim problemima).
Tako je sada i tebe uhvatila panika, ali ja ti kazem i iz svog i iz iskustva nekih mojih drugarica da ces imati lepu i gustu
kosu i sa pedeset godina:)

Коса опада и због штитне жлезде, затим због пораста вредности хормона тестостерона.

Кажу медицински извори да је код жена најчешћи узрок опадања косе комбинација недостатка гвожђа и амино-киселине лизин.

Постоји и генетка/наследна ћелавост и код жена али је веома ретка.:)

Back