Дерби, пиво и таљателе

Да, да,да
Пробудим се јутрос нешто посебно крмељив……подочњаци до колена, алкохол је заиста чудо...али волим га мада смо синоћ претерали.........10-12 пива је ипак превише у мојим годинама
Још увек не знам да ли сам уморан или не, да ли сам се наспавао или не?
Тешко отварам десно око….позната соба.
„Лепо“ помислим у себи.
Полако схватам да сам сам у кући……..Жена отишла на посао, деца у школи, мени слободан дан, милина за ленствовање.
Поново затварам десно око и упадам у лагани дремеж.
Вруће ми је.
Ови из топлане (они чије рачуне нисам платио неколико месеци) ложе лудачки. Откривам ноге у нади да ћу се мало расхладити……не помаже. Почињем да се окрећем са једне не другу страну у нади да ћу ућарити још мало сна али нешто ме интензивно жуља испод леве плећке. Присилим се да померим руку и извадим предмет који ми прави сметњу. Књига.
Чарлс Буковски, Фактотум….ДА, па читао сам до пола ноћи………Докле ли сам стигао?
Нема везе, ионако га читам по седми пут, снаћи ћу се.
Несигурно устајем из кревета, колена помало клецају и чешкајући оно што мушкарци обично чешкају када изађу из кревета гегам до тоалета.
„Добро је, жив сам“ тихо изустих напуштајући та малу просторију.
сутра је петак.
Волим петак.
Вечерас је традиционално банчење са другарима, скупи се нас 20-30 који се знамо још из основне школе, углавном смо се сви мање више и окумили…….када смо сви на броју збир година нам је дебело преко 1000….оматорило се али нисам баш сигуран да се одрасло и уозбиљило…….после пар пива смо као мала деца, галама, бука, бесмислене приче, одмеравање келенерице, план где ћемо даље када нас у поноћ најуре из кафанчине.
Ау, па скроз сам заборавио, данас је кума Дејану рођендан!
Морам да му купим неки занимљив поклончић.
Прошле године сам му купио тиркизне мушка танге које су са предње стране имале пришивене слоновске уши и сурлу у коју се ставља……. па личи на правог слона.
Јадна његова девојка, два дана је јурио поо кући обучен само у слона, поносно показујући тиркизну сурлу.
Шта да му купим ове године?
Немам појма али наћи ћу већ неки идиотлук.

Данас су ми укућани оставили у аманет и кување, воле када „тата“ нешто скрчка…договорио сам се са децом, данас таљателе у сосу од белог вина и пилеће џигерице, то обожавају…………..али мене толико мрзи да кувам. За кување је неопходно добро расположење и мотивације, уколико тога нема, онда радије све батали и прави нешто „обично“ попут мусаке или поховане пилетине са кромпир пиреом….Ипак потрудићу се и даћу све од себе.

ХЕЈ, па прекосутра је дрби!! Дивна вест, опет почиње зезање на стадиону, адреналин, зезање са другарим из малих градића (плеоназам) широм Србије. Јуче са на тренингу на Маракани скупило око 3000 навијача да да подршку Звезди. Па то је више него што је био просек на гробарским утакмицама на ЈНА у прошлом првенству. Дошли су неки нови клинци, ваљда ће бити добри и достојно нас наследити……..баш сам пре пар дана о томе причао са Шавијом……..имамо потенцијал, навијачка будућност нам је изгледа светла…
Можда је овај дан ипак лепо почео…………..чини ми се да јесте.а фсс, полиција и Ђура шнајдер су се ипак сагласили да се Дерби нормално одигра...............а бићеи доста пива...опет!

Back