Depozit

altec.gs

Zainteresovan član
Poruka
228
Naime, uzeo sam stan u koji sam se uselio na pocetku ovog meseca koji delim sa jos 3 osobe. Ja sam odma na pocetku dao pare za kiriju, ali sada mi traze da dam i pare za rezije iako nisam ziveo u tom stanu, vec je bio neki drugi cimer. Zar ne bi on trebao da plati rezije za taj mesec u kome je stanovao tu? Ja sam misljenja da bih rezije trebao poceti placati tek od sledeceg meseca. Ili mozda gresim?
Takodje, trebam da dam i pare za depozit, ali su oni nesto spominjali da im to treba da bi platili neke troskove prethodne??! Msm, zar nije depozit neko osiguranje ako ja ne platim racune ili ako nesto pokidam, pa da onda to ostane gazdi da plati/kupi, a ako izmirim sve obaveze da mi se te pare vrate?

Депозит би требало да иде газди, као неко осигурање њему да нећеш да стругнеш а не платиш рачуне и-или поправке. Паре за режије, јбг, не знам какав им је обичај, требало би да плаћа онај ко је рачуне направио, мада можда имају интерно договор са газдом да се плаћа месец за месец, да се не јурите кад се иселиш.

Bio sam podstanar 13 godina i to je u Srbiji veliki problem.Na jednom mestu sam ostao dugo godina i iz tog stana sam presao u vlastiti,a tamo sam ostao dugo vremena jer sam naucio da necu naci idealan stan tj.,,gazdu".To je zato sto oni izdaju sobe i stanove,a to ne prijavljuju nigde da ne bi placali porez.Kirija je obavezno u devizama,a mi radimo za dinare.Non-stop kukaju kako ce umreti ako im zakasnimo jedan dan za kiriju i da sa tom kirijom jedva nekako prezivljavaju.Sve go hohstapler do hohstaplera.Ako zivis npr.odvojeno od njih(da ti zivis u jednom delu grada,a oni na drugom),opet ce ti iznenada dolaziti da snime sta jedete i po tome ce ti odredjivati kiriju.Depozit su me trazili ,ali ja im nisam dao.Jednostavno kazi da nemas para i gotovo.Kad im to kazes,bune se,ali nemaju kud.To je prejak argument za njih.Obavezno imaju nesredjene racune od ranije od bivsih zakupaca i onda hoce to da prelome na novima.Tvoje je da im das kiriju na vreme i gledaj da vam to bude jedini razgovor u mesecu.Nema tu nikakvog prijateljstva,ti su ljudi po svojoj prirodi grebatori i uglavnom paraziti.Mozes 100 puta da im ucinis,a 101-vi ne,ima da sve zaborave i da se naljute.Racun koji ti je napravio cimer treba on da plati i stanodavac nema nista sa time.On hoce placene racune na vreme.Zato je najbolje deliti stan sa prijateljima koji imaju iste interese kao i ti ili barem priblizno neki isti kucni odgoj i kulturno ponasanje.

Back