Deportacija vlasnika biciklističke kuhinje

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jasna

Stara legenda
Banovan
Poruka
89.439
Kažu, opasna neka sekta... :roll:

Deportacija članova "Culture exchange"

NOVI SAD -
Vlasnicima novosadskog kluba i neprofitne organizacije "Culture exchange, policija je naredila
da u roku od 30 dana napuste Srbiju. Odluka policije odnosi se na američkog državljanina Sajmona
Vilsona i njegovu suprugu, grčku državljanku Evdoksiju Sejtanidu.

http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/deportacija-clanova-cultural-exchange_425928.html?fb_action_ids=10151749533064667&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%2210151749533064667%22%3A229564580535927%7D&action_type_map=%7B%2210151749533064667%22%3A%22og.recommends%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

To oni sto promovisu biciklizam i zdrav nacin zivota? Jesu opasni vala :lol:
Ko jos u srbiji video promovisati zdravu hranu i besplatne opravke bicikla :roll: Svakoga ko dodje da pozitivno promovise srbiju mi oteramo, dok razne sajentologije, mormone i nevladine organizacije koje promovisu homoseksualizam stitimo ko bele medvede...

To oni sto promovisu biciklizam i zdrav nacin zivota? Jesu opasni vala :lol:
Ko jos u srbiji video promovisati zdravu hranu i besplatne opravke bicikla :roll: Svakoga ko dodje da pozitivno promovise srbiju mi oteramo, dok razne sajentologije, mormone i nevladine organizacije koje promovisu homoseksualizam stitimo ko bele medvede...
Da li bas u pravu? Sta navodi te ljude, clanove raznih NVO da se "dobrovoljno", iz "humanih" razloga angazuju na resavanju teskih problema u tudjoj zemlji, a u svojoj ne vide haos? Ko ih i zasto finaansira. Opet ces reci, evo jos jednog ko veruje u teoriju zavere. Ne, ne verujem ljudima koji imaju "altruisticke" porive, a dolaze nam iz lepe p.m. Takvi, kad dodje vreme, seju pometnju u zemljama u kojima su se angazovali, tzv. humanitarnim zadacima koje im je odredila njihova vlada. I zasto tebi, kao humanom bicu, smetaju druge religije, a ne smetaju ti NVO koje se finansiraju iz inostranstva i promovisu "bivciklizam"?

Ne poznajem ljude licno i cela ova njihova situacije deluje malo nepojasnjena. Vlasnike kafica su optuzili da pripadaju nekakvoj sekti, lupali im prozore na kaficu, dok su dokazi da su pripadnici sekte na nivou rekla kazala.
Ne razmem kako ljudi mogu da pljuju po nekom o kome nista ne znaju, valjda je svako nevin pre nego sto se dokaze suprotno. Sajmonu Vilsonu je zabranjen ulazak u Srbiju na godinu dana zbog prekrsavanje nekih zakonskih pravila u vezi dobijanja boravisne dozvole, u policiji se ne pominje nikakvo sektasenje vec je valjda sve stvar birokratije. Koliko sam mogao saznati kroz novinske clanke, on se opravdava sa tim da zbog jezicke barijere i komplikovane birokratije u Srbiji nije dovoljno poznavao zakonske propise u vezi produzetka njegove boravisne dozvole.

Koliko je meni poznato, ako neko dodje na kafu ili pice mogao je da se poslluzi alatom u biciklistickoj radionici i da sam ili uz pomoc volontera opravi svoje biciklo. Takvi kafici postoje sirom sveta, svako trazi nesto primamljivo da ponudi musteriji da bi je privukao, ovde je akcent bio na bicikliste. Ako je neko putovao van Srbije zna da postoje kafici gde uz rucak u nekom restoranu deca besplatno dobijaju neku igracku ili slatkis. Cak i Mek'donalds cesto ima akciju delenja besplatnih igracki deci. Mnoge perionice npr posle cetiri pranja auta, peto pranje daju dzaba. Ne znam zasto nas narod odmah misli da tu nisu cista posla ako nesto dobijes dzaba, to u stvari nije za dzaba, vec cist marketing i nacin da privuces musteriju, usluga koju joj pruzis je uvek manja od koristi koju dobijas sa stalnim musterijama.

Back