alekm1lo
Početnik
- Poruka
- 5
Ne mogu nigde pronaći, šta tačno predstavlja „deponovati potpis”. U kojim situacijama se to može učiniti? Da li kao individua mogu to učiniti ili je usluga namenjena samo pravnim licima?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Poreska odavno radi sa elektronskim potpisima. i odavno ne traže depo karton kada osnivaš firmu. Ni pečat.Ja koliko znam potpis se deponuje u poreskoj upravi i banci, za pravna lica, da se zna ko ima pravo da potpisuje dokumente te firme ili preduzetnika.
Ne znam da li moze i da li ima svrhe deponovanje potpisa za privatna lica, kao da ce neko proveravati potpis kad uplatis struju ili grejanje.....
Nisam znao, i ne pratim, vec 15ak godina nisam u toku... To je mnogo lakse, u svakom slucaju.Poreska odavno radi sa elektronskim potpisima. i odavno ne traže depo karton kada osnivaš firmu. Ni pečat.
Mi imamo el. potpise, ali zbog specifike same firme su ih uvodili po hitnom postupku, birokratija krupna, razvuceni smo na 9 vremenskih zona pa je jako ubrzalo nase unutrasnje poslovanje.Naravno da je lakše i brže , kopiramo druge barem u nečemu.
U teoriji ne treba, ali kad otvaraš firmu i dalje treba i karton deponovanih potpisa i pečat i elektronski potpis. Ne pitaj kako znam.Poreska odavno radi sa elektronskim potpisima. i odavno ne traže depo karton kada osnivaš firmu. Ni pečat.