Dendrofilija

gost 351128

Domaćin
Poruka
4.973
Kad se drvetu potkreše krošnja, iz stabla izbijaju novi izdanci. Tako se često i duša obolela u cvatu vraća u prolećno doba začetka i detinjstva prožetog slutnjama, kao da će tu otkriti nove nade i nastaviti prekinutu nit života. Izdanci sočno i naglo bujaju iz stabla, ali je to samo prividni život i iz njega nikad neće izrasti krošnja.

ps. ko ne shvata temu, nek preskoči :rtfm:

Kad se drvetu potkreše krošnja, iz stabla izbijaju novi izdanci. Tako se često i duša obolela u cvatu vraća u prolećno doba začetka i detinjstva prožetog slutnjama, kao da će tu otkriti nove nade i nastaviti prekinutu nit života. Izdanci sočno i naglo bujaju iz stabla, ali je to samo prividni život i iz njega nikad neće izrasti krošnja.

Ok, odoh ja onda odavde, glupa sam :(

Znaš, ima neki specijalni vosak, da sad ne ulazim u suštinu, pa kad se krošnja oreže, premaže se i tako spriječi ulazak patogenih mikroorganizama i štetan utjecaj vanjskih faktora....ako je stradanje bilo izraženije, dobro je ponoviti postupak. :whistling:
Tako da za svaku ranu ima melem.

"ljubav prema stablima". :eek:

Феноменална плавуша преживи бродолом и само што није изашла на обалу нападне је крокодил. Већ се поздравила са животом, када се из шуме зачу:
- аааааааааааааах!
Тарзан скочи на крокодила и задави га. Заносна плавуша сва сретна баци му се у наручје и поче га испитивати:
- Како се сналазиш за храну
- Тарзан убије, Тарзан испече, Тарзан поједе!
- А како набављаш одећу?
- Тарзан убије, Тарзан одере, Тарзан обуче!
- А како се сналазиш за оне ствари, мислим на сек?
- Тарзан нађе дрво са рупом, Тарзан обави посао!
- Сада кад сам ја ту више ти не треба дрво, ајде самном!
Ухвати га лепотица за руку одведе га у шуму и нагузи се.
Тарзан се затрчи према њој и из све снаге је шутне ногом у гузицу!
Једва дошавши себи од шока девојка га пита:
- Тарзане, што си то урадио? Зар не желиш да будеш самном?
- Тарзан прво провери да ли има ВЕВЕРИЦА!

Феноменална плавуша преживи бродолом и само што није изашла на обалу нападне је крокодил. Већ се поздравила са животом, када се из шуме зачу:
- аааааааааааааах!
Тарзан скочи на крокодила и задави га. Заносна плавуша сва сретна баци му се у наручје и поче га испитивати:
- Како се сналазиш за храну
- Тарзан убије, Тарзан испече, Тарзан поједе!
- А како набављаш одећу?
- Тарзан убије, Тарзан одере, Тарзан обуче!
- А како се сналазиш за оне ствари, мислим на сек?
- Тарзан нађе дрво са рупом, Тарзан обави посао!
- Сада кад сам ја ту више ти не треба дрво, ајде самном!
Ухвати га лепотица за руку одведе га у шуму и нагузи се.
Тарзан се затрчи према њој и из све снаге је шутне ногом у гузицу!
Једва дошавши себи од шока девојка га пита:
- Тарзане, што си то урадио? Зар не желиш да будеш самном?
- Тарзан прво провери да ли има ВЕВЕРИЦА!
:zcepanje:

mene je jedan sasekao u korenu i sada sam kao drvo
kao panj
odsecena
a imam...imam mnogo lep cvet :cvet:
mnogo volim prloce, mirise, zivot, sunce

- - - - - - - - - -

no, kad dobra cela isprasi ovaj moj tucak sa prasnicima ja sam zrela visnja
malo da kisim ali slatka :flert:

:lol:

A, metafore, volim metafore.:heart:
Prijatelju Kromi, to bez budućnosti odmah sekirom pa okreši.
A dešava se da i kad se skreše, opet izdanci izbijaju, pa treba biti uporan sa tom sekirom.:ortaci2:

komri, imas jednu poemu wiliama wordswort, inace iz filma sjaj u travi.

"Sada, kada ništa na svetu ne može vratiti dane prohujalog leta
naš sjaj u travi i bleštavost sveta, ne treba tugovati,
već tražiti snage u onom što je ostalo i s tim živeti"

Back