Denarodnjacifikacija Srbije

dok oni koji su ostali uz taj zvuk su duhovno porobljeni, njihov estetski osećaj se nije rascvetao u bašti njihove psihe, to su isti oni koji ostavljaju kese i flaše kada šetaju prirodom dok roštiljaju sa ortacima uz pominjani melos, eventualno mogu prosuti i mozak nekoj jednoj živuljki koju sretnu usput, jer to je tako mačo i porodična vrednost a ne one pedečine vegani

ključna reč je - đaci
dakle, osobe u razvoju. dete i mlada osoba su nedovršeni produkti, oni su ljudsko biće u nastajanju. estetski osećaj još nije bio formiran, tek je počeo da pupi i onda se u jednom momentu formira vododelnica kad se osoba probudi i oseti da je nešto smeće nebitno što se okruženje u kom živi tome klanja.... kolektivno ludilo nije redak fenomen, ali pošto je gomila obolela praktično ga je teško primetiti jer se uzima zdravo za gotovo
Zasto mislis da nisi jedan od nedovrsenih proizvoda?

Zato sto imas vise od 18 godina?

Godine nisu nuzno isto sto i zrelost.

dok oni koji su ostali uz taj zvuk su duhovno porobljeni, njihov estetski osećaj se nije rascvetao u bašti njihove psihe, to su isti oni koji ostavljaju kese i flaše kada šetaju prirodom dok roštiljaju sa ortacima uz pominjani melos
O čemu ti pričaš, nesrećo pokondirena?
O kom estetskom osećaju?
Ti ćeš da određuješ šta je estetski osećaj?
Pa ti si klasičan primer za šabloniziranu malograđanštinu, odakle tebi kvalifikacije da pričaš o individualnom osećaju?

Ne mislim da se pravi, samo mislim da je previse negativan spram narodne muzike i uopste narodnjaka.
Nema on pojma o čemu lupeta, samo bi da pokaže kako navodno ima istančan ukus.
Niko nema narodne pesme kao mi i Makedonci, kakva bre denarodnjifikacija Srbije, nama treba čistka pokondirenih.
To opasno vuče na nacizam u rvatskoj i njihovu zabranu Čajkovskog.

dok oni koji su ostali uz taj zvuk su duhovno porobljeni, njihov estetski osećaj se nije rascvetao u bašti njihove psihe, to su isti oni koji ostavljaju kese i flaše kada šetaju prirodom dok roštiljaju sa ortacima uz pominjani melos, eventualno mogu prosuti i mozak nekoj jednoj živuljki koju sretnu usput, jer to je tako mačo i porodična vrednost a ne one pedečine vegani
A sta cemo sa nama koji smo ukus za narodnu muziku razvili kasnije, koji ga se jos uvek nismo odrekli i koji ne ostavljamo kese i flase gde stignemo? Koju si teoriju spremio za nas?8

Meni se cini da su tvoj pravi problem pojedinci koji su ti zagorcali zivot a koji, desilo se, slusaju narodnu.

Ti takav, sam sebi izuzetno pametan, pun si predrasuda.

Navescu ti dve srednjovekovne engleske pesme koje volim da slusam i dve narodne. Tvoj zadatak je da mi objasnis zasto su ove engleske kvalitetnije od narodnih. Po meni su istog kvaliteta.

Greensleeves

John Dowland - Can She Excuse My Wrongs?

Dzej - Imati pa nemati

Dragan Jovanovic - Ruzo rumena

Autosovinizam je jedino sto mi se nudi kao odgovor.

Sećam se jednog slučaja kad su se ljudi sablažnjavali što je pred neku priredbu za decu u pozadini išlo ''A ja bih se s tobom topila, al' ne bih ti to priznala da nisam popila''. Čak su i novine pisale o tome. Naravno, isti ti ljudi ne bi ništa rekli da je umesto toga išlo ''Sticks and stones may break my bones, but chains and whips excite me''.

Zaključak: primitivizam je loš samo ako nije međunarodno priznat.

Back