Demonstracije u Parizu zbog gej brakova

TRIMURTI

Domaćin
Poruka
3.710
Demonstracije u Parizu - Desetine hiljada Francuza na ulici zbog gej brakova
> http://www.pressonline.rs/svet/glob...ljada-francuza-na-ulici-zbog-gej-brakova.html

Desetine hiljada ljudi protestovalo je danas u Parizu protiv novog zakona o istopolnim brakovima, a policija je u pripravnosti zbog upozorenja da bi desničari mogli da se umešaju u demonstracije i izazovu nerede.

demonstracije%20u%20parizu.jpg

Demonstranti su duvali u pištaljke i trube, mašući tradicionalnim ružičastim i plavim zastavama, a na jednoj od parola, koje su nosili, pisalo je: "Da, ljudskom dostojanstvu".

Jedan muškarac odeven u crno sa kosom u ruci i maskom sa likom predsednika Fransoa Olanda stajao je pored kovčega u kome je ležala lutka odevena kao Marijana, simbol Francuske, preneo je AFP.

Oko 4.500 policajaca je mobilizovano radi obezbeđivanja ovog skupa, čiji su učesnici doputovali u Pariz iz svih delova Francuske, specijalno unajmljenim vozovima i autobusima.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Manuel Vals upozorio je da bi pripadnici takozvane grupe "Ultras", od kojih su mnogi iz redova krajnje desnice, mogli da se infiltriraju u protest i izazovu nerede i savetovao roditelje da ne vode decu sa sobom.

Mnogi učesnici protesta su, međutim, ignorisali ovo upozorenje i poveli decu, kao i na prethodnim demonstracijama. Za sada nikakvi incidenti nisu zabeleženi uprkos prisustvu aktivista krajnje desnice, od kojih su neki napustili protest i nakratko razvili transparent sa pozivom Olandu da podnese ostavku, na sedištu Socijalističke partije.

Pristalice i protivnici zakona o gej brakovima počeli su da protestuju prošle jeseni kada je francuska vlada usvojila zakon, koji je zvanično stupio na snagu 18. maja.

Današnji protest u organizaciji pokreta Protest za sve, podeljen je na tri šetnje čiji će se učesnici spojiti na istorijskom mestu Palata invalida u centru Pariza.

Na skupu učestvuje Žan Fransoa Kop lider desničarske stranke Unija za narodni pokret (UMP). Prvi gej brak u Francuskoj treba da bude sklopljen u sredu u Monpeljeu, koji je samoproklamovana prestonica gej kulture u Francuskoj, naveo je Rojters.

U Poljskoj, oko 10.000 demonstranata marširalo je u znak solidarnosti sa Francuzima, radi odbrane tradicionalne porodice.

Francuska, tradicionalno katolička zemlja, ispratila je 13 drugih država, uključujući Kanadu, Dansku, Švedsku i odnedavno Urugvaj i Novi Zeland, koje omogućavajući osobama istog pola da se venčavaju.

Izvor: Tanjug

Baš smo mi srbi neki zaeban narod kada i pored sve kulture njihove za kojom žudimo...oni se jadni ugledaju na nas bedne i nevaspitane i sve u negativnom kontekstu...čak su nas i bombardovali zbog toga, ali nisu uspeli - ostali smo dosledni.:(

Žele da nam menjaju svest, ali će izgleda to prvo da isprobaju na sopstvenom modelu
:aha2:

Poslednja izmena:
Приведено 293 особе у Паризу после протеста против геј бракова

После великих демонстрација против геј бракова, у Паризу су у недељу приведене 293 особе, а шест људи је лакше повређено у сукобима између полиције и демонстраната, саопштила је полиција.

...demokratija...:besna:

Svako od ovih koji kažu da nemaju ništa protiv gej brakova ali imaju protiv usvajanja dece, neka pogledaju šta biva kad im "samo daš brak"... na kraju ja više ne smem biti tata...EJJJJ BREEE STOKOOOO!!!...
Svaka čast francuskom narodu jerbo njih se sakupilo...a nek mi još neko kaže da je "samo u Srbiji potrebno hiljade policajaca da obezbedjuju gej parade"...4500 sine moj..u bastionu demokratije...ili ti demokracije...
Odvratno mi da dalje pričam o ovome... ali ja to nikad neću šprihvatiti i za moje dete ću uvek biti OTAC a moja supruga MAJKA..

Poslednja izmena:
Evo i kompletne info - naravno preneseno sa moje omiljene teme - i jedno top teme ovoga foruma : ,,Kucnuo je cas da napravimo Rusko Srpsku Imperiju ,, ...

Istina je :

Demonstranti protiv istopolnih barakova i odluke Olandovog rezima da se roditelji ubuduce nazivaju ,,roditelj 1 ,, i ,, roditelj 2 ,, pretvorili su Pariz u bojno polje !

Oko milion demonstranata su se sukobili sa policijom - nekoliko stotina gradjana je uhapseno , a hiljade su pretucene .... grad , pogotovo ,, Trg inavlida ,, i centralni departmani su pretvoreni u pravo bojno polje .... sukobi su odneli i prve zrtve , stotine gradjana i policajaca su povredjeni i zestokim sukobima u kojoma su koristeni i Molotovljevi kokteli , kamene kocke , suzavac , gumeni meci - a oklopna vozila i tenkovi su izvedeni na ulice ,, grada svetlosti .,, ..... metro je zatvoren , kao i gotovo sve glavne gradske saobracajnice - tj. saobracaj je prekinut .....

http://www.vesti.ru/only_video.html?vid=510688

Шта су чекали до сад?

Тај закон се одавно најављује, сви су ћутали као мулци.

А нама шаљу Татона - шатро навијача, да држи предавања нашим гејовима како да се изборе за своја права.

И наплате силне паре што је убијен, ни крив ни дужан.

Гајили су их, сада само треба да то легализују, у чему је проблем?

Meni je samo drago što i ovi naši nadnacionalni puleni , koji smatraju da je tradicija tekovina pećinskog čoveka...mogu da vide kako i najveće evropske demokratije iznedre milion ljudi koji su spremni da RUŠE I PALE zarad očuvanja svojih elementarnih prava, čak iako ona nisu u skladu sa ružičastom politikom gej ujedinjene europe...francuzi su izmislili revoluciju, i voleo bih da uspeju da obore ovu odluku idiota na vlasti...ja ih podržavam kao narod,,, a o vlasti neću jer ću biti banovan...

Ja sam imao mamu i tatu i moje dete i unuk i sve generacije nadalje ce ih imati...

Demonstracije u Parizu - Desetine hiljada Francuza na ulici zbog gej brakova
> http://www.pressonline.rs/svet/glob...ljada-francuza-na-ulici-zbog-gej-brakova.html

Žele da nam menjaju svest, ali će izgleda to prvo da isprobaju na sopstvenom modelu
:aha2:

Tuđ hleb jedu, a moj svet hoće da menjaju!
E pa ne dam!
:lol:

Sve je to samo i jedino globalni ekonomski interes koji zloupotrebljava određene grupe, pa bile one marginalizovane, "ugrožene" ili ekstremne, ali sve ide preko naših leđa - naših, mislim, običnih građana koji bi da rade i da ne diraju nikoga...

Шта су чекали до сад?

Тај закон се одавно најављује, сви су ћутали као мулци.

А нама шаљу Татона - шатро навијача, да држи предавања нашим гејовима како да се изборе за своја права.

И наплате силне паре што је убијен, ни крив ни дужан.

Гајили су их, сада само треба да то легализују, у чему је проблем?

opa bato, nisam znao da ima priča o Tatonu :eek:

„Jasno je da bi (homoseksualni aktivisti, op.a) trebali imati pravo na brak, ali također mislim da je besmisleno da institucija braka uopće postoji. Borba za homoseksualni brak načelno podrazumijeva i laganje o tome što ćemo raditi s brakom kada u nj uđemo – jer, mi lažemo o tome da se institucija braka ne će promijeniti.

Institucija braka će se promijeniti i trebala bi se promijeniti. I ponoviti ću: ne mislim da bi trebala postojati. Ne volim sudjelovati u stvaranju fikcije o mojemu životu. To je nešto što nisam imala na umu kada sam došla na svijet prije 30 godina.

Imam troje djece koja imaju pet roditelja, više ili manje. I ne vidim zašto oni ne bi imali pet roditelja na legalan način… Upoznala sam svoju novu partnericu i ona je baš tada imala dijete, a biološki djetetov otac bio je moj brat. Biološki otac moje kćeri čovjek je koji živi u Rusiji, a moj posvojeni sin, također, ga smatra svojim ocem. Dakle, petero roditelja podijelilo se u dvije skupine po tri. I zaista… Željela bih živjeti u legalnom sustavu koji je sposoban odražavati takvu stvarnost te ne mislim da je to spojivo s institucijom braka.“

Masha Gessen, LGBT aktivistica

Ovo je video gdje to govori

Levicarska bezbozna vlast u FRA najvise voli da vidi ovako jalove demonstracije sa duvanjem u pistaljke.
Samo jos da lupaju u serpe i odmah ce zakon biti promenjen.

I Monsanto voli ovakve proteste.

Izadju, duvaju, vrate se kuci i "svi problemi reseni", zakoni se sami od sebe menjaju. :lol:

Eh, duhovnog invaliditeta...europskog.

Nisu to Evropske vrednosti nego AMERIČKE koja je GENERATOR SVIH ZALA NA PLANETI :aha2: LGBT je AMERIČKO ČEDO :per:

Prvo su DOKTRINU - Novog Svetskog Poretka isprobali na SVOM ...Američkom narodu i sada to žele da sprovedu uz pomoć SVOJIH SATELITA i u Evropi, ali su napravili VELIKU GREŠKU :aha2:

:idea: IDEJA :idea:

Pošto sam primetio da mnoge aktuelne teme od šireg značaja završavaju na HRONICI predlažem da AKTUELNE POLITIČKE TEME - OTVARAMO OVDE :aha2:

I onako ćemo svi jednog dana BITI OVDE :think:

a braca rvati odgovoriše:

Skup u Zagrebu za brak istopolnih zajednica: "I Isus je imao dva oca"
Beta | 27. 05. 2013. - 19:44h izmena vesti 20:19h | Foto: Beta, Reuters | Komentara: 0 .
Nekoliko stotina građana okupilo se danas u centru Zagreba na skupu "Marš za bračnu jednakost", u organizaciji gej udruženja Iskorak i Kontra, kojim traže pravo na istopolni brak i istopolnu vanbračnu zajednicu.

Skup, koji je protekao mirno, obezbeđivalo je nekoliko desetina pripadnika specijalne policije, znatno manje nego gej parade. Posle okupljanja u parku Zrinjevac, kolona aktivista krenula je centralnim gradskim ulicama, preko Trga bana Jelačića, do sedišta Vlade na Markovom trgu gde su razvili transparente, i ponovili zahteve. Ispred Crkve Sv. Marka razvili su veliku zastavu duginih boja.

Koordinatorka udruženja Kontra Sanja Jurak rekla je da se organizacijom marša želi ukazati na kršenja ljudskih prava lezbijki, gej i biseksualnih osoba, odnosno onih koji žive u istopolnim zajednicama. Jurakova je podsetila da je poslednjih sedmica u toku "masovna mobilizacija" građana protiv prava istopolnih porodica.

Ona je aludirala na prikupljanje potpisa građanske inicijative "U ime obitelji", za raspisivanje referenduma o tome da se Ustavom brak definiše kao životna zajednica žene i muškarca.

- Od Vlade tražimo konkretne korake za zakonsku zaštitu prava na porodice istopolnih parova, uz omogućavanje prava na brak i vanbračnu zajednicu - rekla je Jurasova.

Učesnici skupa bili su uglavnom mladi, a među njima je bilo i aktivista udruženja za zaštitu ljudskih prava. Tokom prolaska kolone centralnim gradskim ulicama učesnici su uzvikivali: "Bračna jednakost!", "Ljubav je ljubav!" i "Brak za sve!".

Na čelu kolone bio je transparent "Za bračnu jednakost", a bilo je i natpisa "I Isus je imao dva oca", "Antifašistička solidarnost", "Van iz srednjeg veka", "Različite porodice, ista ljubav".

moraju se pokazati sad na ulasku u EU..hahahha..al kako mi je drago što su oni prvi kontrirali francuzima...hahahah...da se pokaže ko su najsick "nacija" balkana...crno crno...stoka bezbožna...transparent "i Isus je imao dva oca" jbt, morali su biti vrći fašisti od Nemaca a sada veći ****** od svih...tako huliti na Isusa...cccc

izvor Blic : http://www.blic.rs/Vesti/Svet/38477...k-istopolnih-zajednica-I-Isus-je-imao-dva-oca

Poslednja izmena:
koji je održan u Tupi, maloj opštini Sao Paola[/B]. Prosto je neverovatno koliko je ova plemenita veština u kojoj učestvuju pripadnici gej populacije okupila navijača, što se može videti na snimku.

Međutim, izvesno je jedno, a to je da se ovi muškarci bore na jako čudan način – takozvanom ženskom tehnikom.
(Telegraf.rs)
:hahaha::hahaha::hahaha:................:rotf::rotf::rotf:

Back