Demoni

Kamael

Buduća legenda
Poruka
40.857
Ko su oni, kako ih definise psihologija, na koji tip individua imaju upliv i kakvo je ispoljenje u ponasanju.Karl Jung navodi pojam Daemona, ali u pitanju nije Demon po opstem shvatanju vec se naziv odnosi na kolektivnu svest, Jastvo.

Psihologija Demona.Ko su Demoni.

images

To vuce na religioznu interpretaciju.I samo ime Djavo potice od biblijskog ucenja.To me ne zanima, pdf Religija obradjuje iz tog ugla.

U psihologiji nisam pronasao da autori obradjuju demonski svet osim nekih teorija o senci, ali i tu ne navode povezanost.Interesuje me naucni pristup.

To vuce na religioznu interpretaciju.I samo ime Djavo potice od biblijskog ucenja.To me ne zanima, pdf Religija obradjuje iz tog ugla.

U psihologiji nisam pronasao da autori obradjuju demonski svet osim nekih teorija o senci, ali i tu ne navode povezanost.Interesuje me naucni pristup.

Znači može biti i senka ali i jastvo . No sve te Jungove teorije su na samoj granici naučnosti (iako je oni insistirao na naučnosti). Zapravo današnja psihologija (naučna) se time i ne bavi, ima ignorantki stav pa je sve prepušteno opskurnim likovima i raznim šarlatanima (ne računajui neke izuzetke).
Prema Jungu demoni su psihičke figure , personifikacije tamnih različitih psihičkih težnji i utkani su u arhetipsku strukturu ličnosti a potiču iz transcedentne volje .
Naravno postoje i razna druga tumačenja demona (kroz književnost , umetnost , religiju itd. )

Psihičke sile unutar čoveka koje se mogu manifestovati i spolja ( neko spomenu Junga, on je davao primere o tome kako ta sila lomi predmete u kući ). I Alister Krouli je prizivao demone i navodno ih zaista prizvao...

Ko su oni, kako ih definise psihologija, na koji tip individua imaju upliv i kakvo je ispoljenje u ponasanju.Karl Jung navodi pojam Daemona, ali u pitanju nije Demon po opstem shvatanju vec se naziv odnosi na kolektivnu svest, Jastvo.

Psihologija Demona.Ko su Demoni.

images

Ne postoji psihologija demona, to je domen religije i psihologije...

Oni su duhovna bica, pali andjeli, kojia slede Sotonu Djavola....

Inace mogu da uticu na coveka na njegov um da ga nagone da cini i misli lose, zlo...

Apeluju na ljudsku nesavrsenost i naginjanje ka grehu...

Zele da coveka uniste duhovno, dusevno i da ga odvoje od izvora zivota, od Boga...

sugerisuci mu da cini zlo... razne oblike greha...

Oni mogu coveku dati slavu, bogatstvo itd zarad prodaje dushe, u simbolicnom smislu...

Oni obmanjuju coveka, najveca njihova obana je da covek ne zna i ne veruje da oni postoje...

na taj nacin lako deluju na njega...

Nude mu ono sto ga moze unistiti....

Ili ga direktno ili indirektno napadaju...

Zele ga zivog zarobiti da vrsi njihovu volju....

laz pretvara u istinu a istinu u laz....

to je ukratko...

Znam takve ljude. I znam da su zbog toga slabi. Jer su poklekli. Strastima. Lošim delima. Mislima. I zbog toga me je najstrašnije nešto bolelo. I razbolelo. Kasnije sam naučila da ne shvatam to više lično. Da najlepše ubija osmeh, palih Andjela. Kada ti se smeju, a u ledja zarivaju nož, i osetiš ledinu sečiva tog. I tebe više nema. I shvatam da su to duhovno slabi ljudi. Nesposobni da se odupru porivima koji ih nagone na nešto loše. I tada sam po pvi put spoznala istinsko zlo u ljudima. Da gledam u oči koje gledaju kroz mene. da me enko sluša ali ne čuje. Da sa leve strane išta ne postoji iako ono pumpa krv. Nikada u životu svesnija nisam bila postojanja onoga, čega bojim se, kada pogledam nešto u očima...Da nema tog sjaja. Kojim braiš ono što voliš, do zadnjeg udisaja. Da neki ljudi nemaju to, u sebi, sa čim sam ja rodjena. Da svoje demone držim pod kontrolom, i da bih radije sve uperila protiv sebe, da sačuvaš nekoga. I tada znam, da sam kao čovek vredela. Da se vredelo takvom roditi. Svetle duše. Jer moji demoni su bili isplivali, kada su me vredjali. Ponižavali. Uništavali. Jesu. Ja nisma mogla da prepoznam sebe...koliko ce sve to da me dira. Cini tuznom. Koliko ce me to pomeriti, uzurpirati. Ciniti nesretnom, u nekom slucaju i vremenu bezvrednom. neponovljiv osecaj koji vise nikada ne dao Bog da se vrati. I tada sam i od svoh malih demoncica puno naucila...da sam jaca umesto njih. Sto duhovno jaca, sto od onih jaca u fizickom obliku postojanja...jer nisam dala da udare na ono sta ja volim, branim, sta volela sam. Iz mene nije isplivalo nista najgore, vec postah bolja. Doduse u jednom momentu bolesnija, jer je dusa bila bolesna i fizicko telo je tada patilo, kao manifest tog mucenja. Ali, sam uspela da padnem, a da ne ubrljam sebe. I cena jeste bila previsoka. Cena sam bila ja. I ja bih opet to ucinila. Da ostanem ovo sta bila sam, a da ne povredim. Koliko god da sam u nekom momentu mislila da necu uspeti, jer ziv sam covek , i mene boli, i mene tistalo je, i meen stiskalo je, i u nekim momentima ti svasta pada na pamet, ali nesto u tebi naprosto ne da. Nesto u meni nije dalo. Ni tada. Ni sada. Na nekoga. Da. I na to sam ponosna. Jer sam se us ebi, sa nečim izborila. I ostala ono sta jesam. I mene jeste kostalo. Ali, je vredelo. ♥

Back