Демократија

Демократија? Да, две будале прегласају једног паметног. Нисам ти ја за то. Има бољих модела. Чек да пробам сликовито да ти објасним. Апропо ове две будале из друге реченице. Увек их је било више. И ако им дозволиш да те зајашу, оде све у три лепе. Окупе се они тако у неки свој кружок, и нити им шта можеш, нити им шта смеш. Штити их, пази, демократија. А ти, каобајаги, паметан и моралан, водиш рачуна о тековинама друштва. А они јашу ли, јашу. И онда, кад сто први пут направе будалу и од себе, а што је још горе и од тебе, почињеш полако да се мешкољиш. Испочетка опрезно, трудиш се да будеш коректан, да речју допреш до будале, али... Зид. И шта онда? Револуција. И опет падају главе. Недужне, наравно. И ето још једне тековине... А не схваташ да си опет на почетку. Јер, круг ти је такав. Како год да вртиш, или си на крају или почетку. Тако да, поштуј демократију, али не дозволи будали да се размаше. Ни свестан ниси колико их има. А сличан се сличном радује. Ето, то би ти био један блок час о демократији. А ти види шта ћеш...

Pitali vernici hodzu:"Sta je to demokratija?
A on im odgovori:"To vam je kad se ja popnem na minaret I krenem pisati po vama,a mozete I vi po meni."

Tako i politicari mogu pisati po nama,a i mi mozemo po njima.Samo sto mi ne mozemo pisati po njima dok su onigore,jedino sto nam preostaje je da otvorimo kisobran...

Back