"Demokratija" - kad čujem tu reč, meni pozli...a vama ?

Ово што каже Љуба је потпуно тачно, посебно ово везано за националну културу...
и прогласиш га за чудо невиђено...

Тако би се могло рећи и за владавину овог типа, "згодно" названу демократија, али то је за разлику од
ових "уметничких" перформанса, "перформанс" са крајње неизвесним крајем. :confused:

Ja najbolje obožavam performanse antidemokratskih snaga - bacanje skulptura po Štrafti i javne nastupe Aleksandra Vučića.
Joj što mi je smešan - Žika Obretković mi postao dosadan.

Ja najbolje obožavam performanse antidemokratskih snaga - bacanje skulptura po Štrafti i javne nastupe Aleksandra Vučića.
Joj što mi je smešan - Žika Obretković mi postao dosadan.

Нисам ни сумњала у твоје познавање и схватање уметности...:mrgreen:...јер ко би тебе уопште и натерао у музеј
или позориште, овако они, мислим ови болиди који се "баве" културом задњих десетак година, уместо да
направе изложбу керамике у музеју, разбацају неке глинене "скулптуре" по улицама и трговима и тотално
закрче и онемогуће кретање људима...и то је шатро културни догађај...па јес вала, али за ове којима је Жика
Обретковић врх брате...

Нисам ни сумњала у твоје познавање и схватање уметности...:mrgreen:...јер ко би тебе уопште и натерао у музеј
или позориште, овако они, мислим ови болиди који се "баве" културом задњих десетак година, уместо да
направе изложбу керамике у музеју, разбацају неке глинене "скулптуре" по улицама и трговима и тотално
закрче и онемогуће кретање људима...и то је шатро културни догађај...па јес вала, али за ове којима је Жика
Обретковић врх брате...

Pa da nije Ace i baba veštica što bacaju kletve do 9-og kolena, Žika ne bi izgubio publiku

..ajde..mislish ono da ako te okuju u lance ti si josh uvek slobodan jerbo ti je duh slobodan?..eee da te obavestim..nashli su i nachin da ti okuju duh..da ti kreiraju um..da mislish da si slobodan jer ti je dato da birash izmedju dva zla..e to se zove demokratija..

Kakvi lanci.
Izbrisao si deo posta u kome kazem da smo svi mi deo sistema i od sistema ne mozemo pobeci, mozda je moglo pre par vekova.
Dokle god postoji mogucnost izbora i male licne slobode prezivecu.
Kao da bi bilo bolje da zivimo u sistemu bez ikakvog izbora.
A uvek ce postojati deo zadovoljnih, deo potpuno zadovoljnih i nezadovoljnih, menjace im se broji po kategorijama.

Poslednja izmena:
Kakvi lanci.
Izbrisao si deo posta u kome kazem da smo svi mi deo sistema i od sistema ne mozemo pobeci, mozda je moglo pre par vekova.
[B]Dokle god postoji mogucnost izbora i male licne slobode prezivecu.
Kao da bi bilo bolje da zivimo u sistemu bez ikakvog izbora.
[/B]..postoji samo privid da imash mogucnost izbora..pogledaj malo bolje....i nisam ti brisao nishta..:rtfm:

Gledam i pricam o malim, licnim slobodama.
Na forumu se cesto vrte teme o abortusu, to je primer male licne slobode i izbora- hoces ili neces to je stvar jedinke (prvo mi je pao na pamet, jer je se stalno pominje).
A i oni koji se deklarisu kao slobodni strelci u sustini pripadaju grupi- nezadovoljnom taboru, tako da ni oni nisu slobodni, vec s eindentifikuju sa nekim suprotnim vrednostima, sa kojima s eindentifikuju i drufi- stvara se grupa.

Poslednja izmena:

A šta je to istina?
A koje bi on uredjenje?
A jel se svi radjamo jednaki?
Zar to oko radjanja nije nepravda u stratu?

Ја не знам шта је истина, односно знам шта је истина за мене у датом моменту, о датој ситуацији, али истина као
појам, једнак за све, не постоји.
Не знам које би он уређење, али као слободан човек, који види нешто даље од обичних људи, има право да
критикује, ово уређење које је доминантно у овом тренутку на планети.
Таман посла да се рађамо једнаки, на шта би то личило, на свет клонова.
Зар није неправда, још пре старта, што неки сперматозоиди ни не стигну до јајне ћелије?

Gledam i pricam o malim, licnim slobodama.
Na forumu se cesto vrte teme o abortusu, to je primer male licne slobode i izbora- hoces ili neces to je stvar jedinke (prvo mi je pao na pamet, jer je se stalno pominje).
A i oni koji se deklarisu kao slobodni strelci u sustini pripadaju grupi- nezadovoljnom taboru, tako da ni oni nisu slobodni, vec s eindentifikuju sa nekim suprotnim vrednostima, sa kojima s eindentifikuju i drufi- stvara se grupa.

..naravno da niko nije slobodan..tako je sistem napravljen..samo shto ti se pruzha privid da imash neke te male slobode..ono mozhesh da se tetovirash, da budesh seksualno orjentisan..ali nemash prava da odluchujesh o bitnim stvarima za tvoj zhivot..to je pravo uzurpirala mala grupa ljudi..meni sve jedno da li se to zove komunizam , fashizam ili demokratija..sve je to isto, samo drugachije upakovano..

@junkmarko e bas o tim slobodama i pricam, makar one bile i privid one slobode koju nikad necemo upoznati, a sve je i u karakteru, neki bi bili prezadovoljni da se takvi izbori ukinu i da postoji jedan pravac.
@strela necu da i s emesam u raspravu, ali onaj deo o spermatozoidima bih da dopunim, koliko se ja secam i koliko sam skapirala postoje populacije spermatozoida, ako populacija stigne do jajne celije, tacno se zna ko je glavni spermatozoid- favorit, koji ce da je oplodi, ostali iz populacije dodju nesto kao telohranitelji favorita.
toliko o pravdi.

@strela necu da i s emesam u raspravu, ali onaj deo o spermatozoidima bih da dopunim, koliko se ja secam i koliko sam skapirala postoje populacije spermatozoida, ako populacija stigne do jajne celije, tacno se zna ko je glavni spermatozoid- favorit, koji ce da je oplodi, ostali iz populacije dodju nesto kao telohranitelji favorita.
toliko o pravdi.

То је била више метафора, него научно објашњење...:cool:

Back