Demokrate nas uništavaju - Realna vrednost evra je 150 dinara tvrdi Kovačević

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U '90tim jest plata bila mala ali se budzet punio proizvodnjom i odmah trosio ..2god pre kraja MIloseviceve vladavine se dosta potrosilo na infrastrukturu u centralnoj Srbiji i blizem jugu plus nekoliko vodovoda u vrednosti od 50 mil maraka ...0k ne treba nam to trebala nam je veca plata da zivimo dobro ali u neljudskim uslovima...Danas fondovi budzeta funkcionisu malo drugacije .Ceo je spiskan na dobre plate ,ne gradi se nishta:)

pa da al vidis puklo je i to u budzetu ostalo jos samo za plate do septembra. posle cao nema vise.... :rtfm:

mislim da profesori ekonomije bolje znaju. sve u svemu trziste je najbolji pokazatelj.

nesto vredi onoliko koliko to trziste kaze da vredi i kraj price....

Мислим да се нећемо сложити око еура. Мислим да приватници то знају најбоље. Када еуро скаче, онда скаче све живо, а куповна моћ опада. Сада је дошло до поремећаја, па су цене скочиле, а еуро пао. Можда то и није лоше, јер већини приватника доста дажбина долази у еурима, јер су уговори потписани у еурима, а не у динарима. Међутим, скоком еура на 150 динара, мислим да би то био 100% промашај.

u argentini je njihova "demokratska vlast" branila 10 godina kurs u odnosu 1 pezos = 1 dolar. nakon sve anarhije propasti i bankrota drzave nova vlast je odredila kurs u odnosu 1 dolar = 1.4 pezosa i ostavila trziste slobodnim.

nakon par meseci doslo je do ogromne inflacije, sto je bilo neminovno jer je kurs drzan skoro 10 godina na nerealanom nivou. nakon tog perioda kurs je dosao na trzisno realnih 4 pezosa za 1 dolar.

isto ce se desiti i nama u srbiji . dok god ova vlast duze istrajava u ovoj pogresnoj ekonomskoj politici to ce cena koju cemo morati da platimo za to biti gora.

Мислим да се нећемо сложити око еура. Мислим да приватници то знају најбоље. Када еуро скаче, онда скаче све живо, а куповна моћ опада. Сада је дошло до поремећаја, па су цене скочиле, а еуро пао. Можда то и није лоше, јер већини приватника доста дажбина долази у еурима, јер су уговори потписани у еурима, а не у динарима. Међутим, скоком еура на 150 динара, мислим да би то био 100% промашај.

koji bre privatnici? pa trziste regulise . finansijsko trziste to regulise .

isto kao na pijaci . dodju kupci da kupe jabuke , prodavac trazi cifru nece niko da kupi on mora da spusta cenu . ista ti je prica i na trzistu novca....

kao sto neko rece u drugimn drzavama se drzava mesa na to trziste samo u izuzetnim slucajevima a ovde kod nas se mesa u 99% slucajeva.

isto ce se desiti i nama u srbiji . dok god ova vlast duze istrajava u ovoj pogresnoj ekonomskoj politici to ce cena koju cemo morati da platimo za to biti gora.
To su gluposti, vi najavljujete "doom and gloom" već godinama, a situacija je sve bolja.
I nemojte nas porediti s nekom Argentinom pola sveta odavde, nego s drugim tranzicionim ekonomijama kao što su Mađarska, Hrvatska, Poljska i šta ja znam. Sve su to priče uspeha, i u svim državama koje su ranije počele s reformama je situacija bolja za toliko.

Da vi bar predstavljate neku novu opciju, pa da čovek i privati kritike. Ali vi se zalažete za povratak gubara iz '90-ih, i s takvima nema šta da se razgovara.

koji bre privatnici? pa trziste regulise . finansijsko trziste to regulise .

isto kao na pijaci . dodju kupci da kupe jabuke , prodavac trazi cifru nece niko da kupi on mora da spusta cenu . ista ti je prica i na trzistu novca....

kao sto neko rece u drugimn drzavama se drzava mesa na to trziste samo u izuzetnim slucajevima a ovde kod nas se mesa u 99% slucajeva.

Рецимо овако. Плаћаш локал у ком радиш 500 евра месечно. По садашњој тарифи еура то ти изађе око 40.000. Сад замисли да плаћаш локал 500 еура по тој тарифи од 150 динара. То ти је месечно 75.000 динара. Јес ти бре луд човече? Шта лупеташ, какви економисти? То су бре све јајаре које раде за по 1000 еура, а и то им је мало па са стране лове тезге.

To su gluposti, vi najavljujete "doom and gloom" već godinama, a situacija je sve bolja.
I nemojte nas porediti s nekom Argentinom pola sveta odavde, nego s drugim tranzicionim ekonomijama kao što su Mađarska, Hrvatska, Poljska i šta ja znam. Sve su to priče uspeha, i u svim državama koje su ranije počele s reformama je situacija bolja za toliko.

Da vi bar predstavljate neku novu opciju, pa da čovek i privati kritike. Ali vi se zalažete za povratak gubara iz '90-ih, i s takvima nema šta da se razgovara.

sa tobom je bilo sta iluzorno diskutovati.

ozbiljni ekonomisti kazu da su svi ekonomski parametri negativni i da je sve gore i gore a ti pricas kako je bolje.

pa kome da verujemo? strucnjacima ili jednoj polovnjaci?

ja pre verujem profesorima i doktorima ekonomije....

Svašta je bolje od 2000. kada su radikali sjašili: Vašington nam je ukinuo sankcije, plate su povećane 20 puta, postoji veći pristup stranoj robi, možeš izneti više svojih deviza iz zemlje;

Naravno postoje i neke "loše" stvari: morončine koje su nesposobne da zarade 30 dinara više ne mogu da dobiju hleb za 3 (na račun nekog drugog).
Balvani koji su mogli da češu jaja na poslu i i dalje dobijaju neku crkavicu (na račun drugih) su otpušteni.

Јагуар, не лупетај. Тада колико се сећам је сјахао СПС
Не лупетам, до 2000. је у Милошевићевој власти била Српска радикална странка. Томислав Николић је био потпредседник владе. Радикали ових година воле да лажу о том периоду, зато треба да се информишеш из других извора.

а ви са њима хоћете владу. Хахааххаахах
Сада је ситуација другачија, јер Вашингтон тражи такав аранжман. Прошли пут смо под СПС-ом страдали управо зато што су велике силе на челу са САД имале политику јебавања тог режима. Али сада оцењују да се СПС довољно променио да ће слушати инструкције из Вашингтона.

И даље су међутим против радикала, и зато је данас СРС оно што је СПС био онда.

daj bre polovnjaco, nemas 100 eura u dzepu a ovamo se razmahujes milionima.

nemas veze blage sa zivotom a pokusavas da osporavas argumente ljudi koji su doktori ekonomskih nauka....

em si glup, sto mogu da tolerisem, ali si i bezobrazan, sto me obicno tera na reakciju da prebijem.......glup a bezobrazan je moja omiljena kombinacija za sutiranje.........

Sto se tog tvog debilnog mantranja o "doktoru nauka" tice.......pa i Seselj je dr nauka, i Kostuncia je dr , nauka, i Velja ilic je neki kurc*hev magistar ili doktor........i to ih ne abolira od idiotskih stavova , izjava i zakljucaka........

em si glup, sto mogu da tolerisem, ali si i bezobrazan, sto me obicno tera na reakciju da prebijem.......glup a bezobrazan je moja omiljena kombinacija za sutiranje.........

Sto se tog tvog debilnog mantranja o "doktoru nauka" tice.......pa i Seselj je dr nauka, i Kostuncia je dr , nauka, i Velja ilic je neki kurc*hev magistar ili doktor........i to ih ne abolira od idiotskih stavova , izjava i zakljucaka........

aha ti koji vredjas svakog neistomisljenika ukljucujuci i mene dopustas sebi da nekoga nazoves bezobraznim :)

naravno oprosticu ti tvoju neukost i neznanje al profesor doktor mladjan kovacevic je jedan od nasih najeminentnijih ekonomskih strucnjaka i clan je AKADEMIJE EKONOMSKIH NAUKA.

Covek spada u red 5 najjacih ekonomskih strucnjaka u zemlji i ti pricas da on nema pojma? :lol:

ma jok jedan penzionisani makro i trgovac turskim gacama i carapama , idi dada amin ima :)

ekonomista mladjan kovacevic tvrdi da NBS trosi mesecno 100 miliona eura deviznih rezervi da bi branila kurs od 80 dinara za 1 euro. Znaci godisnje potrose 1.2 milijarde eura ili bace 1 autoput horgos-pozega u vetar!!!

BANDA :mad:
Tako se krade od svojih gradjana na bezbolan nacin,a sve za racun uvoznickog lobija i uskog kruga ljudi
cim drzava intervenise na deviznom trzistu da bi kurs odrzavala na nekom nivou taj kurs je VESTACKI

da bi se nizak kurs branio trose se DRAGOCENE DEVIZNE REZERVE . Koliko neko mora da bude retardiran da tako nesto ne moze da shvati?
Tacno tako,i jos se prikazuju kao ''dobrocinitelji''
Jerry .......vidis da su se svi iskljucili iz tvoje idiotske teme.......u pravu si.......ja sam gnu , cim se ye*bavam sa tobom ludim i onim kostom jos ludjim............

Ma, najbolje bi bilo da sutra osvanemo sa kursom 1 euro = 1000 000 000 dinara......:dash:

Over & out.......:bye:
Klasicna demagogija,kada neko pokusa nekog da diskredituje,a u tome nakom nekoliko postova,izvisi.
pa jesi gnu jer pokusavas da osporis argumente jednog doktora ekonomskih nauka time sto tvrdis "kod mene u selu pricaju drugacije". znaci navedi argumente nekog vrsnog ekonomskog strucnjaka domaceg ili stranog , nezavisnog od vlasti koji kaze da je ovaj kurs realan. uozbilji se malo dok diskutujes.

poenta je sledeca. ne treba drzava da stampa pare i izaziva inflaciju al takodje ne treba ni da prodaje devizne rezerve da bi kurs drzala nerealno niskim vec treba trzistu da prepusti da regulise kurs.
Dzaba mu to pises,to su za njega ''spanska sela'',samo se pravi pametan
Kako bre nemam 100 eura. Tih €10.000 iz mog primera imam i ovde u fioci, mogu da ti uslikam ako hoćeš. Nego je ključno pitanje: da li bi ih ti otkupio za 1.400.000 dinara, i tako zaradio 10 hiljada dinara u "realnosti."

Koliko vidim, to ti se ne radi; što ti pokazuje da kurs od 150 nije realan.
Klasicna manipulacija u ''zutom'' stilu.
kako ti bre nemas veze sa zivotom.

naravno da ne bih to uradio jer dinkic kontrolise kurs i on ga steluje da bude kako njemu odgovara i njegovim pajtasima.
Tacno tako,to je poenta.
Не треба бити економски стручњак, па схватити да је однос између цена, плата и курса евра, крајње
нереалан и да се нешто крупно иза брда ваља....:eek:
Pa izgleda da nekima i da se nacrta,bice badava
naravno da ne zelim jer trziste novca u srbiji nije slobodno vec kontrolisano.

da nam je drzava pred bankrotom najbolji dokaz jeste da su svi stambeni krediti koji bi trebali da budu subvencionisani STOPIRANI unazad 6 meseci....
Toliko o ''pompeznim'' potezima ekonomskog ''maga'' Dinke procenta

Mnogo si nesto jak preko ekrana,ali kada covek procita sve tvoje debilne teme i postove,covek jednostavno pozeli da te licno upozna,i da sebi da malo oduska u sutiranju nekog kao sto si ti

I nemojte nas porediti s nekom Argentinom pola sveta odavde, nego s drugim tranzicionim ekonomijama kao što su Mađarska, Hrvatska, Poljska i šta ja znam.

Makedonija, Bosna...?

Svašta je bolje od 2000. kada su radikali sjašili.

Mislis kad je sjasio SPS koji Tadic zeli da vrati na vlast?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back