Demografska katasrofa Srbije

A shto gledate u globalu? Missim boli mene ona stvar da l ce komshija Pera da ima dvoje dece.....Bitnije je da se bolje zivi da bi se imalo uslova za decu. A ne ko cigani po 5-6 a posle se nema ni za hleb.

Apsurd je veci da su upravo opstine koje su manje razvijene i medju najnerazvijenijima zapravo te u kojima je prirodni prirastaj pozitivan. Dakle,sa boljim zivotom sigurno nece rasti natalitet,ali se moze itekako uticati na smanjenje mortaliteta.

Apsurd je veci da su upravo opstine koje su manje razvijene i medju najnerazvijenijima zapravo te u kojima je prirodni prirastaj pozitivan. Dakle,sa boljim zivotom sigurno nece rasti natalitet,ali se moze itekako uticati na smanjenje mortaliteta.

Apsolutno nije tachno...npr. opshtina Crna Trava, jedna od najsiromashnijih, od pochetka godine je sklopljen jedan brak.

http://www.blic.rs/drustvo.php?id=94818

Naravno ljudi nemaju ni za sopstvenu egzistenciju, pa im ni ne pada na pamet da radjaju nesrecnike koji su unapred osudjeni na socijalu.

Evo licnog primera.Moj brat se uskoro zeni.On je inzenjer,buduca zena lekar,oboje rade.Sa svojim platama(koje su iznad proseka) nemaju teoretske sanse da izdrzavaju i jedno dete,o vise da ne govorim.To je prosta racunica,a svakako zele decu.I sta sad?
Izgleda da je ipak najveci problem u ekonomiji,pored svih ostalih isto vaznih.
I mislim da jos nismo svesni da ovaj problem moze skupo da nas kosta kao naciju(koliko kog pateticno zvucalo).

Pa nek nestanu! Ko im je kriv, opet Siptari? Posto je narod izabrao to rukovodstvo i posto izleda nemamo boljeg od goreg, posto se krade i pljacka sopstveni narod, samo budale jos radjaju decu. Evo i ja sam pobegao iz Srbije i uskoro preuzimam neko strano drzavljanstvo. Srbija je gubernija, tamo nade vise nema!

Apsolutno nije tachno...npr. opshtina Crna Trava, jedna od najsiromashnijih, od pochetka godine je sklopljen jedan brak.

http://www.blic.rs/drustvo.php?id=94818

Naravno ljudi nemaju ni za sopstvenu egzistenciju, pa im ni ne pada na pamet da radjaju nesrecnike koji su unapred osudjeni na socijalu.

A sta kazes za Bujanovac,Presevo,Tutin? Naspram recimo znatno bogatijeg Beograda. Novi Sad je primer kako uz ekspanziju ekonomije i uticaja i prirodni prirastaj postaje pozitivan. Ali jedini primer kod nas. Samo i to je mac sa dve ostrice : takvi gradovi privlace mlado stanovnistvo koje tu hoce da zasnuje porodicu i zivi. Ono sto je paradoks jeste da mladi ljudi ne beze samo zbog ekonomskih razloga iz provincije u BG i NS,vec tu prica poprima znacajnu psiholosku dubinu - beze od ucmalosti i male sredine,uzasava ih pomisao da ce zivot provesti u gradu manjem od 100 hiljada dusa,ma koliko god bili bogati. Zele da budu ''makar i poslednji u gradu'' kako bi se to narodski reklo. Zato radije borave i spavaju na ulicama Beograda i Novog Sada nego da se vrate u svoje mesto gde neki prakticno imaju i vile,pa cak i posao. Da se razumemo,veliki gradovi su puni veceg broja mogucnosti,ali su i vece mogucnosti za neuspeh.

Eto dokle ljudi mogu da gaze svoje dostojanstvo samo da se po svaku cenu domognu velikog grada. Sa takvim razmisljanjem (kombinovano sa losom ekonomskom situacijom) nije ni cudo sto se sve srucilo u BG i NS.

Poslednja izmena:
A sta kazes za Bujanovac,Presevo,Tutin? Naspram recimo Beograda. Novi Sad je primer kako uz ekspanziju ekonomije i uticaja i prirodni prirastaj postaje pozitivan. Ali jedini primer kod nas.

Pa to je ono shto pricham beogradizacija, novosadizacija...oce cela drzava da nam bde u dva grada?
I posle vichu oce da brane Kosovo, jeste iz Beograda ce da ga brane....:dash:...ceo Jug je opusteo od migracija.

Pa nek nestanu! Ko im je kriv, opet Siptari? Posto je narod izabrao to rukovodstvo i posto izleda nemamo boljeg od goreg, posto se krade i pljacka sopstveni narod, samo budale jos radjaju decu. Evo i ja sam pobegao iz Srbije i uskoro preuzimam neko strano drzavljanstvo. Srbija je gubernija, tamo nade vise nema!

Патетичан си. Власт коју имамо у Србији је запад поставио. Најгора у историји срба. А такви као ти нису потребни Србији, издаћеш ти и ту државу.

Pa to je ono shto pricham beogradizacija, novosadizacija...oce cela drzava da nam bde u dva grada?
I posle vichu oce da brane Kosovo, jeste iz Beograda ce da ga brane....:dash:...ceo Jug je opusteo od migracija.

У већини градова су "демократе" на власти и пљачкају, а сметао им је Биџа у Свилајнцу зато што није продана душа. Па сад нек скапавају под "демократијом". Шиптари на југу Србије се коте масовно.

Oko 10 000 ljudi iz Bosne emigrira u Srbiju godisnje plus preko 200 000 interno raseljenih sa Kosova koji nisu bili uracunati u popis 2002 a u naredni hoce , popravljaju demografsku sliku inace bi bilo mnogo gore

To nece Bog zna sta popraviti. Samo ce malo zamaskirati stanje na sledecem popisu.

95 % tih sto emigriraju iz BiH zavrse u NS ili BG. Znaju i oni gde Bog jos nije rekao laku noc.

Back