Demo bendovi

denikarabenc

Primećen član
Poruka
559
Evo ovako:
Interesuje me sta mislite o danasnjim demo bendovima. Da li ste voljni da slusate novu muziku, i kog zanra? Primetio sam da ima dosta nafirmisanih bendova koji sviraju metal, hardcore, i neke slicne pravce, a manje klasican rok, ili ovaj nov rok, pa me zanima i vase misljenje da li novi bendovi treba da teze tome da izmisljaju nove pravce, ili da sviraju nesto postojece?
Da li kada odete na svirku nekog demo benda ocekujete da cujete i obrade poznatih pesama, ili samo autorsku muziku tih demo bendova? A ako zelite da cujete i obrade, u kojoj meri to zelite?
I sta mislite o tome, da li treba da se pisu pesme na engleskom, ili srpskom (ili mozda nekom trecem jeziku)? Ja licno sam vise za srpski, ali sam primetio da se ipak uglavom pisu pesme na engleskom.
I kakva je po vama situacija za nove bendove (sto se tice mesta za sviranje, izdavanje albuma, kupovine opreme, i cega god jos mozete da se setite)?

U mom gradu su uglavnom bendovi koji sviraju obrade poznatih pesama. Neki imaju i neke svoje,
. Svira se mozda malo vise metal nego rock, pogotovo nema klasicnog roka, nego hard rocka, meni je ok. Uglavnom kad bude svirka bude 60 ljudi sa sve okolinom xD, a od toga 30 sviraju bukvalno:P.

Postoji mali broj DEMO bendova koji ima svoje pesme,uglavnom im se vise isplati da tudje koriste,i eventualno..
Ja imam svoju grupu,ne moze se bas nazvati bend ,jer furamo rep fazon :mrgreen:
i naravno,imamo svoje pesm
najgledanija pesma ,a mozda i najbolja nasa:

Super su sve stvari, neke sam cuo i pre, neke prvi put, ali mi je drago da se rade nove stvari.
Ja takodje imam bend, mozete poslusati na www.myspace.com/himerazr, ili na youtube kucajte himera zrenjanin, ali nisam zeleo da otvorim ovu temu da bih reklamirao bend, nego me zanima sta ljudi ocekuju od mladih neafirmisanih bendova. Da li je to iskljucivo sviranje sopstvenih stvari, ili mozda mesano, jer znam da mnogi ljudi vole da cuju poznate stvari koje vole, kada odu na svirku. Da li bi neko kupio album od benda koji je to tek snmio, a nije poznat? Da li ljudi uopste traze novu muziku?

ja kontam da od kupovanja albuma na svirkama nema nista...iz prostog razloga sto masa da udje na nastup bude im zao da daju po 100 din za ulaz..ja isto imam bend neznam dal je ko cuo za shejdi kruu al tesko je probiti se osim ako nemas neku vecu facu pored sebe da te gura a to je realnost i sto je najveca fora treba samo na sto vise mesta ici pa i za dz dok ne ostvaris neko ime i reputaciju evo vam link spota nije nekakav kvalitet al opet poslusajte sta mi pravimo u sremskoj mitrovici

Ja sam itekako voljan da poslusam nove, neafirmisane bendove, pogotovu nase, ali sam uglavnom razocaran, jer nema tu ni trunke kreativnosti, originalnosti, sve sto se svira, ili je odsvirano milion puta, ili je toliko bljutavo da mi nije jasno da li ti "muzicari" imaju usi...

Pre neki dan bio na nekom mini festivalu, od 7-8 bendova koje sam cuo, bukvalno nijedan nije vredan paznje...vidim sad je u fazonu taj neki hardcore, metalcore, ma ybs mi sve ako znam o cemu se tu radi...neki likovi, nazvali se Totalni Promasaj, moram da kazem, ime benda je potpuno u skladu sa njihovim radom, siluju one jadne instrumente da bi publici predstavil pesmu koja se zove "Da ides u ku-rac". Ma daaajte, ljudi, pa sta se ovo radi ??!! I posle se zalimo kako nam rok scena propada...

Evo, preslusao sam ovu stvar gore, Vrane Kamene...Msm da nije losa stvar, ali nema tu niceg novog, drugacijeg, msm taj ZZ Top fazon je prezvakan jos 70-ih...Otisao bih na svirku tog benda sigurno, uz neko pivce bih uzivao u OK muzici, otisao bih kuci, prespavao i sutradan se ne bih setio ni imena benda...Album sigurno ne bih kupio. Makar ne na osnovu ove pesme. Voleo bih da cujem jos nesto.

Preslusao sam i ovu stvar od Shejdi Kruu...necu ni da komentarisem. Osim sto mislim da adrenalin moze da se izbaci na mnogo kvalitetniji nacin.

I da, kada odem na svirku, zelim da cujem autorske stvari, pun mi je kuurac "Cudnih suma" ili "Paranoida", zelim da cujem autorsko, makar i bilo sranje, opet cu to vise da cenim, nego neke dosadne pozere...

Sto se tice jezika, mislim da zavisi od tipa teksta, mada, vise sam za srpski, ako je stvarno dobar tekst, i ne treba siluje engleski ko ne zna da ga prica, a to mnogi rade, pa se potencijalno dobra stvar potpuno upropasti...

Ne znam, mislim da generalno nema niceg vrednog paznje, ja se stvarno trudim da cujem, i ja bih prvi kupio album ako je bend dobar, ali nesto ne nailazim na takve.

Dajte jos linkova, bice mi drago ako me demantujete...

Slazem se sa dosta stvari koje si napisao ali moras uzeti u obzir da su ukusi razliciti, meni realno upravo bas i nedostaje taj "prezvakani" zvuk 70-ih, tada se makar i imalo sta reci, ovo danasnje da komentarisem samo je gubljenje vremena i utrosnja slovnih mesta..Poenta provoda i jeste da izadjes,bude ti dobro,cepas pivo i to je to..kakvi crni albumi...nismo amerika care :) Sad, ovi momci Shejdi Kruu...Ok Hc...gruvaju,ma neka voze...bar je autorsko..ja to pozdravljam od sveg srca....Sto se tice Vrana Kamenih, bar koliko ja znam mlad je bend, okrenuti su ka bajkerskoj populaciji...Naravno nisu izmislili vodu...Hard rock...jednostavno samim time zna se sta da se ocekuje od takvog benda...Sta znam,sto se momaka tice poseti link pa ces cuti...meni su to drugari i recimo ako mene pitas oni razbijaju...Autorski rad i to je to :) Stvar ukusa, kazem opet ....Sad,nije mi jasno...koja je poenta teme.... da razmenjujemo predloge bendova ili je zapravo trip da tebi bacamo linkove ljudi da im rokas recenzije? Ako imas casopis ili izdavacku kucu daj reci pa da usmerimo narod na tebe..ko ispuni uslove neka gruva... Ja licno nemam nista protiv da i sam sutnes neki link..Uvek sam otvoren za autorske radove...a i podrzavam bilo kakav autorski vid rock,heavy,etc muzike..Mislim, samo neka ljudi gruvaju,sve je bolje nego onaj tard fazon tzv tribute bendova tipa 202 i ostale smejurije.....Osim toga sta da ti kazem majstore osim:
AKO SI NEZADOVOLJAN SCENOM UVEK MOZES NAPRAVITI BEND I POKAZATI OSTALIMA KAKO SE TO RADI..Sve je bolje od trosenja slova..razumes ;)
Aj pa u zdravlje i svako dobro i ziv ti nama bio jos 1000 godina ;)

Ja sam itekako voljan da poslusam nove, neafirmisane bendove, pogotovu nase, ali sam uglavnom razocaran, jer nema tu ni trunke kreativnosti, originalnosti, sve sto se svira, ili je odsvirano milion puta, ili je toliko bljutavo da mi nije jasno da li ti "muzicari" imaju usi................................
....................................................................................................
...................................I da, kada odem na svirku, zelim da cujem autorske stvari, pun mi je kuurac "Cudnih suma" ili "Paranoida", zelim da cujem autorsko, makar i bilo sranje, opet cu to vise da cenim, nego neke dosadne pozere...
.
Kad ovakve likove procitam ospice dobijem
P.S.
A jel ti pun ***** i Gansa?
Dobar ti nick :mrgreen: Toliko o tvojoj originalnosti

Slazem se sa dosta stvari koje si napisao ali moras uzeti u obzir da su ukusi razliciti, meni realno upravo bas i nedostaje taj "prezvakani" zvuk 70-ih, tada se makar i imalo sta reci, ovo danasnje da komentarisem samo je gubljenje vremena i utrosnja slovnih mesta..Poenta provoda i jeste da izadjes,bude ti dobro,cepas pivo i to je to..kakvi crni albumi...nismo amerika care :) Sad, ovi momci Shejdi Kruu...Ok Hc...gruvaju,ma neka voze...bar je autorsko..ja to pozdravljam od sveg srca....Sto se tice Vrana Kamenih, bar koliko ja znam mlad je bend, okrenuti su ka bajkerskoj populaciji...Naravno nisu izmislili vodu...Hard rock...jednostavno samim time zna se sta da se ocekuje od takvog benda...Sta znam,sto se momaka tice poseti link pa ces cuti...meni su to drugari i recimo ako mene pitas oni razbijaju...Autorski rad i to je to :) Stvar ukusa, kazem opet ....Sad,nije mi jasno...koja je poenta teme.... da razmenjujemo predloge bendova ili je zapravo trip da tebi bacamo linkove ljudi da im rokas recenzije? Ako imas casopis ili izdavacku kucu daj reci pa da usmerimo narod na tebe..ko ispuni uslove neka gruva... Ja licno nemam nista protiv da i sam sutnes neki link..Uvek sam otvoren za autorske radove...a i podrzavam bilo kakav autorski vid rock,heavy,etc muzike..Mislim, samo neka ljudi gruvaju,sve je bolje nego onaj tard fazon tzv tribute bendova tipa 202 i ostale smejurije.....Osim toga sta da ti kazem majstore osim:
AKO SI NEZADOVOLJAN SCENOM UVEK MOZES NAPRAVITI BEND I POKAZATI OSTALIMA KAKO SE TO RADI..Sve je bolje od trosenja slova..razumes ;)
Aj pa u zdravlje i svako dobro i ziv ti nama bio jos 1000 godina ;)

Brate, ne znam zasto shvatas licno, cenim da si lik iz nekog od ovih bendova, ali nije ni bitno. Ja sam ti publika, ne kriticar, kriticar ce uvek da pljuje, jer mu je to posao. Jos jednom kazem voljan sam da cujem, ukusi jesu razliciti, ali ja volim dosta toga. I ja volim zvuk 70-ih, ali zasto da slusam neku kopiju, kada ima pregrst originalnih stvari iz tog perioda? Ok, bendovi za uzivanje uz pivce, mozda si i u pravu, onda nema sta da se zalimo na scenu. Onda nam je scena eeekstra.

Poenta teme ? Procitaj prvi post, pa ces da vidis poentu teme. Ako ti je do poente, otvarac teme nigde nije ni zatrazio kacenje linkova.

Misljenja sam da ako muzicar nema sta da ponudi, onda bolje neka ne zagadjuje scenu. Mogu ja da kacim svoje stvari, ali sam svestan da to nije to, i da nema svrhe.

"nismo amerika care" ? Sta, je l' to pokusaj nekog argumenta ?

Brate, ne znam zasto shvatas licno, cenim da si lik iz nekog od ovih bendova, ali nije ni bitno. Ja sam ti publika, ne kriticar, kriticar ce uvek da pljuje, jer mu je to posao. Jos jednom kazem voljan sam da cujem, ukusi jesu razliciti, ali ja volim dosta toga. I ja volim zvuk 70-ih, ali zasto da slusam neku kopiju, kada ima pregrst originalnih stvari iz tog perioda? Ok, bendovi za uzivanje uz pivce, mozda si i u pravu, onda nema sta da se zalimo na scenu. Onda nam je scena eeekstra.

Poenta teme ? Procitaj prvi post, pa ces da vidis poentu teme. Ako ti je do poente, otvarac teme nigde nije ni zatrazio kacenje linkova.

Misljenja sam da ako muzicar nema sta da ponudi, onda bolje neka ne zagadjuje scenu. Mogu ja da kacim svoje stvari, ali sam svestan da to nije to, i da nema svrhe.

"nismo amerika care" ? Sta, je l' to pokusaj nekog argumenta ?

'Otvarac teme"? A koja je boca u pitanju? Da si ista video od amerike shvatio bi neke stvari..ocito jesi,ali na posterima i guglu...Naravno da mi je argument i to tek onaj najsitniji,a ti da se iole razumes u muziku svakako bi imao preca posla nego da raspredas ovde...Demo znaci neafirmisan...delom i neizgradjen bend jos u potpunosti....kada bih ti naveo neke primere "poznatih" kako su i na sta su zvucali sakrio bi se pod tepih...Ovde je jednim brejkersima trebalo u ono vreme preko 6 godina da se uopste i cuje za njih...A tada je bilo mnog,mnog lakse i muzicka industrija je razbijala..uzmi stare kasete pa malo bolje pogledaj gde su snimane....Zapanjices se...Berlin,London.....A to za clanstvo sto kazes..... da jesam..obavezno sam iz benda....daj ne budali...hajde budi malo inovativniji i prihvati istinu. jednostavno zastupam svoje stavove...bend moze da ti se svidja ili ne...U cemu je inace poenta analizirati tipa 'ja bih,ovo ne bih,ono bih" daj batali....Ti kao da ne citas sta sam napisao "prijatelji su mi" i za mene prase...(opet stvar ukusa) i sta tu lose ima postaviti link benda na temi demo bendovi? Voleo bih da neko od tebi bliskih ljudi uradi isto po pitanju tvog benda...i svakako bih pozdravio to...Mogao bih reci dobro je ili lose (stvar ukusa) a sad da ulazim u lupetanja ..ne vidim poentu...Ja inace sviram ali ne sa njima,a sviram i po pivu, a ti ocito pocinjes ovde po fruli..Hajde opusti se rodjace.Ja sam misljenja da ok demo bendova ima jako malo,ali zato u izobilju ima likova koji uglavnom znaju samo da filozofiraju. Lepo ti rekoh: Gitaricu,mikrofon,gajde..sta vec zelis... u te tvoje zlatne ruke pa pokazi svima kako se to radi ;) OSIM TOGA UGLAVNOM CES U SVEMU NACI VEC ODSVIRANO AKO SE POTRUDIS i to nije nikakva pamet....Scena je i propala zbog samozvanih "poznavalaca" i "filozofa"...bezbroj puta sam dosao na svirku i uvek cujem nekog "pametnog" (citaj marginalca).. kako prosipa negde iz coska filozofiju u nadi da ce zaseniti pamecu nekog, uglavnom su mu pokusaji usredsredjeni na neku ribicu.....Na kraju ostane i bez nje i bez kinte..Pa logicno je da takve veceri ni ne zeli da se seca,a kamoli svirke... Na kraju krajeva ni nemam vise razloga ulaziti u neku dalju pricu...Prazna torokanja...mnogo zelje..nigde rezultata. Ako si se vec razocara u "svoje stvari" i tzv zagadjivanje scene postedi nas ostale "neuke" toga..uzmi lopatu i zakopaj materijal i svoju borbu za RnR....ne idi na koncerte domacih bendova ..postedi sebe i njih mucenja...a ako bacas ovoliko filozofije samo zbog reputacije lepo kazi.... prvi cu te castiti ali da prosvetlis sve ovde nekom svojom preporukom benda,makar i svoga.... ma koliko ti tvrdio da nisi zadovoljan njime, eto...cisto da makar znamo koji su ti standardi ;) Osim toga covek koji je postavio temu ,a verujem i svi ostali svakako nije imao zelju da bude mrcvarena prepucavanjem...Kad dajes kritike i misljenje budi spreman i da prihvatis opozitno ....inace ispadas klasican bolid. Rusis sam svoje principe...To da li ces kupiti neciji album ili mu zapamtiti ime je irelevantna stvar trenutno...Bar ovde na balkanu...Ovde bendovi i ne mogu ziveti od muzike,posebno ne rocka i to ne zato sto nisu dobri vec zato sto kod nas ne postoji industrija koja je u stanju da izgura sam bend...sve se svodi na "daj da vas uradimo"....Originalnost se ovde najmanje ceni..to bi kao muzicar trebao znati..odatle i jeste ta ekspanzija "izvodjaca" (nemerno necu napisati bendova jer to nisu muzicari vec izvodjaci,tezgarosi) Imam dosta prijatelja koji su prosli kroz pakao sto se tice izdavaca i slicnih "genijalaca"...I sam sam osetio na svojoj kozi filozofije.."a jel moze to malo nalik na..." bla..bla..bla....Zemlja smo komercijale...i to je surova istina...Meni licno najbitnije je podrzati bendove..zato nam je demo scena i ocajna jer svako svakome nalazi mane. Ja kazem SAMO NEK` SE GRUVA SVOJE...S VREMENOM KVALITET MORA ISPLIVATI...LOSE CE POTONUTI!!! Mi rodjace nemamo ni meinstrim i sl..pa zato svaka budala i trpa sebe u "gitarsku muziku" cim uzme gitaru u ruke..Mogao bih ti do sutra nabrajati mnogo toga...a to mi ne pada na pamet...
A realno ovaj lik dole sto te opleo i nije uopste daleko od istine...Sta reci nekome ko ima to"GNR" u niku...Ako su ti oni merilo kvaliteta,a ocito jesu, mogu samo misliti sta je ispod te glazure....Kako god, bekrija ima repu od mene zbog toga..Aj pa u zdravlje i ne nerviraj se mnogo..stedi slova... dalje da te citam svakako mi ne pada na pamet..Uzmi i sviraj batali filozofiju....a sto se svih ostalih tice
SAMO NEKA SE ROKA SVOJE!!!! :)

Poslednja izmena:

Back