KianyRiws
Ističe se
- Poruka
- 2.747
Brisel -- Evro i Evropska unija danas stoje na "ivici ponora", kaže nekadašnji šef Evropske komisije i poznati zagovornik evropskog federalizma Žak Delor.Bivši predsednik Komisije je rekao da, ukoliko žele da izbegnu pad s litice, članice EU "imaju jasan izbor, ili da prihvate čvrstu ekonomsku saradnju kakvu sam oduvek predlagao, ili da prebace veća ovlašćenja na Uniju".http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2011&mm=08&dd=18&nav_id=532700
Covek koji je bio veliki zagovornik federalizma Evrope,kaze da je pesimista jer ne vidi nikakvo resenje.Kuda onda mi to idemo?U Evropu?Pa.mi vec jesmo zemlja u Evropi,nismo u Africi niti granicimo sa Argentinom.Trebamo li mi ici tamo gde se izgleda moze desiti katastrofa nevidjenih razmera,barem nevidjena u ovom veku?Moramo li biti uvek mirodjija u svakoj corbi ili bi trebali nastaviti bez njih graditi sebe?....naravno,sa nekim sasvim novim ljudima.Zivi li Norveska npr.lose???
Covek koji je bio veliki zagovornik federalizma Evrope,kaze da je pesimista jer ne vidi nikakvo resenje.Kuda onda mi to idemo?U Evropu?Pa.mi vec jesmo zemlja u Evropi,nismo u Africi niti granicimo sa Argentinom.Trebamo li mi ici tamo gde se izgleda moze desiti katastrofa nevidjenih razmera,barem nevidjena u ovom veku?Moramo li biti uvek mirodjija u svakoj corbi ili bi trebali nastaviti bez njih graditi sebe?....naravno,sa nekim sasvim novim ljudima.Zivi li Norveska npr.lose???
Poslednja izmena: