Дело Душана Батаковића

Nisam ni mislio da je član DS, već da je nominovan od strane njih i u bliskoj vezi, kao što su recimo Siniša Mali i Ana Brnabić nestranačke ličnosti, ali su tu zbog SNS.

Svestan sam šta ćeš reći - da su diplomate vanstranačke ličnosti koje su vezane za naciju, a ne za unutrašnje podele, ali činjenica jeste da je ušao u višu politiku pobedom DOS-a i kao takav bio otposlan da bude ambasador, a potom najveći deo njegovog napretka vezuje se za položaj savetnika predsednika Borisa Tadića, kao i da je smenjen sa položaja 2012. godine kada su naprednjaci došli na vlast i smenili DS.

Na mestu ambasadora u Francuskoj zamenio ga je Rajko Ristić.

Dakle u politici postoji de jure nestranaštvo, ali de facto to je jedna iluzija, jer je apsolutno svako u tesnim vezama sa jednom ili drugom strankom, samo nije partijski funkcioner ikakav.

P. S. Ako me sećanje dobro služi Bataković je čak jedan od dva ambasadora koji su bili smenjeni sa položaja gotovo momentalno posle Nikolićevog preuzimanja predsedničke pozicije, odnosno formiranja Dačićeve vlade.
Ма, то стоји колега, али у то време процес приватизације и разградње државе још увек нио био овако поодмакао, тако да је поред полуписмених љубавница, сродника и партијских миљеника, и нешто стручног и способног кадра успевало да се домогне тих важних позиција. Данас је стање неупоредиво горе, што наравно ни најмање не искупљује ДС. ДС је био претеча СНС-а. Напредњачка Србија стоји на темељима петооктобарске и другосрбијанске.

Поента је да Батаковића и Танасковића никако не треба доводити у везу са странком за чије владе су именовани за амбасадоре, јер ипак говоримо о људима од интегритета, који се не би продали за једну амбасадорску плату. Била нам то то намера или не, када их окарактеришемо као овај или онај кадар, ми посредно доводимо у питање њихов интегритет.

Aha... sad znam vise :)

NSPM naginje na 'patriotsku stranu', tako da onomad DSS ili Jeremic sada... to se potpuno slaze.
Да, управо тако. ДСС под Сандром Рашковић Ивић је био патриотска странка. Нажалост, њена претерана приврженост демократским принципима у оквирима странке је похлепним пацовима пружила шансу да исту преузму.

Што се тиче Јеремића.. он свакако није Вучић. Све даље од тога је под знаком питања.

Poslednja izmena:
Nadam se da cete se sloziti da preimenujemo i prosirimo ovu temu.
I od ranije sam cuo za Batakovica, ali nisam bio svestan koliko je stvari preduzeo. Ideja je da umesto obavestenja o smrti imamo temu o njegovom radu, knjigama. Predlazem da preimenujemo temu u "Душан Батаковић - ново тумачење историје Срба", "Дело Душана Батаковића" ili nesto slicno.

За почетак бисмо могли да скупимо све његове радове и видео записе доступне преко интернета. Тренутно радим на једном пројекту тако да сам немам времена, па ово предлажем осталим колегама.

Back