DELL i podla posla!?

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
39.135
Nabavim povoljno DELL Latitude E5500 laptop bez 3-pin ac/dc adaptera. Srećom( :zcepanje:) imam HP adapter koji fizički sa konektorom, naponom i snagom odgovara.... ali, Malo Morgen! Kaže da ga ne prepoznaje, mogu raditi sa tim, ali NEĆE da puni bateriju i trebam da nabavim original! Ma crkli vragovi jedni! Pa za sve to ću jedva moći da dobijem uložene novce u adapter! :zcepanje:

dell.JPG

у симпсоновима је било HELL, а онда када су мало боље погледали је писало DELL на компу..
неко се вратимо на тему, иди на ибеј и пазари за 10еура пуњач.. јес да треба месец дана да стигне ал шта сад

Svima slatko da zaebavaju druge i dilovi, a kad se njima vrati onda joj nepravda...Ne mislim na autora teme konkretno , nije licno upuceno nego je konstatacija da ljudi uzivaju u komercijalizaciji i naravno monetarizaciji svega, a jedna od posledica je sto je komercijalizacija stap sa dva kraja, jedan prema musterijama i jedan prema firmi.
Okvir poslovanja ipak postavljaju drugi, povlasceni ili kriminalom ili politikom...
Trzisne firme samo mora da se uglave izmedju ta dva velika pokreta u biznisu.

Svima slatko da zaebavaju druge i dilovi, a kad se njima vrati onda joj nepravda...Ne mislim na autora teme konkretno , nije licno upuceno nego je konstatacija da ljudi uzivaju u komercijalizaciji i naravno monetarizaciji svega, a jedna od posledica je sto je komercijalizacija stap sa dva kraja, jedan prema musterijama i jedan prema firmi.
Okvir poslovanja ipak postavljaju drugi, povlasceni ili kriminalom ili politikom...
Trzisne firme samo mora da se uglave izmedju ta dva velika pokreta u biznisu.
ma samo sam se usput setio kako su svojevremeno mogli da nateraju mnoge proizvođače raznih prenosnih uređaja da standardizuju napon i konektor za punjenje pa je manje toga ISPRAVNOG završavalo na smeću!
A ovi recimo glume bolesne majmune kao da elektroni koji dolaze iz HP punjača nisu dovoljno dobri za njihov laptop!? :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

E vidis , to bi meni bilo dokaz opstenarodne zastite sredine, kad bi ljudi zahtevali standardizaciju elektronske opreme po ugledu na pc sto je jednog trenutka uradjeno , a posle van specifikacije sta ti volja stavljaj...Medjutim, kapital trazi zastitu svoje dobiti i novca i onda ako mu se dozvoli bice milion razlika koje su radi povecanja cene.

Kod laptopa se moze uraditi isto kao i kod PC, tj mogu se uvesti standardne komponente, napajanje, memorije su vec standardne skoro uvek, hdd, wifi itd itd..

Ima proizvodjaca DVDRW koji uz laptop verziju isporucuju maske za desetak top modela laptopova..a kod ostalih verovatno pali jedna od tih kombinacija da ne strci previse..

Back