Delimicna fimoza

Noblice

Početnik
Poruka
1
Pozdrav svima,

Imam 18 godina, jos pre par godina, tacnije na kraju osmog razreda, mi je ustanovljena delimicna fimoza. Lekarka je rekla "Dodji da ti damo kremu za to i sredice se". Naravno, osramocen i glup, nikada se nisam javio vezano za to. Citao sam po internetu dosta o fimozi, ali nisam nasao slucaj kao moj nigde pa bih voleo da cujem misljenje i po mogucnosti dobijem savet :)

Pomenuh gore, ustanovljena je "delimicna fimoza", znaci situacija ne bi trebalo da je toliko strasna. E sad, kako to tacno izgleda: U opustenom stanju, kozicu mogu da povucem do pola glavica, mozda i malo vise. Pri erekciji malo manje od pola, ali bar ne stoji u mestu. Kozica nakon povlacenja se uvek sama vraca preko glavica na svoje mesto, sto znaci da nemam problema sa parafimozom koja je, kolko sam shvatio, mnogo veci problem nego sama fimoza. Prilikom masturbacije, uvek pokusavam da povucem kozicu sto vise, ali nikada toliko da boli ili da osetim nelagodnost. Sa ejakulacijom nemam nikakvih problema niti ikakvih bolova nakon masturbacije. Primetio sam da cak posle masturbacije, kozica moze da se povuce malo vise nego pre, ali nakon nekog vremena se vrati na prvobitno stanje. Jednom mi se desilo da sam slucajno povukao kozicu preko farmerki i svega malo jace, pa me je i zabolelo, doduse to je bilo davno, pre nego sto sam saznao za fimozu.
U principu, mene zanima da li je operacija neophodna, jer obrezivanje mi uopste ne zvuci privlacno, a i sama pomisao na to me plasi jako. Da li je moguce nekim "prirodnim" nacinom resiti problem delimicne fimoze i koji je uopste to nacin? I da li bi doslo do nekih komplikacija ili ko zna cega kada bih imao seksualne odnose sa delimicnom fimozom? (p.s. nevin sam, i vec neko vreme sam u vezi sa devojkom sa kojom cu verovatno imati seksualnih odnosa u skorije vreme, pa ne znam ni sam sta da radim, da li da odugovlacim ili da probam pa nek ide zivot? :think: )

Hvala unapred! :)

Back