dekubitus

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moje iskreno saucesce!

hvala bela..kod ovakvih dijagnoza i stanja ne znas da li cinis uslugu oboleleoj osobi sa negom i tretmanom sa kojom im produzavas zivot, ali samim tim i agoniju.
tetka je bila u jako teskom stanju kada je dosla na kliniku.
delom zahvaljujuci i patronaznoj sluzbi koja je bila u obavezi da joj pbradjuje rane u kucnim uslovima, a koja to nije radila..poslednjih meseci samo bi porodici preko praga dodali materijal za previjanje za taj dan i otisli..
mozda tatkino stanje ne bi bilo tako lose da su rane tretirane hirrski kako treba i da su ih tretirala strucna lica, a ne clanovi porodice..
kada je primljena na ortopedsku kliniku doktori su posle pregleda znali da joj nema spasa..
vise od dva meseca su je negovali sa kompletnom adekvatnom terapijom za stanje u kome je bila..
ono sto sam napisala nije fraza, tim medicinara koji je zaposlen zaista me uverio da postoje doktori i sestre koji vole da rade svoj posao i koji ga rade zato sto zele da pomognu pacijentima.

Ja sam za mamine rane koristila aquacel gaze,oktanisept i sad koristim Dermacin,lecila sam ih 6 meseci ,tacnije jednu jos uvek lecim.Bitno je da ranama odrzavas vlagu i da ih stitis od bakterija.

Oktanisept je dobar antiseptik,mada kako kaze Paranormalna,dekubitus je najbolje prevenirati,pravilnim namestanjem postelje bolesnika,njegovim pomeranjem(u literaturi pise na 2h),najbolje na najvise sat vremena..,s jednog na drugi bok,menjati polozaj nogu(skocnih zglobova,peta,predela izmedju nogu)...

Oktanisept je dobar antiseptik,mada kako kaze Paranormalna,dekubitus je najbolje prevenirati,pravilnim namestanjem postelje bolesnika,njegovim pomeranjem(u literaturi pise na 2h),najbolje na najvise sat vremena..,s jednog na drugi bok,menjati polozaj nogu(skocnih zglobova,peta,predela izmedju nogu)...

svako sat vremena je preterano jer nesmije se zaboraviti da svako pomjeranje pacijenta znachi prekidanje sna, spavanje je i tim osobama potrebno sve ko i zdravim ili pokretnim.

Back