Декаденција

@Обилић тема је занимљива и не мора бити уско везана за политику. На овом потфоруму не дискутујемо о политици.

Деканденција представља потпуни губитак или пропадање, како у појединцу, тако и у ширем друштвеном контексту.
Може означавати стање незадовољства, моралног пропадања или губитка животних вредности.

У психологији, декаденција се може манифестовати као унутрашњи осећај презира или губитка смисла, као и као одступање од моралних начела и вредности. То може бити повезано с губитком вере у себе, у друге или у будућност.

Декаденција се може примијенити и на ширу друштвену или културолошку сцену, означавајући пропадање вредности, моралних норми и друштвеног поретка. То може бити резултат различитих фактора, као што су политички нестабилности или губитак вере у институције.

Ко је, по вашем мишљењу подложан декаденцији? Да ли смо сви подложни декаденцији или су подложни људи који немају вере у себе, немају самопоуздање?

Без уласка у дискусију о политици у којој је деканденција присутна, шта мислите како може да се спречи губитак животних вредности?

Да ли ће се поново вратити те изгубљене животне вредности као што су поштовање, емпатија, доброта..које се данас исмевају?

Да ли је Мирољуб Петровић, човек коме се судило због смрти тешко болесних људи, прави пример?

Он је надрилекар који је лечио људе својим производима ( соковима и сл ).

Он је свог сина исписао из школе, да ли му је тиме ускратио право на школовање, или је његов син наставио школовање ван Србије?

Да ли је Мирољуб Петровић, човек коме се судило због смрти тешко болесних људи, прави пример?

Он је надрилекар који је лечио људе својим производима ( соковима и сл ).

Он је свог сина исписао из школе, да ли му је тиме ускратио право на школовање, или је његов син наставио школовање ван Србије?

Не жури,
њега и наводим као пример човека коме су се све вредности срозале ... ;)

Без уласка у дискусију о политици у којој је деканденција присутна, шта мислите како може да се спречи губитак животних вредности?

Да ли ће се поново вратити те изгубљене животне вредности као што су поштовање, емпатија, доброта..које се данас исмевају?

Модерна схватања су да нас свако гурање под тепих не ослобађа ђубрета,
напротив,
само га крије, конзервира и чува као вредност за себе !

Свет је рекао
није женска верност "покрити жени главу и тело, и не пуштати је нигде саму !"
Колико ја видим нема ништа лоше у Американкама, Рускињама, Кинескињама ...
Шврљају светом, али поштене се врате кући нетакнуте !

И још боље
и ако су такнуте то не утиче на бригу за домаћинство кад се врате кући !

Или пример
Брејвик побије онолики народ добије 20 година робије
у комфорној соби са телевизором ...

Како то разумети ?
Модерно човечанство верује у преваспитање.
Па и ми укинусмо смртну казну, зар не ?!

Sve njegove vrednosti su se srozale zbog profita, zbog novca.

Он се давно, давно "навукао" на алтернативно капирање религије.

Сећам се да ми је деведесетих био јако интересантан са својим предавањима
и креационистичким тумачењима Светог писма.

Е сад је отишао даље,
сад и стварност анализира из необичног угла.

Такав је, воли да буде примећен.
Крије се иза "Ја то због пара" ...

Back