Дејан Лучић, српска историја и Радио Београд 1

Rujevit:
E po ovom pitanju Egipcana, da li je moguce da su to Kopti?Cisto pitam iz radoznalosti, jer sam negde citao da su Kopti ustvari ostatak srpskog plemena koje se jedno vreme nastanilo u Egiptu.I jos nesto, da li rec Kopti ima veze sa recju 'kopati' ili 'kopaci'?
Ako je sve to ok, onda zasto bi se cudili odkud Egipcani na Kosovu i Metohiji.
Nemojte me uzeti za ozbiljno ovo je karikirano, samo da vidim vase misljenje.

Данашњи Копти су потомци Египћана из доба фараона. Али, већина у Египту су Арапи муслимани (92%) и они нису Египћани, као што Врана погрешно одкуца.

Откуда дотични на Космету, ја појма немам.

DukeofSerbia:
Данашњи Копти су потомци Египћана из доба фараона. Али, већина у Египту су Арапи муслимани (92%) и они нису Египћани, као што Врана погрешно одкуца.

Откуда дотични на Космету, ја појма немам.
ma lepo ja okuc, al me nisi razumeo...
to sam i reko

danashnji Egipcani...- mislio kao "citisen of Egipat"

У историји Рома негде сам читао да су Роми дошли из Египта. Један део, зато их Енглези зову Џипси,Французи Гитан,у Шпанији Гатанос.
Тј прво су из Индије дошли у Египат па онда даље ишли.
То што и код њих постоји свест о пореклу не треба да нас чуди.
Предања су чудо.
Па отуд и Египћана на Космету.
Питање за војводу и остале зашто су скупе Лучићеве књиге.
Не могу да се отмем утиску да је човек сензационалиста и не могу да натерам себе да читам то штиво.
Превише предрасуда имам о њему.
Шта се дешава када се једног дана пробудите и сватите да вас је неко "натерао" да верујете у бајке.
А притом вам узме лову.
Како то да је он увек ту где је нешто комерцијално.
Албанска мафија када је то у тренду па сада ово и слично.

bobanl:
У историји Рома негде сам читао да су Роми дошли из Египта. Један део, зато их Енглези зову Џипси,Французи Гитан,у Шпанији Гатанос.
Тј прво су из Индије дошли у Египат па онда даље ишли.
То што и код њих постоји свест о пореклу не треба да нас чуди.
Предања су чудо.
Па отуд и Египћана на Космету.
Питање за војводу и остале зашто су скупе Лучићеве књиге.
Не могу да се отмем утиску да је човек сензационалиста и не могу да натерам себе да читам то штиво.
Превише предрасуда имам о њему.
Шта се дешава када се једног дана пробудите и сватите да вас је неко "натерао" да верујете у бајке.
А притом вам узме лову.
Како то да је он увек ту где је нешто комерцијално.
Албанска мафија када је то у тренду па сада ово и слично.

Бог само зна шта је истина. А ДЛ и не претендује да све зна. Да ли је сензационалиста? Вероватно. Али га до сада нико није тужио, поготово кад је напао јавно Соњу Бисерко, што је чудно.

Зашто су књиге скупе? Ко да су његове једино скупе. Махом су по Србији јефтинија страна издања него српска.

За Бисерко плус али за остало остајем по своме.
И мислим и даље да је прескуп а колико се сећам и у оно време "Тајна албанске мафије" је коштала доста,поготову што сви мање више књиге купујемо на сајмовима и распродајама.
Колико знам Деретићеве књиге нису толико скупе.

Ma brale sve je to komercijala.Pogledajte samo koliko trenutno ima knjiga o tajnim drustvima, o masonima, templarima...Svi odjednom postadose vrsni znalci i poznavaoci tajnih redova.Evo pre neki dan stigao mi katalog knjiga od izdavacke kuce Plato i smucio mi se.Knjige su ocaj.Sve komercijala, pisane za americke mozgove.Inace njihov clan sam postao pre dve godine, kada sam na sajmu u BGD kupio Recnik simbola.Ima par dobrih knjiga u katalogu, a ovo ostalo je ocaj.

Rujevit:
Ma brale sve je to komercijala.Pogledajte samo koliko trenutno ima knjiga o tajnim drustvima, o masonima, templarima...Svi odjednom postadose vrsni znalci i poznavaoci tajnih redova.Evo pre neki dan stigao mi katalog knjiga od izdavacke kuce Plato i smucio mi se.Knjige su ocaj.Sve komercijala, pisane za americke mozgove.Inace njihov clan sam postao pre dve godine, kada sam na sajmu u BGD kupio Recnik simbola.Ima par dobrih knjiga u katalogu, a ovo ostalo je ocaj.

Vidiš to si dobro primetio. I ja sad "čitajući" tebe kapiram da je to to. Odjednom svi pišu isto, i uglavnom je sve to "lako"prodavana roba, da ne kažem čista komercijala.A i za vrsne znalce si u pravu. To je tako kod nas. Seti se samo legalizma.Pa, taj izraz niko nije pomenuo pre Voje ! Odjednom, od tog čuda ne možeš da živiš. Svi ga pominju a nigde legalizma zapravo nema. :sad:

DukeofSerbia:
@bobanl

Шта да ти откуцам. Да је скупо, јесте. Али чему служе библиотеке? Па ја сам прочитао нека његова дела јер их има у сомборској библиотеци.

Могу мислити како је у Београду.

У праву си за библиотеке.

DukeofSerbia:
@bobanl

Шта да ти откуцам. Да је скупо, јесте. Али чему служе библиотеке? Па ја сам прочитао нека његова дела јер их има у сомборској библиотеци.

Могу мислити како је у Београду.

U beogradskim bibliotekama uglavnom postoje starija izdanja, a vrlo malo su zastupljena neka skuplja. Novija izdanja samo u - knjižarama.
Pozdrav

Шта ја још да додам? Правац библиотеке...

Али не могу да верујем да Народна библиотека у Београду нема новија издања. Колико је мени познато, ту су све књиге које излазе у Србији, јер сваки издавач мора да пошаље бар један примерак.

Rujevit:
Slazem se sa Vojvodom, ako su knjige skupe tu su biblioteke.Ali isto tako moram da se slozim i sa Bi2, jer u pojedinim bibliotekama od novijih knjiga mozete pronaci samo knjige tipa 'Davincijev kod', 'Digitalna tvrdjava' itd. dakle samo sund za americke mozgove.
:D e ovo si divno reko!
to chekam odavno.
zato sam i izbegavao da govorim o luchicu.

ok, my brother, jeste to shund koji puni nechije dzepove.
oni sa BBC-a chak odradili emisiju o sionskom prioratu i dokazali da je to bio trip 3 dokona francuska boema...

al shta vredi, u to niko nece da poveruje, svi vole da se tripuju o nekoj uzvishenosti.

mene jedan nash pisac podseca na Brauna :D
shta mislish koji...

narochito sa onim Da-Vid i Golijat :D

mislim... chitajuci nepisanu zaboravismo pisanu istoriju
i plamen arkone
i kip Svevida u plamenu...
:roll:

to shto pishe luchic nije istorija.
on samo neke malo ozbiljnije studije krade deo po deo i publikuje u formi koja se poprilichno placa.

a kraljevstvo hazara... mislim, kako veshto izbeci da te ne nazovu nacistom a publikovati neke fakte, koje svako moza da sazna, tako shto ce da pogleda prezimena pojedinih akcionara u krupnim firmama...

meni je pricha o strukturi "vlade u senci" istrahova mnooooogo realnija,
i besplatna je. 8)

a luchiceva dela su samo beletristika...

Uparvu si.Moze to da se cita, ali ne da se veruje u to kao u Boga.Da bi neko delo bilo prihvatljivo i sa nucne strane mora da ima dobru podlogu.Naisao sam na krs mesta kod tih 'istoricara' gde oni jednostavno navode samo podatke i izbacuju informacije, a odakle im to, ko je to potvrdio, da li je to tacno, na to nema odgovora.Zato se drzim po strani svega toga.
Eto jedino mi je zao sto se stampaju te knjige o masonima, tajnim organizacijama, velikim misterijama i ostalim 'cudima'.Svi odjednom postadose naucnici o doktori.To me vredja.

Толике књиге се спамују да би се истина затрпала. Најбољи пример је "Да Винчијев код". Код ДЛ се износе конкретна имена и презимена, за разлику од Ладлама који гурне истину у прве редове, па после то затрпа романом.

Back