Deja vu

Umri_muski

Legenda
Poruka
73.131
Ovaj psiholoski utisak se cesto opisuje kao mistican.

Ali gledajuci film parodije pa onda normalan film, setih se nekih clanaka o fenomenu...

Fenomen se , po pretpostavci , javlja kad mozak pokusava da odstrani neku ideju , misao , scenu iz glave.
Medjutim kad mu ne uspeva, tj uspe mu, ali se na prvu slicnu situaciju javi opet misao o istom, javlja se utisak Deja vu.
Misao jos nije opsesija, Deja vu je ustvari prapocetak opsesivne misli.

Na primeru filma to bi izgledalo ovako....
Parodija film izaziva zelju da se odstrane neke scene i misli kao odvratne i ogadne, a takvi filmovi uvek imaju takvih scena i ideja. Obicno su upakovane u neku audio video celinu mimikrijski tezeci, tj oponasajuci pravi film.
Ako se posle parodije gleda normalan film koji trigeruje neki od utisaka ruganja, svojim pocetkom, muzikom, videom, onda se javlja asocijacija i interpolacija mozga i on smatra to vec vidjenim...

E sad vi...

Deja Vu ili VEĆ VIĐENO u prevodu,znači desi ti se neka bez veze situacija i posle nekog vremena ti se desi slična situacija ali imaš utisak kao da se to sve isto već dogodilo baš isto kao i predhodni put.Isti osećaj,ista scena,isti likovi.Kao kad premotaš film i gledaš jednu scenu 2x.
To se meni više puta dogodilo,halucinacija ili šta je nemam pojma.

Ne mora biti ružno. Meni se dešavalo baš nešto lepo tako ... kao ponovo. Nisam mnogo razmišljala o tome, ali def. u tom trenu samo *bljesne* slika da se to dogodilo već i uplašim se malo tu .. mada kažem, to su poz. dešavanja tako da i nije strah, možda strah od nepoznatog.

pretpostavlja se da se deja vu javlja u nekoliko oblika, verovatno kao deo slicne povratne sprege ili kako uci buda, sprega odredjenih zelja i patnje.. ili eksperimentalno mozes da ulozis osrednju svotu u kladionici da real osvaja ligu sampiona pa ako ti se nesto javi povecas ulog..:lol:

Meni je poznata teorija da informacija koju nas mozak prima istovremeno je otisla u dio gdje se ona obradjuje i dio gdje nam je memorija, u biti kratki spoj se desava ... do sad najlogicnije objasnjenje koje sam cuo

Ajde onda otkrij nam tajnu .. šta desilo se u prošlom životu? :D

Deja Vu nije prosli zivot.Sacu ti dam jedan prost primer :
Sedis u sobi,buljis u tv i neka scena na programu,napolju suncano vreme itd...Posle nekog vremena (dan,dva,godina,mesec nebitno) udjes u sobu,gledas tv i opet ista scena,isto vreme itd i odjednom ti se ucini kao da ti se to vec jednom dogodilo ili ''vec vidjeno'' osetis se cudno,ne mogu to recima objasniti,to se samo moze doziveti,ja sam to doziveo jednom ili dva puta u zivotu i pitao sam se sta mi se desava a onda sam shvatio da je to ''DEJA VU''.
Ne znam sto pricate i uporedjujete DEJA VU sa proslim zivotom,mozda jeste proslo vreme ali to vreme je bilo u sadanjem zivotu.

Back