Déjà vu

• Začetnik teme Začetnik teme DJM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
DJM:
Upravo to. Nekada sam imao te tripove pre nekih zescih tuca, a nekada pre nekih najlepsih stvari koje su mi se desile...
Cudno je sve to... kada osetih hladan znoj i pocnes da razmisljas... kaka prestanes automatski da se ponasas...
Mozda déjà vu i sluzi da osvesti coveka u nekim trenucima i natera ga da razmislja.
Baš to. Sve što se događa čoveku su znakovi pored puta. Samo ih treba odgonetati.

"Дежа ву („већ виђено”) је снажан утисак да смо већ видели нешто што иначе видимо први пут. Дéјà ву је доживљај или призор као нешто познато, већ виђено и проживљено. Фројд сматра да је овде у питању параамнезија настала услед тога што нас нови утисак подсећа на неки ранији „заборављени”, заправо, потиснути доживљај или фантазам." - Wikipedia

Sta vi mislite? Da li ste nekada imali dozivljaj da ste nesto doziveli onog trenutka kada vam se to desava...
Da li misliste da mozete da promenite ono sto ste videli u "predskazanju" da se ne desi u stvarnosti...
Ja sam imao gomilu Déjà vu-a... ali nikad nisam uspeo da promenim, samo zeleci da shvatim da li je nas zivot ispisan na traci ili mi mozemo menjati stvari... tj. da sve zavisi od nas (nasih postupaka)

Dakle...

NO FATE, BUT WE MADE1 SARAH CONNOR-TERMINATOR 2

Jako cesto mi se to desava ... dosao sam do nekog zakljucka da sam to sve u stvari pre toga sanjao ... mozda zvuci cudno , meni nije ... ali npr. sanjam nesto ... kasnije , cak i posle dve , tri godine se to desi i ja sedim i gledam iz istog ugla kao u snu i osecam se skroz isto kao i dok sam sanjao i odjednom se setim tog sna ... dosta , ali bas dosta ovoga mi se desavalo ... nas mozak stvara sliku na osnovu cinjenica i tako toga ... Mind is the Magic ... da citiram MJ-a ponovo :lol: :lol: ... 8) :-o :o

meni se ovo dešava od kako znam za sebe.
stvarno ne umem to da objasnim...ali kad doživljavam takve scene dešavaju se propratni efekti kao što je vrtoglavica ili snažan bol u grudima...skroz uvrnuto...

meni se to desava, uglavnom kretko... Jednom mi se desilo da sam imao dugacak deja vu... Scena posle nije bila lepa... Uglavnom sad kad me saleti, uglavnom ga "izmenim", udarim rukom od nesto, bacim svesku, bilo sta, sto sam siguran da nisam uradio nazovi "prvi put"...

Meni se déjà vu stalno desava... A desava mi se i da sanjam nesto pa se to desi sutradan... Ili sanjam nekoga koga dugo nisam videla i sutradan cujem nesto vazno o njemu...
Na primer, sanjala sam drugaricu i te iste noci je ona umrla......... I sada se jako plasim kada sanjam meni drage ljude, narocito da im se nesto lose desava... Posto sam tu drugaricu sanjala kao da sam je srela i ona mi je rekla da nije uspela da upise muzicku akademiju i bila je jako tuzna zbog toga...
Posle toga sam jednom sanjala sestru od tetke da nije uspela da upise francuski na faxu i strasno sam se uplasila da joj se nije nesto desilo... :(

meni se ovo dešava od kako znam za sebe.
stvarno ne umem to da objasnim...ali kad doživljavam takve scene dešavaju se propratni efekti kao što je vrtoglavica ili snažan bol u grudima...skroz uvrnuto...

Heh, ali potpuno isti je i slucaj sa mnom. Neverovatno. Imam neku teoriju o tome, ali, treba dosta prostora da se objasni. Mozda jednom kad budem raspolozen.

Back