dežurno zvocalo
Elita
- Poruka
- 22.606
Verovatno ste već svi primetili da u oglasima za posao stoji traži se menadžer za to i to.Međutim kada se malo bolje zagleda u opis posla (ukoliko ga ima) vidi se da to radno mesto nema nikakve veze sa poslom menadžera, već je to rad na šalteru,običan posao sekretarice sa malo proširenim aktivnostima na poslu,komercijaliste (ovo je najčešći slučaj) itd....E sad ja ne znam da li se poslodavcima dopada taj naziv menadžer pa ga stavljaju na radna mesta koja nisu ni blizu poslova jednog menadžera ili je već neobaveštenost u pitanju, nemam pojma
....ali tako se degradira struka...obično ljudi koji završe menadžment iz bilo koje oblasti -ćute, umesto da brane struku jer se zbog sve manje posla javljaju na ta radna mesta ljudi koji o menadžmentu neznaju ništa ali ‚‚ko te pita važno je da se konkuriše jer upravljati jednim sektorom može svako‚‚
....to je isto kao kada bi jedan ekonomista konkurisao na radno mesto onoga koji je završio recimo elektrotehniku ili medicinu...ili bilo šta drugo sa čim nema pojma....što je najžalosnije sticajem slučanih okolnosti, videla sam da na radnim mestima menadžera upravo rade ljudi koji o oblasti menadžmenta u kom rade neznaju apsolutno ništa
...e sad da li je to posledica tog prvobitnog neznanja poslodavaca čime se bavi menadžer ili to zanimanje niko ne shvata ozbiljno nemam pojma ali naježim se kada mi neko kaže kako je menadžer a kada ga pitaš nešto iz oblasti u kojoj je trenutno onaj koji snosi veliku odgovornost, on nema pojma.
I šta u tom slučaju da rade profi menadžeri kada ih zamenjuju sa nekim laicima koji samo misle da znaju taj posao?

I šta u tom slučaju da rade profi menadžeri kada ih zamenjuju sa nekim laicima koji samo misle da znaju taj posao?

Poslednja izmena: