- Poruka
- 132
toliko mi je dosadno da cesh morati da zavlashish oli pushtash ono shto je preostalo![]()
ako imas kikice raspleti ih pa da ih uvijamo zejedno

- - - - - - - - - -
stray me obNozava

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
toliko mi je dosadno da cesh morati da zavlashish oli pushtash ono shto je preostalo![]()
dobar covek je dobar zbog sebe, i predstave koju odrzava o sebimi donosimo odluke vodjeni sopstvenim potrebama i u osnovi svaka odluka bilo dobra bilo losa je ona koja ce nas u krajnjoj meri zadovoljiti...
al ako dobro delo definisemo kao ono gde
cinimo drugom korist,a pri tom mi se tu uopste ne ovajdimo(tj mozemo al za ovaj primer uzimimo da nemamamo nikave ocite koristi)
zar nije onda to losa definicija...?
i dal postoji u svetu dobro delo po ovoj definiciji..?
jer mene cini tudja sreca srecnom ja nekom pomognem i meni je lepo,ili sam nesto uradila da bi mi bilo manje ruzno ili da bi mi dugorocno bilo ok..
cak uzmimo extremni primer
roditelj koji zrtvuje svoj zivot radi zivota svoje dece i sad bi ekli on je potrebe dece stavio ispred svojih ali on to ne bo radio da ga to ne cini srecnim tj obrnuto da to nije uradio bio bi nesrecan...
e sad moze nekom da bude dobro delo ono sto taj sam ne bi mogao da uradi(recimo gleda drugog kako je lupam poklonio 500€ babi a ovaj to nikad ne bi ucinio)
pa je zato ona definicija njihovo zadovoljstvo ispred mog moguca i to jedino u uporedjivanju...
i zar ne bi onda trebala definicija dobra da bude delo kojim se vise stvara a manje unistava i da se na one koji cine dobro ne gleda kao na iskoriscene jer oni to u osnovi cine zbog licnog zadovoljstva?
eto dosta lupetanja za danasXD![]()
mi donosimo odluke vodjeni sopstvenim potrebama i u osnovi svaka odluka bilo dobra bilo losa je ona koja ce nas u krajnjoj meri zadovoljiti...
cinimo drugom korist,a pri tom mi se tu uopste ne ovajdimo(tj mozemo al za ovaj primer uzimimo da nemamamo nikave ocite koristi)
jer mene cini tudja sreca srecnom ja nekom pomognem i meni je lepo,ili sam nesto uradila da bi mi bilo manje ruzno ili da bi mi dugorocno bilo ok..
roditelj koji zrtvuje svoj zivot radi zivota svoje dece i sad bi ekli on je potrebe dece stavio ispred svojih ali on to ne bo radio da ga to ne cini srecnim tj obrnuto da to nije uradio bio bi nesrecan...
e sad moze nekom da bude dobro delo ono sto taj sam ne bi mogao da uradi(recimo gleda drugog kako je lupam poklonio 500€ babi a ovaj to nikad ne bi ucinio)
pa je zato ona definicija njihovo zadovoljstvo ispred mog moguca i to jedino u uporedjivanju...
i zar ne bi onda trebala definicija dobra da bude delo kojim se vise stvara a manje unistava i da se na one koji cine dobro ne gleda kao na iskoriscene jer oni to u osnovi cine zbog licnog zadovoljstva?
mi donosimo odluke vodjeni sopstvenim potrebama i u osnovi svaka odluka bilo dobra bilo losa je ona koja ce nas u krajnjoj meri zadovoljiti...
Nista od ovoga sto si napisala nije tacno.
Odluka koja nije dobra u krajnjoj meri ne moze nikako da zadovolji, nego moze da napravi pravi dar mar u coveku. Takodje ako je neko stavio decu ispred svojih potreba ne znaci da je srecan, vec vrlo lako moze da se desi da nadomecuje nesto drugo, kompezuje.
Dobro moze da se cini ne zato sto neko to cini iz licnog zadovoljstva, vec gde je krajnji cilj korist itd, itd i itd. Ajde ponovo razmisli.
dobar=budala za okolinu
skot=ipak ima crte dobrote koju vesto sakriva![]()