Default user profile win 7

Pc nije u stanju da kreira kompletan profil za nove lokalne ili domenske korisnike. Prvo nije uopste moglo da se kreira na C:\User\profilkorisnika, bukvalno svaki put kreira temp profil i na putanji HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList nema usera uopste. prijavljivao mi je i gresku da desktop putanja nije dobra.
Nekako sam to uspeo da popravim deo problema tako sto sam dodao folder desktop na C:\Windows\System32\config\systemprofile\desktop i promenio sam mu putanju u regeditu i to sad nekako funkcionise. Prekopirao sam Default profil sa drugog racunara i to je ok, ali mi uopste ne kreira kompletan profil. Uvek mi fali my documents, dekstop, my music, my videos i sl.
Nakon toga sam uspeo od temp profila da napravim normalan profil tako sto sam izmenio .bak folder.
Probao sam i da uvezem hive iz ntuser.dat, ali tu sam zakucao. Non stop se vrtim u krug.
Sigurno je problem u default profilu, ali ne znam gde se sve ta podesavanja i fajlovi nalaze.
Probao sam i da prekopiram kljuceve za putanje HKEY_USERS\.DEFAULT i HKEY_USERS\S-1-5-18 jer su to valjda default useri, ali dzabe.

Dopuna: 06 Jan 2020 18:25

sfc /scannow kaze da je kao sistem ispravan. Stari useri koji su tu pre ovog nastanka problema bili, oni funkcionisu normalno.

Jedna mala rekapitulacija desavanja.

Prekopiran je default user na c:\Users\Default
Popravljeno je i to da nije kreirao usera na putanju hklm\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList
Sada kad se ulogujes pojave se dva foldercica koja izgledaju npr 851-941641854-11 i 851-941641854-11.bak. Sad ti samo zamenis nazive ta dva fajla, da onaj bez .bak bude sa bakom, a onaj sa, da bude bez jer ti je ovak .bak temp profil.
Problematika je sto posle taj moj nalog u folderu c:\Users\user.friendly nema pola stvari kao npr my documents, desktop i sl.
Sa drugim credentials dobijam gresku Global Policy Service failed to start. Ako je nalog vec postojao od pre, onda radi normalno.

toliko si vremena potrošio na sve to umesto da uđeš sa live windowsom ili sa hirensom i iskopiraš sve sa diska na externi iz svih profila zatim staviš novi windows , vratiš naloge i vratiš na kraju fajlove gde trebaju da stoje.
true, true... osim sto moram da batalim posao, da sednem u kola i da se provozam 120km i da roknem jedan od najvaznijih racunara. :super: Da ne spominjem cinjenicu, da nemam na sta da bekapujem jedno 300-400gb podataka. Sve dok iole radi, dobro je. :lol:

true, true... osim sto moram da batalim posao, da sednem u kola i da se provozam 120km i da roknem jedan od najvaznijih racunara. :super: Da ne spominjem cinjenicu, da nemam na sta da bekapujem jedno 300-400gb podataka. Sve dok iole radi, dobro je. :lol:
Brt koliko para toliko muzike , batali ti to dok je vreme jer ovakve stvari se uvek obiju o glavu onome ko održava računare.

Ee... A ako crkne sistem i 'odu' podaci, znaš li koga će gazda 'mlatiti kao staru lenju kljusinu' da se to osposobi i spase podaci? Ti ćeš biti taj konj I jer mu nisi na vreme rekao da se treba brinuti za bekap!
Ma opusti se. Sve sto je zaista vazno za poslovanje se bekapuje, to sto je njima kao userima vazno, to je firmi u principu nebitno.
Msm sta ja tu mogu? Da kupim hdd za moje pare? Sta sad, ja treba da bekapujem sa 200 racunara podatke da slucajno neko nesto ne bi izgubio?
Da je to toliko bitno, odavno bi bila obaveza da se to cuva. Dosta tu ima i gluposti tipa muzika, slike i sl, stvari kojima nije tu mesto. Ali sta mene briga, necu da se svadjam sa ljudima ako to krupne zverke ne interesuje i to dozvodjavaju, sto bi ja sebi pravio problem i to dirao?

Ma opusti se. Sve sto je zaista vazno za poslovanje se bekapuje, to sto je njima kao userima vazno, to je firmi u principu nebitno.
Msm sta ja tu mogu? Da kupim hdd za moje pare? Sta sad, ja treba da bekapujem sa 200 racunara podatke da slucajno neko nesto ne bi izgubio?
Da je to toliko bitno, odavno bi bila obaveza da se to cuva. Dosta tu ima i gluposti tipa muzika, slike i sl, stvari kojima nije tu mesto. Ali sta mene briga, necu da se svadjam sa ljudima ako to krupne zverke ne interesuje i to dozvodjavaju, sto bi ja sebi pravio problem i to dirao?
To je onda druga stvar! Mada, ti korisnici bi bili sretni i zahvalni ti 'do groba' da im u slučaju kvara spasiš njima važne podatke za koje oni nisu radili kopije! :super:

Jedna mala rekapitulacija desavanja.

Prekopiran je default user na c:\Users\Default
Popravljeno je i to da nije kreirao usera na putanju hklm\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList
Sada kad se ulogujes pojave se dva foldercica koja izgledaju npr 851-941641854-11 i 851-941641854-11.bak. Sad ti samo zamenis nazive ta dva fajla, da onaj bez .bak bude sa bakom, a onaj sa, da bude bez jer ti je ovak .bak temp profil.
Problematika je sto posle taj moj nalog u folderu c:\Users\user.friendly nema pola stvari kao npr my documents, desktop i sl.
Sa drugim credentials dobijam gresku Global Policy Service failed to start. Ako je nalog vec postojao od pre, onda radi normalno.
Ovo sam prevideo .
Da li si pokušao da izbaciš računar iz domena i da mu pristupiš kao lokalni administrator? obično u domenima je deaktiviran tako da pre izbacivanja iz domena ga moraš aktivirati a potom ga opet pridružiš domenu sa kredencijalima korisnika

Ovo sam prevideo .
Da li si pokušao da izbaciš računar iz domena i da mu pristupiš kao lokalni administrator? obično u domenima je deaktiviran tako da pre izbacivanja iz domena ga moraš aktivirati a potom ga opet pridružiš domenu sa kredencijalima korisnika

Radije ne bih ga izbacivao jer se bojim da ga posle necu moci vratiti nazad. Moracu onda da idem tamo da ga vratim, a to mi u ovom trenutku ne odgovara.

Nikako! Kladim se da Windblows poluproizvod ima OGRANIČENI broj mogućih profila, a ti si to prekoračio!? :rotf::rotf::rotf:
Usput, 218 MILIONA stranica nešto lupeta o tome:
https://www.google.hr/search?ei=1dk........0i71j0i273j0i67j0j0i10j0i333.WnLQJ2so4Uw
Nije do toga. Na mom racunaru npr imas 12 domenskih profila u folderu users. Ako instaliras terminal server moze u isto vreme da bude 8 ljudi na jednom racunaru logovano.

Radije ne bih ga izbacivao jer se bojim da ga posle necu moci vratiti nazad. Moracu onda da idem tamo da ga vratim, a to mi u ovom trenutku ne odgovara.

Nije do toga. Na mom racunaru npr imas 12 domenskih profila u folderu users. Ako instaliras terminal server moze u isto vreme da bude 8 ljudi na jednom racunaru logovano.
Imao sam iste slučajeve i znam o čemu pričam. Iz nekoga nebuloznoga razloga ponekada računari raskinu "TRUST" između domena i računara i tada jednostavno mora se nanovo napraviti veza. Ako je na tom računaru postojao već nalog sa tim imenom i kredencijalima tada će ono i dalje biti tamo i svi personalni podatci koji se nalaze na računaru će i dalje postojati pod tim nalogom i biti dostupni.

U svakom slučaju me 'fascinira' to! Mikrosoft sklepa neki poluproizvod pun bagova i uz jadnu i nikakvu dokumentaciju za korisnike. I onda ljudi koji su ipak nešto shvatili nakon više dana mukotrpne 'probaj ovo, probaj ono' taktike, dobiju volju i 'obavezu' da to objave i za druge jadnike! I tako i po 200 MILIONA puta!

Imao sam iste slučajeve i znam o čemu pričam. Iz nekoga nebuloznoga razloga ponekada računari raskinu "TRUST" između domena i računara i tada jednostavno mora se nanovo napraviti veza. Ako je na tom računaru postojao već nalog sa tim imenom i kredencijalima tada će ono i dalje biti tamo i svi personalni podatci koji se nalaze na računaru će i dalje postojati pod tim nalogom i biti dostupni.
Ne moras da skidas sa domena, u system properties idi na network id i tu ponovo dodas ili korisnika ili dodas opet racuanr na domen. Ako ga skines, mozes posle samo da se *****.

Back