Dedinjska politika

Schädel

Primećen član
Banovan
Poruka
965
Sa ciljem pokretanja mozdanih vijuga kod nekih srpskih nacionalista,rodoljuba, raznoraznih reformista, romanticara ili pak onih koji su se izgubili u vremenu i prosroru bez namere da vredjam doticne ....Ali sa dobrobitnom namerom da se oni pozabave samim sobom a ne sa nama Albancima ....

Osnovno obelezje dedinjske politike prema Kosovu jeste ona vec dobro poznata i vidjena kombinacija prepotencije i gluposti.Stihoklepci pesmica »oj Srbijo iz tri dela ponovo ces biti cela« nisu shvatili da se sve odvija po principu »Sto (prividno) bolje po Srbiju - to gore po Srbiju«. Oni koji su obznanili da je Kosovo »sveta srpska zemlja« (neki traze da se i to ozvanici - valjda objavljivanjem u Sluzbenom glasniku)

A ta poruka glasi: baskarenje ne-Srba na svetoj srpskoj zemlji znaci prljanje, skrnavljenje svetinje. Ne gazi po mojoj svetinji! Ne mrndzaj na nerazumljivom jeziku po mojoj svetinji! Ne gradi kuce, stale i zivinarnike na mojoj svetinji. Svetinje moraju biti ciste - po definiciji. A najbolji nacin ciscenja je, zna se, onaj koji je vec isproban u Hrvatskoj i Bosni,Kosovu(A zna se i to da onaj ko se etnickog ciscenja laca od etnickog ciscenja i pogiba.)

Sve si ti to lepo napisao , ali si zaboravio jednu stvar SRBE koji su ziveli na prostorima HRVATSKE , BOSNE I KOSOVA , pa nece valjda neko da pusti da mu neko ubija narod ( ja da gledam kako nam albanci pale kuce , muce srpske civile - taj film necete gledati , naravno niste ga ni gledali `99 ) .

Dobili ste `99 lekciju koju cete pamtiti dok god ste zivi , a NATO vam je pomogao jer ima koristi od Kosova i Albanije ( sverc komerc droga trans ) , vasa takozvana UCK mislila je to sto se malo naoruzala da nesto moze da postigne , e pa tu ste se presli na svim bojnim poljima smo vas zgazili , mozes da porices ovo , ali dobro znas sta se dogodilo `99 , e onda krece NATO sa svojim akcijama po SRBIJI da gadja G R E S K O M obdanista , vozove , rusi mostove , gadja bolnice ..... pa normalno kad ne mogu da se spuste na zemlju ajde da malo iz vazduha gadjamo civile , i tako Slobo potpise mir , a vi uskoro NEZAVISNOST , jedna slicna prica je bila i u HRVATSKOJ ,samo nije ucestvovao nato nego EVROPSKA UNIJA i UN :))) sve podatke dali su HV ( hrvatskoj vojsci ) , nekad HVO I ZNG kombinacija i rasturili RSK , a SRBIJA sedila skrstenih ruku jer su pretili ponovo bombardovanjem i na kraju opet su bombe pale , ali ni vama albanci nismo ostali ni mi ni NATO ravnodusni , i po vama su padale kasetne bombe zar ne :))) , osiromaseni uranijum tek sada pocinje da deluje ..... CERNOBIL BR. 2 uskoro !!!!!!!!!!

Za mnoge Srpske roditelje i njihovu decu Kosovo nije teoretski problem vec stvarna nocna mora: »sveta zemlja« trazi svoje »svete ratnike«. »Srbija je ovog puta u pravu, ona stiti opsteprihvacene svetske principe - integritet svoje teritorije i nepovredivost granica i bori se protiv medjunarodnog zla - terorizma.« Tako govore i pisu cak i komentatori nezavisnih beogradskih glasila. Ergo, mora se u rat. »Srbija je u pravu.« Ali, nesto je cesto za poslednjih nekoliko godina Srbija u pravu, toliko u pravu da njena deca moraju da ginu zbog toga. »Ako su se ranije roditelji bunili sto im decu saljemo u rat van granica Srbije sad nemaju ni formalnog prava da se bune« porucuje portparol vladajuce partije. »Nisu to nikakvi roditelji«, dodaje jedan super-rodoljub, »to majke-nerotkinje rovare protiv majke-Srbije«. »Nisu to nikakva deca«, dodaje drugi rodoljub, »ako mogu da imaju devojke - mogu i da idu na ratiste«. (Imati devojku u Srbiji je smrtni greh, s gledista patriotskih monaha.) »Vojska nije obdaniste, tamo mora i da se gine«, mudruje i batajnicki vojvoda.

Schädel:
citaj uvondi dio
procitala sam ne samo uvodni deo nego dobar deo onoga sto si ti na ovom podforumu ispisao.
nadam se da ce neko nesto preduzeti po pitanju tebe na ovom pofdorumu jer pozivas na mrznju po nacionalnoj osnovi.
i to pokusavas da uradis na vrlo suptilan nacin,ali tvoji kapaciteti nazalost cine da to izgleda sve samo ne suptilno.citaj ljigavo,odvratno i krajnje licemerno.

whitenicky:
Sve si ti to lepo napisao , ali si zaboravio jednu stvar SRBE koji su ziveli na prostorima HRVATSKE , BOSNE I KOSOVA , pa nece valjda neko da pusti da mu neko ubija narod ( ja da gledam kako nam albanci pale kuce , muce srpske civile - taj film necete gledati , naravno niste ga ni gledali `99 ) .

Dobili ste `99 lekciju koju cete pamtiti dok god ste zivi , a NATO vam je pomogao jer ima koristi od Kosova i Albanije ( sverc komerc droga trans ) , vasa takozvana UCK mislila je to sto se malo naoruzala da nesto moze da postigne , e pa tu ste se presli na svim bojnim poljima smo vas zgazili , mozes da porices ovo , ali dobro znas sta se dogodilo `99 , e onda krece NATO sa svojim akcijama po SRBIJI da gadja G R E S K O M obdanista , vozove , rusi mostove , gadja bolnice ..... pa normalno kad ne mogu da se spuste na zemlju ajde da malo iz vazduha gadjamo civile , i tako Slobo potpise mir , a vi uskoro NEZAVISNOST , jedna slicna prica je bila i u HRVATSKOJ ,samo nije ucestvovao nato nego EVROPSKA UNIJA i UN :))) sve podatke dali su HV ( hrvatskoj vojsci ) , nekad HVO I ZNG kombinacija i rasturili RSK , a SRBIJA sedila skrstenih ruku jer su pretili ponovo bombardovanjem i na kraju opet su bombe pale , ali ni vama albanci nismo ostali ni mi ni NATO ravnodusni , i po vama su padale kasetne bombe zar ne :))) , osiromaseni uranijum tek sada pocinje da deluje ..... CERNOBIL BR. 2 uskoro !!!!!!!!!!

Sve je za to neduzni napaceni Serbski narod kriv...Svetska zavjera, masoni :razz: Sve je Serbsko cim pocne sa S pa i Sri Lanka.....Zive mete po srbiji a Djordje Balasevic i ostala ekipa mora breee da peva hteli to oni ili ne....Pa posle cerada nad Avalom prekrili spomenik u znak srdjbe prema saveznicima...Greskom pala bomba na Kinesku ambasadu :wink: sada Kinezi traze svoj danak naravno ....dosli humanitarno da uspostave ravnotesu nataliteta....Bas smo se pobrinuli i mi i stranci oko Uranijuma... Ekoloski cista Drzava Kosova....Hajde sad nemoj da kvaris topik ....

Banshee:
procitala sam ne samo uvodni deo nego dobar deo onoga sto si ti na ovom podforumu ispisao.
nadam se da ce neko nesto preduzeti po pitanju tebe na ovom pofdorumu jer pozivas na mrznju po nacionalnoj osnovi.
i to pokusavas da uradis na vrlo suptilan nacin,ali tvoji kapaciteti nazalost cine da to izgleda sve samo ne suptilno.citaj ljigavo,odvratno i krajnje licemerno.

Ja ukazujem na cinjenice jedne mitoloske euforije ludila ...Bilo to po tebi suptilno ili licemerno ili kaj ja znam....I nameravam kasnije da ukljucim i diskusije oko SPC ako ti nemas nista protiv :lol: mozda ce te moj intelektualni kapacitet ipak razuvjeriti.

1.Srbi su NEKAD bili VECINA na KOSOVU......da nije tako Albanci ne bi rusili stare crkve i manstire da to poreknu.
2.Ta tvoja tzv."Dedinjska politika" je samo projekcija tvoje mrznje prema Srbima.....ja ti tu ne mogu pomoci-leci se.
3.Kosovo ce dobiti nezavisnost ali to nista ne resava......plemena ce i dalje da sprovode krvnu osvetu a ako smo mi 500 svetlosnih godina od EU vi ste onda bar par hiljada.Kosovo je kuturno i civilizacijski nazadno drustvo(mnogo nazadnije od svih ostalih u okruzenju naravno ukljucujuci i nase Srpsko jer smo svi deo istog prizemnog Balkanskog primitivizma)
i treba jos mnogo vode da protekne pa da dosegne minimum prihvatljivog standarda za zivot manjina na njemu.
4.Sta god da je bilo,to ne moze vise biti opravdanje za sadasnje stanje na Kosovu.......gde Srbi koji tamo jos uvek zive nemaju sigurnost a oni koji su proterani ne mogu da se vrate-sada je vlast u rukama Albanaca tako da sva odgovornost za trenutno stanje pada na njih.
5.Nezavisnost Kosova=razbucavanje unitarne Bosne(samo pitanje vremena)
6.EU i USA mogu i dace vam nezavisnost ali niko nas ne moze da tera da saradjujemo sa vama ili da vas priznamo ko nezavisnu drzavu-plivajte preko Italije u EU.

Schädel:
Ja ukazujem na cinjenice jedne mitoloske euforije ludila ...Bilo to po tebi suptilno ili licemerno ili kaj ja znam....I nameravam kasnije da ukljucim i diskusije oko SPC ako ti nemas nista protiv :lol: mozda ce te moj intelektualni kapacitet ipak razuvjeriti.
ne zanima me sta ces da ukljucis.ja sam ateista i ne potresa me niti dotice ni jedna jedina crkva.ali odgovorno tvrdim da si ljigav i da se iza ove cele nazovi fine price krije patoloska mrznja prema srbima,a verovatno i prema ne-siptarima generalno.

nego nis ne kuzim stari,za kaj ti pricas purgerski,mmm? :?
sta si ti ustvari? :?

jedan od onih sto polako krecu da mile i po hrvatskoj,or what? :roll:
zali boze poreca i cele istre,kad ste i njih krenuli da opsedate :neutral:

Srbija je jedina evropska zemlja u kojoj je opasno biti mlad. I u kojoj je jedina zivotna uloga koja je garantovana mladim ljudima - ona da poginu. Nekadasnji ocevi i ovi sadasnji kao da im porucuju nekada i sada : nemate sansi da se zaposlite, da steknete stan i zasnujete porodicu, jedina zivotna sansa koju vam nesebicno nudimo je da poginete. Izvinte. Pa ginte.

@frozen1982.

Sto se suradnje tice kad ostali narodi ne pate za vama a pogotovu vasa ''braca'' Duljani necemo ni mi ne brini te vi za nas

Banshee:
ne zanima me sta ces da ukljucis.ja sam ateista i ne potresa me niti dotice ni jedna jedina crkva.ali odgovorno tvrdim da si ljigav i da se iza ove cele nazovi fine price krije patoloska mrznja prema srbima,a verovatno i prema ne-siptarima generalno.

zali boze poreca i cele istre,kad ste i njih krenuli da opsedate :neutral:[/QUOT

Cuj u suvremenom svijetu komunciranje internetom osobna pitanja se postavljaju preko e-mail-a u ovome slucaju preko PP ja neznam gdje si ti to naucio / la koristiti komp ali ti dodje nes kao vase prelo :lol:
Sto se tice tvojih opaski oko moje licnosti bas me boli k'''' kaj ti mislis niti me zanima apsolutno tko si ti.Prema tome shibaj !!!!

e bas necu da sibam :roll:
moje je pravo da postavim pitanja kog god tipa na kom god podforumu hocu,a tvoje je da odgovoris ili ne.posto niti znam ko si ti,niti imam potrebu za blizom komunikacijom sa tobom,nemam nameru da ti saljem pp a posebno ne e-mail.
ovo mu dodje kao neutralni teren.na kojem ja pitam sta hocu,a ti vredjas.
naravno,posto ovde samo lozis i lupetas,nisi ni na jedno pitanje odgovorio.nisam ni sumnjala da ce tako biti :roll:

Banshee:

zali boze poreca i cele istre,kad ste i njih krenuli da opsedate :neutral:
sto?
pa bas lepo!neka i purgeri vide sa kakvim patnjama se mi suocavamo sa siptarima.

Banshee:
e bas necu da sibam :roll:
moje je pravo da postavim pitanja kog god tipa na kom god podforumu hocu,a tvoje je da odgovoris ili ne.posto niti znam ko si ti,niti imam potrebu za blizom komunikacijom sa tobom,nemam nameru da ti saljem pp a posebno ne e-mail.
ovo mu dodje kao neutralni teren.na kojem ja pitam sta hocu,a ti vredjas.
naravno,posto ovde samo lozis i lupetas,nisi ni na jedno pitanje odgovorio.nisam ni sumnjala da ce tako biti :roll:

Не разуме , глуп је разуми га , шиптар.........., и то ладно. А овде живи !

Inspiraciju na ovu temu sam dobio od whitenicky i pricama oko regularnosti ''regularne'' vojske. Cinjenica je ta da na Kosovu su slani golobradi mladici sa prethodno nacionalistickim i ideolosko ispranim mozgovima u stilu instant-ratnika bez osnovne obuke. A osnovna obuka, koliko se secam, traje tri meseca obuhvata sticanje znanja o perfektnom namestanju kreveta i zakopcavanju svih dugmadi na uniformi, znanja o pravilnom pozdravljanju »staresina«, znanja o rasklapanju i sklapanju zatvaraca puske i, mozda, jedno »bojevo gadjanje«. I instant-ratnik je spreman.

СРБИНУ НЕ ТРЕБА ОБУКА ....., ДОВОЉНО ЈЕ ДА ИМА НЕПРИЈАТЕЉА ИСПРЕД СЕБЕ. ОН СВЕ ИМА ШТО НЕМА ДРУГИ А ПОГОТОВО ОНО У ГАЋАМА КОЈЕ СУ ПРОВЕРИЛЕ СВЕ ОНЕ КОЈЕ НИСУ ВЕРОВАЛЕ И НА КРАЈУ:

ВИДЕЛЕ!

I tekako im treba prvenstveno mentalna obuka jer vjetnamski sindrom je prenosan. Prije svega obuka i posteda nebuloznih bajki o ''svetim srbskim zemjama '' i povratku pomenutih ''teritorija'' raznoraznim ravnogorskim skupovima,pokretaima i pricama o ''herojstvu'' raznoraznih zlikovca tipa mladica i ostalih ubica...itd,itd,itd
BEOGRAD - Vojnik Darko Milovanović (21) iz Lajkovca, koji se u petak ubio pred svojim drugovima u kasarni u Pirotu, u isto vreme posećivao je psihologa koji mu je davao sedative i išao na bojeva gađanja! Milovanović je od 2. septembra, kada je počeo da služi vojni rok, često išao kod psihologa

. Rekli ste da oko 43 milijarde dinara, koliko je iz srpskog budžeta izdvojeno za finansiranje vojske, nije dovoljno ni za obavljanje osnovnih zadataka. Da li to znači da je sistem odbrane zemlje ugrožen?
Čini se da je vojska u rasulu. Vojnici su uskraćeni za deo obuke. Da li je to uzrok sve većeg broja incidenata među vojnicima sa smrtnim ishodom?
Standard vojnika je u kritičnoj fazi? Da li je tačno da njihova ishrana više nije u skladu sa potrebama?
Čak i u vojnom časopisu „Vojska“ jedan vaš pukovnik tvrdi da vam vojska gladuje i da ih zato šaljete vikendom kućama da ih tata i mama nahrane?
Vojska u ritama, da čak i Gardijska brigada nema potpunu uniformu?
ITD,ITD,ITD

Schädel:
Sve je za to neduzni napaceni Serbski narod kriv...Svetska zavjera, masoni :razz: Sve je Serbsko cim pocne sa S pa i Sri Lanka.....Zive mete po srbiji a Djordje Balasevic i ostala ekipa mora breee da peva hteli to oni ili ne....Pa posle cerada nad Avalom prekrili spomenik u znak srdjbe prema saveznicima...Greskom pala bomba na Kinesku ambasadu :wink: sada Kinezi traze svoj danak naravno ....dosli humanitarno da uspostave ravnotesu nataliteta....Bas smo se pobrinuli i mi i stranci oko Uranijuma... Ekoloski cista Drzava Kosova....Hajde sad nemoj da kvaris topik ....

Mi smo svima krivi zato sto smo SRBI i zato sto smo se suprostavili celom svetu , vama smo dali dobru lekciju na Kosovu tako da se sada mozete razmnozavati narednih 10 godina da vratite potomke , teritorija je i onako otisla u 3 lepe jos `90 ih godina :lol: !!!!

Schädel:
Inspiraciju na ovu temu sam dobio od whitenicky i pricama oko regularnosti ''regularne'' vojske. Cinjenica je ta da na Kosovu su slani golobradi mladici sa prethodno nacionalistickim i ideolosko ispranim mozgovima u stilu instant-ratnika bez osnovne obuke. A osnovna obuka, koliko se secam, traje tri meseca obuhvata sticanje znanja o perfektnom namestanju kreveta i zakopcavanju svih dugmadi na uniformi, znanja o pravilnom pozdravljanju »staresina«, znanja o rasklapanju i sklapanju zatvaraca puske i, mozda, jedno »bojevo gadjanje«. I instant-ratnik je spreman.

Greska u koracima ,za vreme rata obuka je trajala 3 meseca i 22 dana ako nisi znao , prvi period je prilagodjavanje do zakletve do koje vojnici rade te stvari sto si ti naveo , a nakon toga ide pesadijska obuka i obuka po planu i programu za odredjeni rod vojske tako da je vojnik za 3 meseca osposobljen da ratuje protiv neprijatelja ove zemlje tj.siptara sto smo i dokazali u periodu od `96-`99 .

whitenicky:
Greska u koracima ,za vreme rata obuka je trajala 3 meseca i 22 dana ako nisi znao , prvi period je prilagodjavanje do zakletve do koje vojnici rade te stvari sto si ti naveo , a nakon toga ide pesadijska obuka i obuka po planu i programu za odredjeni rod vojske tako da je vojnik za 3 meseca osposobljen da ratuje protiv neprijatelja ove zemlje tj.siptara sto smo i dokazali u periodu od `96-`99 .

Hajde, hajde kad sam ja zavrsio vojnu obuku ti si citao stripove i politikin zabavnik i igrao se plasticnim pistolem u vrtu :lol: :lol: . Jeste dokazali ste i u Sloveniji,Hrvatskoj, BiH i tako najzad na Kosovu vi kao pripadnici nebeskog naroda pridzemljeni ste cvrsto i zauvjek.

Schädel:
Hajde, hajde kad sam ja zavrsio vojnu obuku ti si citao stripove i politikin zabavnik i igrao se plasticnim pistolem u vrtu :lol: :lol: . Jeste dokazali ste i u Sloveniji,Hrvatskoj, BiH i tako najzad na Kosovu vi kao pripadnici nebeskog naroda pridzemljeni ste cvrsto i zauvjek.

Pa nisam ni mogao tada da ratujem kad sam jos piskio u pelene , jer si stariji od mene ,ali `97 i `99 nisam vise imao plasticni pistoljcic i nisam se vise igrao u svom vrtu nego u vasem , a pokazali smo mi CELOM SVETU , a ne samo ovde da SRBI k a r a j u sve redom 8-)

whitenicky:
Pa nisam ni mogao tada da ratujem kad sam jos piskio u pelene , jer si stariji od mene ,ali `97 i `99 nisam vise imao plasticni pistoljcic i nisam se vise igrao u svom vrtu nego u vasem , a pokazali smo mi CELOM SVETU , a ne samo ovde da SRBI k a r a j u sve redom 8-)

Pokazali ste napokon Cjelom Svjetu da Srbi sami sebi turnuti karu umedu :razz: :razz: :razz:

Off topic Elem kakve ces sada imati kumovske odnose sa dukljanskim ti kumom :wink:

Schädel:
Pokazali ste napokon Cjelom Svjetu da Srbi sami sebi turnuti karu umedu :razz: :razz: :razz:

Off topic Elem kakve ces sada imati kumovske odnose sa dukljanskim ti kumom :wink:

Ma SRBI su mogli protiv celog sveta , a mogu i bez njega ..... sto je drzava manja mi smo sve opasniji po okolinu :lol: , a sto se tice mog kuma i mene nema tu rata , on je ipak moj kum bez obzira na to sto je on crnogorac , a ja srbin . 8-)

Back