Dedinje -Vile za oporavak siromasne dece!

Procitah pre neki dan u novinama,kako Muzej istorije Jugoslavije (citaj mauzolej JB.Tita),trazi,da se nekadasnja Titova
rezidencija u ul.Uzicka,ponovo pripoji kompleksu Muzeja!!! Mislim da to,ne bi bilo u redu.Taj kompleks gde se vila
nalazi,zauzima ogroman prostor,u kome raste drvece sa svih meridijana.Vazduh je predivan,priroda kao iz bajke.
Mislim da bi taj prostor,trebalo iskoristiti mnogo korisnije.Predlazem,da se u tom kompleksu,organizuje centar
za oporavak dece,rekovalescenata koji su zbog siromastva roditelja,onemoguceni,da odu bilo gde na cist vazduh.

Taj komplex,stoji prazan,opasan i dalje visokim zidinama.Koga cuva? Ako je JB.ziveo onako kako je ziveo,kao
car iz bajke 1001 noc,pa zar vsada,treba pola Dedinja,da cuva njegovu NEUMRLU SENKU, dok za siromasne
malisane,nema mesta na Dedinju! Dokle cemo deklarativno (politicari) davati srceparateljne izjave po novinama,kako
su deca nasa buducnost! Dosta sa tim licemerstvom.Da li je USPOMENA na coveka koji je umro pre 33 godine,
vaznija od dece,koja su nasa SADASNJOST i nasa BUDUCNOST.:zjelka2::deda::deda:

...vaše Lordstvo,
-znaš da svih autokrata diktatora dučea , kaudilja, firera i otaca nacija
zaštitni je znak
uplašeno dijete u rukama
i puštanje bijelih golubova...
...a
to na Dedinju je već u dejstviteljnoj ulozi i zazidano je i sad kao i prije...
...djeca će, zastitom andjeoskom, preživjeti nedaće
i mislim
da im neće ovo zaboraviti...

faraonn -Do god bude bar jedan komentar,napisan kako si ti,vrlo lepo i osecajno napisao,necu izgubiti veru u ljude! Ali nazalost,veoma je
danas malo ljudi,koje interesuju tudji jadi,tudji problemi. Kazem ponovo nazalost,stalno losi momci,dolaze na vrhove.Posteni,ljudi sa bolesnom decom
ljudi,koji nemaju ni kod svoje kuce (ako je uopste i imaju),sta da daju svojoj deci da jedu.i ne znaju,kako to Dedinje izgleda.Oni pojma nemaju.
da ljudi zive u tom kraju,u vilama - dvorcima,od nekoliko stotina kvadratnih metara!

I to oni isti ljudi,koji preko medija,prosipaju med is svojih usta.Osim lepih reci......nista drugo.Procitah pre neki dan u novinama,kako direktor
jednog javnog preduzeca u Beogradu,ima mesecnu platu 2,OOO.OOO.-dInara MESECNO !Sto bi rekao,pokojni izvestac,sa fudbalskih utakmica:
LJUDI,DA LI JE TO MOGUCE !!!

Back