Dedin sat

Imam dedin sat star preko 70 godina i nesto guglam po netu kako tako malo da vredi,mislim ne bih prodavao ali sam ocekivao bar 300+€
a44cc601252685d16f56fadbb89dcbdd.jpg

Nije to ništa,ja imam par srednjovekovnog,bronzanog prstenja što sam našau u temelju starog zida kad smo to rušili.Znači jedan je definitivno muški sa nekim motivom koji me podseća na slavski kolač,a drugi ima neki poveći,žuti kristal i mogao bi da bude ženski...nosio sam ih u razne antikvarnice i svi mi rekoše da ne koštaju više od po 5000 zajedno...

Čoveče sad se setih imao sam i ja. Baš sličan takav, pozadi je imao ugraviran neki voz. Onako baš neobičan rad. Imao je na sebi da je Švajcarske proizvodnje. Gde li to može biti..... :think:
Potrazi ga,ako je saphauzen moze da vredi lepih para,oni su imali i neke limitirane serije...(nisam siguran kako se pise i cita naziv,a mrzi me da guglam).
Ima ih dosta u ponudi, otud mala crna.
Raznih, a sličnih.
Da,to je razlog,ima ih dosta ispravnih i u dobrom stanju...
Paa jee i radi covece a preziveo je kevin sleper pljuga
Mozda ce vredeti mojim unucima
Ostavi ga kao porodicnu relikviju,nadji dobrog casovnicara da ga ocisti i cuvaj ga.

Paa jee i radi covece a preziveo je kevin sleper pljuga
Mozda ce vredeti mojim unucima

A baš je lep. Pa vredeće jednog dana sigurno.

Potrazi ga,ako je saphauzen moze da vredi lepih para,oni su imali i neke limitirane serije...(nisam siguran kako se pise i cita naziv,a mrzi me da guglam).

Da,to je razlog,ima ih dosta ispravnih i u dobrom stanju...

Ostavi ga kao porodicnu relikviju,nadji dobrog casovnicara da ga ocisti i cuvaj ga.

Mislim da nije baš ta marka. Ne verujem da baš vredi neke pare nego sad se setih da ga imam a nemam pojma gde je pa mi žao. Sećam se da mi je deda pričao kako će da mi ostavi pušku i sat. Puška čami nrgde u ćošku a sat čak i ne znam gde je.

Ljudi imam ja prelep odlicno ocuvan dzepni mehanicki sat nije kinez niti rus, star oko 40 godina,prodao bih ga za 2000 din plus ptt.Ako je neko zainteresovan mogu da mu pustim slike na pp.Ima i kutijicu i lanac.

Imam dedin sat star preko 70 godina i nesto guglam po netu kako tako malo da vredi,mislim ne bih prodavao ali sam ocekivao bar 300+€
Takve stvari su neprocnjive za porodicu,ako bas zelis da ga procenis idi kod nekih starijih casovnicara,reci ce ti sigurnu vrednost.Ne izgleda to losa masina,cim ona radi posle toliko godina.Ko zna koliko je on bio kod tvog dede,takoda moze biti stariji od 70 godina.

A deda mi je dao svoj pozlaćen sat koji je dobio kao poklon zasluga na radu vredeo je dosta u to vreme 90e godine, i ja ga ladno izgubim na kocku poker aparati bili užas zaraza u to vreme. Moj deda kad je čuo za to odma otišao tamo gde sam založio sat i otkupio ga nazad, a mene naravno cela familija zbog toga posle gledala kao teškog kriminalca takva su to vremena bila.

Poslednja izmena:
Ma ne bih prodavao cisto sma pomislio toliko staro da ima vrednost
Ja imam stari zelaznicki dzepni sat,Svajcarske proizvodnje,ali mi ne radi,ali ga cuvam i to u staklenoj vitrini da moze da se vidi kad neko dodje i mogu ti reci da je malo ljidi ravnodusno kad ga vidi.hteo sam da ga popravim,ali su mi na dosta mesta casovnicari rekli da bi to bilo veoma skupo.Jedino,ako bi imao jeos jedan pa da se prepakuje to sto valja i da se uradi,da proradi.meni on i sada ima veliku vrednost,a to od tvoga dede sigurno nije bas jeftino,jer se takvi mehanicki satovi vise ne prave.samo ga navijaj redovno,neka radi,jer to ga i odrzava ispravnim.

Back