Deda vratio unuku iz Osijeka u Beograd

jukabg

Iskusan
Poruka
6.551
Da li ste mozda pratili ovaj dogadjaj.Srb dete u Hrvatskoj koje je spaseno i vraceno u Srbiju jer joj tamo dusa place...Tacno znam sta je deda uradio i spasio unuku..Preko centra za socialnog je bilo dete jer je oduzeto ocu..Mislim i nadam se da ce i zakonski moci ostati u Srbiji da ima normalno detinjstvo.Dvojni drzavljan je dete.

Da li ste mozda pratili ovaj dogadjaj.Srb dete u Hrvatskoj koje je spaseno i vraceno u Srbiju jer joj tamo dusa place...Tacno znam sta je deda uradio i spasio unuku..Preko centra za socialnog je bilo dete jer je oduzeto ocu..Mislim i nadam se da ce i zakonski moci ostati u Srbiji da ima normalno detinjstvo.Dvojni drzavljan je dete.
o čemu se radi? može link neki?

Bilo je ovih dana po netu svuda..Dete dodeljeno ocu u Osijeku pa ga njihov centar za socialni rad uzeo neodgovornom ocu.Dete bilo u nekom domu godinu dana.Dosao deda i odveo dete i spasio ga.Logicno.Sad hr trazi dete da ga deda vrati u Osijek u dom!! Evo sad ce.Pa nije lud.Naravno da treba raditi u interesu deteta a ne nasilnickim putem da ga otimaju od porodice.Deda je sve u pravu.Heroj.I ja bi isto postupio.Drzava Srbija treba da zastiti to dete(drzavljan je Srbije)i ne vraca ga tamo gde mu dusa umire.Nas mentalitet nije povezan sa njihovim i to treba tako shvatiti i ne petljati se gde nam nije mesto.Dete je odveo otac u Hr jer je valjda ekonomski bolje stajao od majke.Ali nije ekonomija jedini preduslov kvalitetnog zivota.

Neka je, podrska za dedu i dete. A s obzirom na to da su drzavljani i Srbije, Hrvatska moze da zaboravi na njih.
Jel tako po zakonu?Daj boze da ne mogu otet to dete.Oni su eu mozda imaju neka siledjiska pravila itd?Radi se o maloletnom detetu.I jos bilo preko socijalnog u hr domu.
Npr hr biznismen i bos Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić Maminjo je fasovao 6 god robije u Hr i eno ga u Bih i Bih ga 4 godine nije izrucila Hrvatskoj.Naravno nisu isti slucajevi ali eto Bih nije eu i imaju neki zakon gde svoje drzavljane ne isporucuju.

Jel tako po zakonu?Daj boze da ne mogu otet to dete.Oni su eu mozda imaju neka siledjiska pravila itd?Radi se o maloletnom detetu.I jos bilo preko socijalnog u hr domu.
Npr hr biznismen i bos Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić Maminjo je fasovao 6 god robije u Hr i eno ga u Bih i Bih ga 4 godine nije izrucila Hrvatskoj.Naravno nisu isti slucajevi ali eto Bih nije eu i imaju neki zakon gde svoje drzavljane ne isporucuju.

Prilozi

• IMG_20221028_084547.jpg
    IMG_20221028_084547.jpg
    133,9 KB · Pregleda: 7
  • IMG_20221028_085557.jpg
    IMG_20221028_085557.jpg
    209,3 KB · Pregleda: 6
Pitanje sta ce tu biti...bojim se po zakonu da bi morala nazad u Osijek.Sta ce biti u stvarnosti boga pitaj.Još će ovog dedu hapsit.Ako uletiš u neke eu probleme i njihov pasoš postaje teret!Drugo da su samo Srb drzavljani.Potrazivat ce ih Hr.

Prilozi

• IMG_20221029_032645.jpg
    IMG_20221029_032645.jpg
    180,8 KB · Pregleda: 3
Pokušavam skužiti kakve veze ovo ima s nama u Hrvatskoj?
Radi se o Srbima, svi su rođeni u Srbiji, i ta djevojčica. Roditelji su rastavljeni (u Srbiji), otac je dobio posao u Hrvatskoj i poveo dijete sa sobom. Ostavio dijete nekom drugom, netko je to prijavio CZSS Osijek i oni su napravili ono što moraju.
I gdje je tu točno problem i krivnja CZSS Osijek i Hrvatske? 🤔
Čini mi se da je to: "Vauu, netko odveo dijete od "ustaša", priča? Koja glupost!

Čiji mentalitet nije povezan sa čijim?
Mislim da srbi nisu dobrodošli u Hrvatskoj.A mentalitet Srpski je energičniji od Hrvatskog i bojim se da tu uvek mogu izbiti problemi ako Srbi zive u hr.Drugacije je ako Hr covek zivi u Srbiji.Ovde to nikoga ne zanima.U Eu je drugacije.Naročito Slovenija i Hrvatska gde se tacno zna ko je ko i sta radi i jede i pije.Da skratimo Srb i Bih gore nisu dobrodošli.

Radi se o Srbima, svi su rođeni u Srbiji, i ta djevojčica. Roditelji su rastavljeni (u Srbiji), otac je dobio posao u Hrvatskoj i poveo dijete sa sobom. Ostavio dijete nekom drugom, netko je to prijavio CZSS Osijek i oni su napravili ono što moraju.
Čini mi se da je to: "Vauu, netko odveo dijete od "ustaša", priča? Koja glupost!
Neznam kako je bilo koji sud presudio da je dete kod oca?!
Nije mi jasno to.Ovaj radi a dete od 8 god kod njega!
Sad ce deda na poternicu i nasilno vracanje deteta u dom u Osijek.Ko zna i zasto su ovog prijavili!?
U svakom slučaju treba raditi u interesu deteta ali zakonski se bojim da ce morati nazad u Osijek.

Kome drugom poverio, vrtiću, školi?

Dete ima najbliže srodnike.

Neznam kako je bilo koji sud presudio da je dete kod oca?!
Nije mi jasno to.Ovaj radi a dete od 8 god kod njega!
Sad ce deda na poternicu i nasilno vracanje deteta u dom u Osijek.Ko zna i zasto su ovog prijavili!?
U svakom slučaju treba raditi u interesu deteta ali zakonski se bojim da ce morati nazad u Osijek.
Kakva poternica i bakrači..Neće morati, nemamo mi decu za izvoz.

Daj ti lepo 🖇️ ve za temu.

Mislim da srbi nisu dobrodošli u Hrvatskoj.A mentalitet Srpski je energičniji od Hrvatskog i bojim se da tu uvek mogu izbiti problemi ako Srbi zive u hr.Drugacije je ako Hr covek zivi u Srbiji.Ovde to nikoga ne zanima.U Eu je drugacije.Naročito Slovenija i Hrvatska gde se tacno zna ko je ko i sta radi i jede i pije.Da skratimo Srb i Bih gore nisu dobrodošli.
Srbi i Hrvati su potpuno isti narod.

(što bi rekao Krleža, Srbi i Hrvati su komad kravlje balege koje je zaprežni točak istorije slučajno presekao na pola).

Ti druze bas ne znas pravopis srpskog jezika?

Ti druze bas ne znas pravopis srpskog jezika?
Čemu ta provokacija ako ne znam?Jel znaš ti možda Bih pravopisa?Ili Mađarskog?Ja ne zazirem ko si ti i kako pišeš i ne provociram te.Ali zato tebi smeta istina.To je veliki problem.Jbg takva je ako si malo putovao.Zbog takvih kao ti je i izbio rat.Svaki ***** im je smetao.Ko i kako piše kojem se bogu moli jel iz Karlovca ili Šida!
Jel ide u đžamiju ili crkvu.I nije poenta pravopis i rukopis već da kao Srbin nisi nigde dobrodošao.To je tragično.Ustvari jesi na bauštelu u Frankfurtu tamo te niko ništa ne pita .Ustvari sad i pita jer ne uzimaju više radnike bez eu pasoša.Neće da se zajebavaju i vize sređuju.***** pravopis drug kada ne smeš reći da si Srbin u Hrvatskoj i Sloveniji npr.Mislim možeš turistički ali ako tamo živiš moraš se sprčit i ćutat i reći da si Jozo Rozental iz Sesveta da opstaneš.

Back