decje cipelice

Nama je ortoped na pregledu kukova rekao da ne bacamo pare prve dve godine na cipelice, da tada moze bilo koje da nosi, a posle anatomske. i naravno, bos sto vise...
Inace, u pitanju je ugledan lekar. E, sad, ne znam...Jos smo u nehodajucim, ali uskoro ce nam trebati prave i bas ne znam koje bih kupila:think:

i moja dr je rekla isto....deca do druge godine imaju ravne tabane i priridne jastucice kod prvih cipelica je vazno da imaju ojacanje za prste i da drze zglobove......

Vidim da su misljeja razlicita ali cu ipak da dodam i nase iskustvo.Od starta kada je poceo malisa da nam se dize a noge kupili smo mu cipelice balldini po mei je o u jima lepo prohodavao , sledece sadale su bile polio,a posletoga smo asli neku epozatu marku koja idetico izgleda kao ciciba a kosta 5 puta manje sve je bilo ok do jedo dva meseca ako sto je prohodao kada smo primetili da dete hoda kao patka stim da jednu nogu cak vise zabacuje u stranu nego drugu, sva sreca imali smo vec unapred zakazano kod ortopeda .Kada smo otisli na pregled evo sta nam je rekao da dete ima paciji hod sto nije straso 10% je genetika a ostalo obuca , kada smo pitali kako obuca rekao je sa smo zato sto je beba nosila prve cipelice sa anatomskim uloskom potpomogli da se stopala iskrive i da bebe prve cipelice moraju da nose bez ulozaka da bi svod na stopalu sam ojacao a ulosci ga lenje.Ovo vazi za onu decu koja imaju predispozicije po genetici da imaju problema sa stopalom.Preporucio nam je geox i jos neke druge koje nisam zapamtila ali su 3 puta skuplje od geox cipela.Evo bebac nosi geox vec tri meseca i paciji hod je nestao.Pa vi prosudite sami.

Kupio sam nove cipele sa nestabilnim djonom. Zovu se MBT i prenosim da su me stopala prestala boleti već nakon sedam dana. Devojke u radnji kod DZ "Sveti Sava" su mi testirale stopala i preko tog aparata (mislim da ga zovu platforma) se u potpunosti vide promene. Nakon par meseci nošenja dobio sam informaciju da će se putem mišića koje cipela aktivira doći do vraćanja svoda stopala u normalan položaj. Preporučujem da svi probaju...osećaj je neverovatan. Nikad ništa udobnije nisam nosio.

Mi smo slusali sve vajne, ugledne pedijatre, pitajbogakogasvene, kako je sada trend u medicini (cuj, trend!) da bebe prohodavaju bose. Dakle, nema anatomskih ulozaka, nema dubokih cipela, najbolje one carapice sto imaju zadobljanja protiv klizanja na djonovima... OK, tako smo radili... Kad je bilo bas hladno (ni mi ne idemo bosi po koci), malac je obuvao patofnice, najlakse koje smo nalazili, kakav ciciban i ostalo, kad su sve te krute, djonovi tvrdi, imaju ulozke koji ulenje stopalo, bla bla bla...
E PA ZATO MI SADA DETE NOSI ORTOPEDSKE CIPELICE JER MU PRVE CIPELICE NISU DRZALE ZGLOB! Jer, jelte, pre 7-8 meseci, kada je on krenuo da ustaje samostalno, tada se nije savetovalo obuvanje u te "kalupe" kako su nam savetovali...
ODLEPILA SAM!
I ti pedijatri i ortopedi, fizijatri, svi, da se dogovore vise sta kako treba, a ne da nam muce decu!!!

Mi smo slusali sve vajne, ugledne pedijatre, pitajbogakogasvene, kako je sada trend u medicini (cuj, trend!) da bebe prohodavaju bose. Dakle, nema anatomskih ulozaka, nema dubokih cipela, najbolje one carapice sto imaju zadobljanja protiv klizanja na djonovima... OK, tako smo radili... Kad je bilo bas hladno (ni mi ne idemo bosi po koci), malac je obuvao patofnice, najlakse koje smo nalazili, kakav ciciban i ostalo, kad su sve te krute, djonovi tvrdi, imaju ulozke koji ulenje stopalo, bla bla bla...
E PA ZATO MI SADA DETE NOSI ORTOPEDSKE CIPELICE JER MU PRVE CIPELICE NISU DRZALE ZGLOB! Jer, jelte, pre 7-8 meseci, kada je on krenuo da ustaje samostalno, tada se nije savetovalo obuvanje u te "kalupe" kako su nam savetovali...
ODLEPILA SAM!
I ti pedijatri i ortopedi, fizijatri, svi, da se dogovore vise sta kako treba, a ne da nam muce decu!!!

Pa jeste trend. Ko shto je nekad bio trend da svi nose ortopedske uloshke i duboke cipele, sad svi idu bosi, a u stvari nekima valja da idu bosi, a nekima valja ortopedska cipela.
Mada ja onako laichki mislim da je bolje da svi krenu bosi, pa kad se primeti da nekome ne pashe, onda tom detetu dati ortopedske cipele, nego da svi od starta idu u kalup iako im ne treba, a mozzda i shteti.

Prepisao mu je ortoped u Sokobanjskoj. Krive mu se zglobovi, pa mu se spusta svod. Ima 14 meseci.
Joj, prethodni posto sam napisala bas u naletu besa:rumenko:

Zna li neko ko se sve bavi izradom ortopedskih cipelica? Na sa se treba obratiti paznja? Ovo pitam, jer sam shvatila da gde god ides moras imati dodatna pitanja, jer ono sto se inace podrazumeva, u tom slucaju se sigurno ne podrazumeva.
Preporucili su nam jednu firmu za cipelice, ali me zanima ima kli jos nekih... Lepo mi dr rece : " Mi sa njima saradjujemo."

Pa jeste trend. Ko shto je nekad bio trend da svi nose ortopedske uloshke i duboke cipele, sad svi idu bosi, a u stvari nekima valja da idu bosi, a nekima valja ortopedska cipela.
Mada ja onako laichki mislim da je bolje da svi krenu bosi, pa kad se primeti da nekome ne pashe, onda tom detetu dati ortopedske cipele, nego da svi od starta idu u kalup iako im ne treba, a mozzda i shteti.

U pravu si, pa kad se primeti, i ako se primeti problem, lepo ga rese... Ali mi vec nekoliko meseci skrecemo paznju na zglobove, da bi nam svi odreda rekla da to nije nista. Niko, ali bas niko, nije rekao da bi se moglo pogledati, drugacije raditi. Zato sam besna.

Treba posmatrati dete kao individuu i time se meriti, a ne trendom... uhhh...

Ali mi vec nekoliko meseci skrecemo paznju na zglobove, da bi nam svi odreda rekla da to nije nista. Niko, ali bas niko, nije rekao da bi se moglo pogledati, drugacije raditi. Zato sam besna.

:besna: Ja sam besna kad tako neshto prochitam, a kamoli kad se deshava meni :besna:

A shta ste primetili? Da nekako krivi nogice? Pitam poshto je i moje dete uglavnom boso, ali ja nishta neobichno ne primecujem, a mozzda ne znam shta treba da gledam :think:

Pa primetili smo da mu je malo, ali bas, bas malo kriv zglob na jednoj nogici. I to toliko malo da babe nisu ni primecivale to, sve su govorile da umosljamo, preterujemo... I neki pedijatri su bili u slicnom fazonu, ma neee, to je sve normalno, dete je malo, tek prohodalo, bla bla truc. Pa onda kao da nam se cinilo da ju se i cevanica te nogice krivi u O... Ooo, boze, tu smo vec vijali pedijatre ( budale, umesto da smo odmah trazili uput za sokobanjsku/banjicu)...
Ma besna sam i na sebe sto sam dozvolila da slisam druge, a ne svoj osecaj.

A dr ( ja sad stvarno ne znam je li to ortoped ili fizijatar, izvinjavam se na gluposti svojoj, ali dr nam dao uput, zakazali nam, i do danas se nisam ni izrazavala gde treba da ide), dakle ta u Sokobanjskoj, nam je rekla da deci ni ne treba cipela sa anatomskim uloskom, da sto vise gazi boso po neravnom, pesku, sljunku i sl., po kuci NE bos, to ne valja (samo opterecuje zglobove, ne koristi, nego steti, pricam sta je ona rekla). Nije pominjala duboku obucu da li treba ili ne, ali teta u UNA ortopedskoj kuci je rekla da deca MORAJU da nose duboke cipele cim pocnu da se oslanjaju na noge.

Eee, a moj malac je dobio prve prave cipele kad je krenuo napolje, i to nisu bile duboke, rekli ne treba pre, ne treba duboka...

Najbolje prati klinju, ako ista posumnjas, ne cekaj druge, nego sama TRAZI. :)

Mi smo baš danas malcu kupili cipele, jesenje al i za zimu su dobre osim za sneg naravno. Jao kako su lepe. E to je neka turska marka, al cena nije turska :roll: U radnji gde su Todor, Pavle itd. Malo sam bila sumnjičava što je turska marka al jbg, sa ostalim su kvalitetnim cipelama, imaju uložak, čvrste, kožne. Moraću da ih uslikam da vidite, prave momačke :) Nisu mi se davale pare reko u ovim patikama možda još malo al bude baš hladnih dana pa neka.

mi smo nosili i ciciban i pavle i polino i minimen, i mogu vam reci da smo prezadovoljni minimenom, i patike i sandale su odlicne, jer moj sin (5god) je vrlo zivahan i prezivele su dosta, pa i posle par meseci su ko nove, samo su nam omalele! al ove radnje u kojiima smo kupili vise ne drze njihovu obucu, a taman sam se bila nameracila da ih ponovo kupimo! a sto se polina tice, jednom smo kupili patike i nikad vise, izgledale su odlicno, kozne potpuno, a raspale su se posle 3 nedelje!!!

cipele za prolece i jesen ciciban, cizmice smo jednom kupili pavle, i od tad pavle zaobilazim ... potpuno su se deformisale posle samo nekoliko izlazaka u sneg... a kostale par hiljada vise od slicnih ciciban.
patofnice za vrtic uvek ciciban, a za leto sta stignemo :) proslog leta curica je videla u izlogu crvene baletanke, dopale joj se i mi joj kupili. bile su marke markos, kostale verovali ili ne hiljadu din, kao model od prethodne godine. spolja i iznutra koza, gumeni djon, visoko iza pete... sjajne! nosila ih je celo leto i na njima se skoro nevidi da su nosene. ovog leta smo opet kupili baletankice markos, kostale su oko 4 hiljade i opet sve ok.
u ciciban cipelicama i patofnicama joj se nikad ne oznoje noge, kad se izuju samo su onako lepo tople, sto je za mene vazno, a nemamo problem ravnih stopala.
eto, moj mali doprinos ovoj temi :)

e sto volim kad nadjem staru temu ;)
imam jedno pitanje, pa mozda neko ovde zna odgovor!
juce sam kupila "Grubin" sandale detetu (5 g.), a danas sam srela poznanicu koja mi isprica kako im je fizio prosle godine reklala da to nije dobra obuca za decu.... kao, taj djon vise steti nego sto koristi, da ako se koristi anatomski ulozak on mora biti napravljen po meri itd.
ima li ko iskustva i informacija o ovome?

e sto volim kad nadjem staru temu ;)
imam jedno pitanje, pa mozda neko ovde zna odgovor!
juce sam kupila "Grubin" sandale detetu (5 g.), a danas sam srela poznanicu koja mi isprica kako im je fizio prosle godine reklala da to nije dobra obuca za decu.... kao, taj djon vise steti nego sto koristi, da ako se koristi anatomski ulozak on mora biti napravljen po meri itd.
ima li ko iskustva i informacija o ovome?

Глупости, то је одлична обућа за децу без обзира имала равне табане или не.

Nema ni ravne tabane ni bilo kakav deformitet. Kupili smo ih jer sam mislila da su zgodna obuca za decu i vrucinu. Pomenuta mi svasta naprica, pa pomislih ako ima i trunke istine mora jos neko znati nesto o tome

Nema ni ravne tabane ni bilo kakav deformitet. Kupili smo ih jer sam mislila da su zgodna obuca za decu i vrucinu. Pomenuta mi svasta naprica, pa pomislih ako ima i trunke istine mora jos neko znati nesto o tome

Моји су одрасли у њиховим сандалама и папучама, не слушај којекакве паничарке већ назуј детету те сандале и правац паркић.

Моји су одрасли у њиховим сандалама и папучама, не слушај којекакве паничарке већ назуј детету те сандале и правац паркић.

dete mi na rodjendanu :) a parkic smo obisli uzduz i popreko u povratku iz vrtica!
bas sam malopre razmisljala o tome: zali boze lepog vremena, a rodjendan u igraonici pod klimom...

dete mi na rodjendanu :) a parkic smo obisli uzduz i popreko u povratku iz vrtica!
bas sam malopre razmisljala o tome: zali boze lepog vremena, a rodjendan u igraonici pod klimom...

Ако нешто не подносим, то су те играонице. И сама реч ми изазива бес и гађење. Ваљају се у некаквим лоптицама, креште некакви забављачи, хорор...

Back