Dečja imena

gudajoka:
I mi smo imali u opciji Unu, ali smo unapred mislili o onome sto ti vasi poznanici nisu. Una na spanskom i italijanskom znaci "jedna". Moj muz je utripovao da ce se detetu smejati ako otputuje u pomenute zemlje i odustali smo.
Mada se meni i dalje jako svidja....
A sta mislite o muskom imenu Jordan? (ne sa akcentom kao drzava, nego kratko kao npr Gordan) Meni je super, ali nisam nikoga jos upoznala s tim imenom

Ja imam prijatelja koji se zove Jordan.
Koliko znam to ime je uobicajeno na jugu srbije.
Imenu nefali nista.

Ajaooooo, pa to mi je bio jedan od najvecih problema.... izabrati pravo ime za naseg sina!!!! Lupala sam glavu svakakvim imenima, ali ni jedno nije izgledalo kao ono pravo!
E onda je moja druga pametna glava (naravno moj suprug) iz prve dao odgovarajuce, i za nas najlepse ime.... Kristijan!
Sada sam ubedjena da je bas to ime pravo za nasu divnu bebu :)

Conejita:
Ajaooooo, pa to mi je bio jedan od najvecih problema.... izabrati pravo ime za naseg sina!!!! Lupala sam glavu svakakvim imenima, ali ni jedno nije izgledalo kao ono pravo!
E onda je moja druga pametna glava (naravno moj suprug) iz prve dao odgovarajuce, i za nas najlepse ime.... Kristijan!
Sada sam ubedjena da je bas to ime pravo za nasu divnu bebu :)

Samo ako vam je i prezime neobično".da ne bi bio Kristijan Golubović, Kristijan Stojanović, Kristijan Živadinović... ;)

a zašto niko ovde ne piše da je najlepše ime Milan? :) obožavam ga, tako lepo zvuči.. u svim padežima! zar niko osim mene ne voli to ime? :sad: ako budem ikad imala sina sigurno će biti Milan :)

@asasello Sta ako buduci tata kaze "ne moze, ne svidja mi se to ime"? :shock:
Ili kum kaze "bice kako ja kazem", :(
ili baba kaze "a sto deco ne ponovite dedino ime ?" :confused:
ili se udas za nekog Milanica/Milanovica pa ti sin bude Milan Milanic/Milanovic
ili milion drugih stvari iskrsnu i upute na ime deteta ;)
sta ondaK?

@shezika :) nisam Srpkinja, kod nas nije tako da je predlog kuma najvazniji ili tako nesto, a cini mi se da u Srbiji jeste tako? i niko (barem u mojoj porodici) ne govori da treba ponoviti dedino ime :) a muz.. pa, ako bude voleo, zasto da se svadja oko imena :D a Milan Milanović.. he he, a Jovan Jovanović (Zmaj)? :D nista drugo, samo Milan! :) :) ::D
mozda je to cudno, ali o zenskom imenu nikad nisam ni razmisljala :D

asasello:
@shezika :) nisam Srpkinja, kod nas nije tako da je predlog kuma najvazniji ili tako nesto, a cini mi se da u Srbiji jeste tako? i niko (barem u mojoj porodici) ne govori da treba ponoviti dedino ime :) a muz.. pa, ako bude voleo, zasto da se svadja oko imena :D a Milan Milanović.. he he, a Jovan Jovanović (Zmaj)? :D nista drugo, samo Milan! :) :) ::D
mozda je to cudno, ali o zenskom imenu nikad nisam ni razmisljala :D
E dobra si :D
Milan je tako tipicno srpsko ime pa sam zato i navela kuma :|
Sorry :)

the shezika:
Milan je tako tipicno srpsko ime pa sam zato i navela kuma :|
Sorry :)

I u Ceskoj je tipicno, barem meni se tako cini :D Kod mene - cula sam samo jednom da je neko nazvao ovako svog sina. Neki muskarac. Jer je navijao (verovatno i dalje navija) za AC Milan.
Nemam pojma zasto pises 'Sorry' :) Sta da radim, to je moje omiljeno ime i kvit! Jos samo da imam sina.. Ali priznajem da ne zurim sa time... :wink:

zauzeto:
Mi smo trenutno u fazi biranja imena!
Imamo musko ime - to smo jos odavno "smislili" - oboma nam se svidelo.
Medjutim, beba ce izgleda biti zensko, a to jos ime nismo smislili.
I ja volim kratka imena, neuobicajena.
Ako neko ima neki predlog, samo slobodno...

Mi imamo Nikolu i Anu, i tako ih i zovemo. Nismo zeleli ime koje ce samo da "cami" na krstenici, a da dete zovu nadimkom.
Sto se kuma tice, on je odluku prepustio nama, ali je veliko spadalo, pa je isprepadao moju svekrvu kada joj je, mrtav ozbiljan, rekao kako bi sin trebalo da nam se zove CVETKO ! (Baba je, inace, s' juga gde tim imenom cesto nazivaju konje!).

Meni su lepa imena za princeze i Tara, Luna i Sandra.
Pozz

asasello:
I u Ceskoj je tipicno, barem meni se tako cini :D Kod mene - cula sam samo jednom da je neko nazvao ovako svog sina. Neki muskarac. Jer je navijao (verovatno i dalje navija) za AC Milan.
Nemam pojma zasto pises 'Sorry' :) Sta da radim, to je moje omiljeno ime i kvit! Jos samo da imam sina.. Ali priznajem da ne zurim sa time... :wink:

Ma ono izvini je zbog prejudiciranja.

zenazmaj:
Mi imamo Nikolu i Anu, i tako ih i zovemo. Nismo zeleli ime koje ce samo da "cami" na krstenici, a da dete zovu nadimkom.
Sto se kuma tice, on je odluku prepustio nama, ali je veliko spadalo, pa je isprepadao moju svekrvu kada joj je, mrtav ozbiljan, rekao kako bi sin trebalo da nam se zove CVETKO ! (Baba je, inace, s' juga gde tim imenom cesto nazivaju konje!).

Meni su lepa imena za princeze i Tara, Luna i Sandra.
Pozz
:lol: :lol: :lol:
I ja imam slican stav po pitanju imena i nadimaka. Ja se najezim kad neko mog Nikolu nazove satrovacki Dzoni (moja tetka je imala kuce pod tim imenom).
Za imena Cvetko, Sretko i Srecko no comment (baba je u pravu :mrgreen: )
Moj drug je svojoj ceri dao ime Lola i jako mi se svidelo mada vuce na nadimak od Lolita.

Back