Dečiji bazen

Ona Marge

Veoma poznat
VIP
Poruka
11.286
Postavili danas u dvorište mali bazen 244 širine i 60 dubine. Ispod stiropor, najlon i napunili vodom.
Sad...kupila sam hlor granulat i po tome se na tu količinu vode stavi 20 grama (što je kao jedna veća kašikica) pa mi to deluje nešto malo za tih dva kubika vode.
I, zanima me posle koliko vremena može da se koristi za brčkanje, da je bezbedno od hemije. I kada opet treba i koliko staviti tog hlora.
Kupila sam i neko sredstvo protiv algi, ali mi neko reče da to stavim dan dva posle hlora.
Ajte, molim vas, neko ko ima iskustva da ne zabrljam nešto...napište mi savete...

Nije malo,hlor je veoma jak.I nemoj stavljetikretko pr pocetka brckanja,nego ujutro rano napuni bazen i stavi hlor,a najbolje bi bilo da se uvece napuni vodom,stavi hlor i sutradan dok se voda zagreje na suncu,voda ce biti cista za brckanje i ne mora se menjati 2-3 dana.Pa onda ispocetka.

To je mnogo hlora.

Minimum je 24 sata nakon hlorisanja se moze kupati.

Nakon kupanja deca se trebaju istusirati.

Algicid se stavlja zajedno sa hlorom.

Poslednja izmena:
Marge ja sam napravila sebi plan da svake nedelje stavljam hemikalije i uvek istu kolicinu koja je propisana za tu kolicinu vode. Ako si dobro sokirala vodu i dodajes hemikalije u propisanim ciklusima ne menjas vodu celo leto. Ali obavezno tusiranje posle kupanjca.

Poslato sa Lenovo A536 korišćenjem mobilne aplikacije Forum Krstarice

Razumem ja to svake nedelje ista količina, ali koja je to količina ? Jer, na kutiji hlora i antialgana piše samo koja je količina po kubiku za tu šok terapiju, a ne za održavanje.

Hvala, to mi je logičnije za tako male bazene, jer 2 grama za dva kubika mi je otprilike kao dva zrna graška, a ne deluje mi ubedljivo...
Nego, Mici, na taj način ne moraš da prazniš i pereš bazen cele sezone ?

Hvala, to mi je logičnije za tako male bazene, jer 2 grama za dva kubika mi je otprilike kao dva zrna graška, a ne deluje mi ubedljivo...
Nego, Mici, na taj način ne moraš da prazniš i pereš bazen cele sezone ?

Ako je PH bazena dobra, ako se redovno /nedeljno/ stavlja odredjena kolicina hlora i algicida bazen cele sezone ostane kristalan.

Ja moj bazen ne perem i ne ispustam vodu godinama jer ovde nema zime.

I uvek je kristalan.

Ovo mi deluje ok

download.png

Relax and unwind with the Bestway Miami 4 Person Lay-Z Spa. The simple, sleek blue finish will look great in your home, either indoors or outdoors. It's strong and sturdy, easy to assemble inflatable design is supported by reinforced outer walls to accommodate up to 4 people.

Black coloured inside.
Hard top safety cover.
Holds up to 4 adults.
1 x 2 HP water pumps.
2 kw heater.
800 litre water capacity.
This efficient pump provides low cost filtration for your spa.
Size: Depth 65, Diameter 180cm, £299

- - - - - - - - - -

main.jpg

Svakodnevno ubacivanje hlora i jednom nedeljno anti algina nije urodilo plodom. Doduše, voda nije mutna, ali je bazen vrlo klizav i ljigav, tako da ćemo morati da menjamo vodu. ..
Šta sam pogrešila ? I šta da uradim drugačije kad ga ponovo napunim ?

Svakodnevno ubacivanje hlora i jednom nedeljno anti algina nije urodilo plodom. Doduše, voda nije mutna, ali je bazen vrlo klizav i ljigav, tako da ćemo morati da menjamo vodu. ..
Šta sam pogrešila ? I šta da uradim drugačije kad ga ponovo napunim ?

Pogledaj koliki je PH bazena.

Mora biti oko 7.

Ni manji ni veci ne valja i mozes dodavati hlora i algicida koliko zelis - nece pomoci.

Marge koju ste vodu sipali u bazen? Jel cesmusu ili recimo imate bunar pa vodu iz bunara,
A kao drugo ne treba hlor svaki dan. Sad kad pustite vodu sokiraj je hlorom i algacidom. Danas sve ubacis,sutra mozete da se kupate. A obe hemije stavljas na svaka 3-4 dana kolicinu koju si stavila i kad si sokirala vodu. Istu kolicinu. I pumpu svaki dan ukljucis na kraju dana na 2 sata pa posle lepo pokrijes bazen i to je to. Meni je voda kristalno cista od Juna sa ovakvim odrzavanjem.

Marge koju ste vodu sipali u bazen? Jel cesmusu ili recimo imate bunar pa vodu iz bunara,
A kao drugo ne treba hlor svaki dan. Sad kad pustite vodu sokiraj je hlorom i algacidom. Danas sve ubacis,sutra mozete da se kupate. A obe hemije stavljas na svaka 3-4 dana kolicinu koju si stavila i kad si sokirala vodu. Istu kolicinu. I pumpu svaki dan ukljucis na kraju dana na 2 sata pa posle lepo pokrijes bazen i to je to. Meni je voda kristalno cista od Juna sa ovakvim odrzavanjem.

"Hemija" se ubacuje SVAKIH 7 DANA! :rtfm:

Ako je KOLICINA odgovarajuca, moze se kupati NAJRANIJE nakon 24 sata.

Blajbi ti pricas o bazenu sa sve skimerima i ostalim,a Marge o montaznom bazenu. Odrzavanje nije isto. Voda iz cesme nije ista ni u raznim zemljama a kamoli u raznim gradovima. Koliko smeca,lisca,peska itd.padne u bazen. Da nastavim? Imala i montazni i ukopni bazen,znam sta pricam.

Blajbi ti pricas o bazenu sa sve skimerima i ostalim,a Marge o montaznom bazenu. Odrzavanje nije isto. Voda iz cesme nije ista ni u raznim zemljama a kamoli u raznim gradovima. Koliko smeca,lisca,peska itd.padne u bazen. Da nastavim? Imala i montazni i ukopni bazen,znam sta pricam.

Sto se tice hemije sve je to isto samo je srazmera naspram kubika vode..

Lisce i grancice se svaki dan vade iz bazena.

Zbog razlicitosti vode se vrsi kontrola kiselosti i tvrdoce.

Back