Lúnasa
Buduća legenda
- Poruka
- 42.276
Imala sam ja bajke braće Grim kad sam bila mala, neulepšane, već baš takve... tiha jeza dok ih čitaš. Tad sam ih obožavala a sad mi prosto dođe stra' od ponekih
)))

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
starijem je najveca kazna kada treba nesto da procita
mali voli da mu citam, imamo nesto kupljenih knjiga, a u poslednje vreme cesto uzimamo iz biblioteke kad ja menjam svoje knjige. poslednje sto smo uzeli i citamo ove nedelje je price za decake od 5 godina i to je srahota jedna od knjige. procitali smo ivicu i maricu i palcica, horor
veoma slicne price, roditelji sa decom siromasni i gladni i odlucuju da ostave decu u sumi da oni (roditelji) ne umru od gladi
u palcicu se jos dodatno zakuva kad deca dodju kod nekog diva koji hoce da ih pojede, ali zbog palciceve smisalice, pojede sopstvene cerke![]()
Moram da se nadovezem na tvoj post jer si u velikoj zabludi sto se tice bajki, ako zelis da deci citas bajke u originalu, posebno bajke brace Grim,naicices na mnogo surovije price od onih koje se mogu naci u preradjenim bajkama novije proizvodnje.cvrsto sam resila da ne kupujemo i ne iznajmljujemo "meke i novokomponovano preradjene bajke", vec prvo proverimo da li su napisane u originalu ili trazimo stara izdanja.
jaoo kvinsi jesu li to bile smicalice sa kapicama?
kada div pojede cerke jer su zamenile kape sa decacima, tj krune?
ja mu citam ali promenim tekst, mada ne stedim ga previse ali da za ovog palcica sto ih roditelji ostavljaju u sumi jer nemaju sta da jedu mi je bilo spuki msm to mi je mnogo gore nego i to sto je div pojeo cerke..
Moram da se nadovezem na tvoj post jer si u velikoj zabludi sto se tice bajki, ako zelis da deci citas bajke u originalu, posebno bajke brace Grim,naicices na mnogo surovije price od onih koje se mogu naci u preradjenim bajkama novije proizvodnje.
Ono sto Leli trenutno drzi paznju, zadnjih desetak dana je prelepa knjiga od Valdemor Bonzalesa: Pcelica Maja. Svaki dan joj procitam pet, sest strana.
Takodje uziva kad joj citam J.J.Zmaj i omiljena joj je pesmica Mali brata.
Не постоје Дизнијеве бајке.
Preporucujem za uzrast od 8 godina (ako sam dobro razumela da je to starost deteta) da samostalno cita Uralske bajke.
https://www.kupindo.com/Bajke/22780023_URALSKE-BAJKE i umalo zaboravih, Beskrajna prica ..![]()
Isto verujem da ne treba ulapšavati bajke, da drugačije deca prihvataju surovosti, drugačije mi, ali baš bih volela da čujem stručno mišljenje na tu temu.
Sta deci citate?
Sta vasa deca citaju?
Trazim po netu knjige ediciju Disney-evih bajki ali ne uspevam da nadjem.
Uzela bih cak i polovne ali da su u dobrom stanju.
Ako znate gde ih pronaci pisite?
I pisite vase ideje o knjigama za decu?
Sta biste voleli da vasa deca citaju?
Sta ona najvise vole?
Jel im kupujete knjige ili uzimate iz biblioteke?