Decije knjige

Mali čičak

Stara legenda
Poruka
77.633
Sta deci citate?
Sta vasa deca citaju?

Trazim po netu knjige ediciju Disney-evih bajki ali ne uspevam da nadjem.
Uzela bih cak i polovne ali da su u dobrom stanju.
Ako znate gde ih pronaci pisite?

I pisite vase ideje o knjigama za decu?
Sta biste voleli da vasa deca citaju?
Sta ona najvise vole?
Jel im kupujete knjige ili uzimate iz biblioteke?

Sta deci citate?
Sta vasa deca citaju?

Trazim po netu knjige ediciju Disney-evih bajki ali ne uspevam da nadjem.
Uzela bih cak i polovne ali da su u dobrom stanju.
Ako znate gde ih pronaci pisite?

I pisite vase ideje o knjigama za decu?
Sta biste voleli da vasa deca citaju?
Sta ona najvise vole?
Jel im kupujete knjige ili uzimate iz biblioteke?

Kakve su to bajke? :dontunderstand:

Pokusaj sa lokalnom bibliotekom, ne moras da kupis knjigu da bi je citala.

postoje diznijevi klasici,egmont je izdavac bio nekada
i nisu nista posebno, ja sam se ubila da ih nadjem i onih par koje sam nasla nisu nesto odradjene

inace imala si do nedavno na kupindu,mozda jos ima, ceo serijal od 20tak knjiga iz te edicije za 56.000 din,snizio covek sa 72.000 din, a u prodaji su pre par god bile po 400 din, al on ih smatra sada antikvitetom :lol:

ja citam, svako vece mu citam po dve knjige, svasta citamo, pcelica ima super izdanja za decu, zavod za udzbenike, vulkan, kreativni centar, evrogunti itd... ne vredi da nabrajm jer ima dosta knjiga... bajke kao bajke ga najmanje zanimaju ali stvarno ima ok literature za decu

- - - - - - - - - -

ovo sto sumara pise je nesto drugo, te knjige vrede, ja sam ih imala kao mala, imala sam i diznijev svet maste,vuk je bio zdavac i naravno nigde ih nema sada alimogu da se nadju polovne
skoro sam nasla komplet 4 knjige za 6.000 din ali mi ne treba ceo komplet...

tu su ilustracije i prica sjajno uradjene

Bajke+u+slici

Kakav crni antikvitet.
Bice njih ponovo u prodaji.

Medo bas voli da mu citam. Imamo dosta knjiga i knjigica. Pricica i bajki.
On od svega najvise voli enciklopedije. Moji imaju razne i to obozava. Ali ne dozvoljavam da ih donosi kuci.
Zna da su te kod babe i dede i moraju da se cuvaju. Sve nase knjige bajke basne i bukvare moji su sacuvali. I to im citaju kad spavaju kod njih.
Mi smo Pedji uzeli ediciju o zivotinjama i to neprestano citamo ali volela bih i bajke da nadjem u kompletu.
Nije mi bitan izdavac, mada ruku na srce, neke knjigice i price su toliko lose napisane da ja improvizujem dok citam.
Zato mislim da vredi dati za dobru knjigu. Pogotovo sto ce vecno da traje.
Kad je krenula prodaja tih bajki ja kioscima, mama mi kupi prvu i kaze da izlaze ali meni Pedja bio bas mali i ja kao ma sta ce mi sad.
A trebala sam jos tad kupiti.
Nema veze.

Tara, mislis da nisu posebno kvalitetno napisane?
Da odustanem od trazenja?
Da se fokusiram na neke druge...

da cicak, napisane su nekako konfuzno
ja sam uzela kralja lavova iz te edicije i stvarno je bzv napisano, nekako nabacano, lose ispracene ilustracije itd... msm citam ja njemu ali sto kazes improvizujem... mislila sam da se tripujem ali i mm se slaze i jos neki roditelji
ja sam ih trazila i trazila i nalazila samo tako pojedinacno kad kad, polovne naravno,ali kada sam videla ono za 56.000,jos ja saljem poruku ubedjena da je greska,da je npr 5.600 din :lol:
i def sam odustala posle kralja lavova

larousse ima sjajne enciklopedije za klince, i bile su 50% snizene u laguni, za 750 din, ja sam "zemlja", odlicna je...
a dobre bajke i klasike, da su dobre i ilustracije i prica ja jos nisam nasla,osim one knjige -svet maste-, sto napisah gore, to je ceo komplet -cudesni svetovi volta diznija-
Pogledajte prilog 373156

Poslednja izmena:
Tara a gde si ovo nasla?

Sto se tice lose napisanih knjigica, ja sam se prvo zapitala. Pedja je pre dve godine od dede za rodjus dobio one male knjigice bajke, neki bosanski izdavac manjina.... tako nesto... 9-10 knjigica. Prvo sto su slova crna na tamnim slikama(jedva vidim da procitam), onda prica nema neki tok. Lose napisana. Nema dramu, ne razvija mastu, bas nista. Prvo sam sela i pomislila Jel ovo normalno? Sve decije knjige i price i bajke su iste. Kako neko moze lose da ih napise? Ja sam stvarno mislila da je to nemoguce. Uzmes pricu prekopiras izdas knjigu i gotovo. Koliko je to tesko?
Ali sam se prevarila pa sam skontala da i kod biranja decijih knjiga moram birati i paziti. Zato sad hocu da zaista uzmem samo ono sto valja. Nek je i polovno ali da je kao nekad kad smo mi bili mali. Da je prava bajka knjiga prica. :)

imas na kupindu, limundu,kupujem prodajem itd ...

latisa i ja cu da se pojedem sto su nestale, tj dala sam nekome i nikada mi nisu vracene, ko zna gde su zavrsile a def su mi bile medju omiljenim knjigama...
i ove sto je dzordzi kacio sam sve imala i nema sada ni jedne...

Sad mi je mama poslala. Ona je uzela prvu od 365 prica za laku noc. Izlazilo je 12 knjiga. Svaki mesec po jedna.
Mi smo vrlo cesto isli u biblioteku. Sad nisam davno i tacno cu otici jedan dan, da vidim sta imaju. Nama je pre par godina izgorela gradska biblioteka.
Angazovala sam i sveki da sutra pogleda sta ima kod nje. Ako nije podelila.

- - - - - - - - - -

I to sto si ti kacila i ovo sto je dzordz kacio su imala moja braca od ujaka. Tacno se secam. :)
Mi smo imali neke zute. I enciklopedije. O svemu zivom. Kod mojih je stan zatrpan njihovim strucnim knjigama i enciklopedijama. :lol:
Bajke ako smo imali par knjiga svega. Izgleda su nam izmisljali bajke :lol:

Za sad listamo bajke u slici i odličnu knjigu 365 priča, gledamo slike sa pola pažnje i cepamo sa punom pažnjom. :sad2:
Sad joj za cepanje kupujem jeftine slikovnice, Dora je edukativna i simpatična, ali za stariju decu, planiram kasnije da uzimamo iz biblioteke više radi sticanja navike i lepe rutine i kao zgodno rešenje u nedostatku ideje šta kupiti.
Diznijeve crtaće obožavam, ali knjige osim dobrih ilustracija uopšte ne obećavaju. Skupe su jer je kvalitet izrade dobar, ali za te pare bih se ipak opredelila za nešto bolje.

basne su najbolje,dete samo treba da izvice pouku koja je cesto zahtevna
inace istorijske legende prilagodjene deci,recimo pokahontas,ep o gilgamesu,narodne srpske bajke primer jabuka i devet paunica,ruske narodne bajke,zagonetke,narodne umotvorine...

starijem je najveca kazna kada treba nesto da procita :roll:
mali voli da mu citam, imamo nesto kupljenih knjiga, a u poslednje vreme cesto uzimamo iz biblioteke kad ja menjam svoje knjige. poslednje sto smo uzeli i citamo ove nedelje je price za decake od 5 godina i to je srahota jedna od knjige. procitali smo ivicu i maricu i palcica, horor :sad2:
veoma slicne price, roditelji sa decom siromasni i gladni i odlucuju da ostave decu u sumi da oni (roditelji) ne umru od gladi :sad2:
u palcicu se jos dodatno zakuva kad deca dodju kod nekog diva koji hoce da ih pojede, ali zbog palciceve smisalice, pojede sopstvene cerke :sad2:

Back