Decija ishrana -kako da deca rastu zdravo i normalno bez mesa !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
koliko generacija unazad, pre 1980?

za bademovo mleko aj pogadjaj ponovo. koliko moze home made bademovo mleko da stoji i to u frizideru :)

- - - - - - - - - -

uzgred ovo bademovo mleko sa slike ne pise da nije zasladjeno cccc. po novom vege fazonu sada su in mleka samo gde pise prirodno nezasladjena (sta god to znacilo) :sad2:

Napisao sam koliko dana hm bademovo mleko moze da stoji u frizideru, jer ga ja pravim i koristim i pricam iz licnog iskustva. Imas i zasladjeno i nezasladjeno kupovno.
Po vege fazonu sva su mleka za vegane, koju su na bazi namirnica biljnog porekla , bez obzira da li su zasladjena ili ne.

- - - - - - - - - -

na to ih zakon ne obavezuje
i to rade samo proizvodjaci koji za to imaju vlastite razloge
zivis u zabludi

Zivis u zabludi ti, jer ako ima oznaku non-gmo, to znaci non-gmo.

- - - - - - - - - -

elem za uzgoj bio hrane koriste se bio hemikalije koje se dobijaju izmedju ostalog i od krava (kravljeg mesa) :rotf:

Ti nikada nisi cula za organsko ?:eek:

- - - - - - - - - -

kojim naucnim cinejnicama???da je veganski nacim ishrane dobar??ti opet pocinjes sve iz pocetka...a ja opet kazem lavovi jedu meso a ovce travu...

i prestani da me ispitujes o mojoj intimi..pre si mi kacio slike penisa i njegov presek,raspitivao se o erekciji na temama koje su se bavile problemima o erekciji..pa si dosta vremena potrosio dok si pisao o analnom crevu i prostati i to na veoma zanimljiv nacin..zatim pokusao da me vrbujes u gey lobi sa jos nekim forumasem i tvojim licnim prijateljem..sad opet pocinjes da me ispitujes koliko imam godina..koje je sledece pitanje??rekao sam ti 100 puta,nisam gey i volim zene,odakle ti to da me mozes preokrenuti da volim muskarce???tvoj avatar i lokacija mnogo mogu reci o tvojoj licnosti..

Koliko si u krivu.

Napisao sam koliko dana hm bademovo mleko moze da stoji u frizideru, jer ga ja pravim i koristim i pricam iz licnog iskustva. Imas i zasladjeno i nezasladjeno kupovno.
Po vege fazonu sva su mleka za vegane, koju su na bazi namirnica biljnog porekla , bez obzira da li su zasladjena ili ne.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Koliko si u krivu.
Никита да ли би нам објаснио шта је сврха постављања клипа где(као) мачка једе лубеницу(вотермелоун звучи као завијање хијене).

Poslednja izmena od moderatora:
Vegani ne jedu GM biljke. Filozofija veganstva nije samo ishrana u kojoj nema krvi dobrih zivotinja, vec mnogo vise od toga. Ako neko ko zivi u gradu nije u mogucnosti nabaviti namirnice koje nisu modifikovane i prskane, krivci za to ste vi, jer vi punite kasu Monsantu i drugim proizvodjacima. Prskaju kulture pesticidima i drugim otrovima, zivotinje fiksaju steroidima, a to rade sve iz razloga jer kolicina pasnjaka ne moze proizvesti dovoljnu kolicinu bilja za goveda i drugu stoku.

Da bi to sprecili i vise od vas zaradili, koriste u sinergiji sa vasim poljoprivrednicima na hiljade pesticida, fungicida druge hemije kako bi biljke rasle ubrzano i bile vece, a sve zarad potreba stoke koje vam prodaju ili kupuju od vas, a opet vam to isto u drugom obliku i prozvodu prodaju.

hemija se koristi i u bio proizvodnji samo sto se bio hemijski proizvodi dobijaju izmedju ostalog i od zivotinja.

Zdrava ishrana podrazumeva zivot bez secera jer secer stvara zavisnost. Ako vege proizvodjaci trpaju secer u svoje proizvode znaci da mame glupe ovce isto kao i ne bio proizvodi puni secera.

Bademovo mleko moze da stoji u frizideru 2 (dva) dana. Znam jer ga pravim.

Organsko ne znaci da je bez hemije. Kod neprskanih biljaka uspeva samo jedna trecina roda jer ostalo pojedu razne stetocine ili bolesti. Pa da se biljke koje se koriste u ishrani (bez obzira koji prefiks nose) ne prskaju pa povrsina Amazonske kisne sume ne bi bila dovoljna da prehrani samo vas vegane.

Dajte bre nemo'da ste smesni.

Vegani ne jedu GM biljke. Filozofija veganstva nije samo ishrana u kojoj nema krvi dobrih zivotinja, vec mnogo vise od toga. Ako neko ko zivi u gradu nije u mogucnosti nabaviti namirnice koje nisu modifikovane i prskane, krivci za to ste vi, jer vi punite kasu Monsantu i drugim proizvodjacima. Prskaju kulture pesticidima i drugim otrovima, zivotinje fiksaju steroidima, a to rade sve iz razloga jer kolicina pasnjaka ne moze proizvesti dovoljnu kolicinu bilja za goveda i drugu stoku.

Da bi to sprecili i vise od vas zaradili, koriste u sinergiji sa vasim poljoprivrednicima na hiljade pesticida, fungicida druge hemije kako bi biljke rasle ubrzano i bile vece, a sve zarad potreba stoke koje vam prodaju ili kupuju od vas, a opet vam to isto u drugom obliku i prozvodu prodaju.
Фиксају животиње стероидима због недостатка пашњака???
Ти не знаш ништа о животињама ни о пољопривреди, али објасни нам ту везу између стероида и пашњака?

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Koliko si u krivu.

znaci, ali NISU U ZAKONSKOJ OBAVEZI OZNACAVATI PROIZVODE
znaci da nisu u zakonskoj obavezi oznacavati proizvode
gmo se prodaje slobodno, koristi kao sirovina za razne proizvode
i proizvodjaci nisu u obavezi napisati ni da proizvod ne sadrzi gmo, a
ni, sto je jos vaznije da ga sadrzi
sta ti tu nije jasno?

organsko ne znaci i vegansko

macke su obligatne karnivore

Poslednja izmena:
hemija se koristi i u bio proizvodnji samo sto se bio hemijski proizvodi dobijaju izmedju ostalog i od zivotinja.

Zdrava ishrana podrazumeva zivot bez secera jer secer stvara zavisnost. Ako vege proizvodjaci trpaju secer u svoje proizvode znaci da mame glupe ovce isto kao i ne bio proizvodi puni secera.

Bademovo mleko moze da stoji u frizideru 2 (dva) dana. Znam jer ga pravim.

Organsko ne znaci da je bez hemije. Kod neprskanih biljaka uspeva samo jedna trecina roda jer ostalo pojedu razne stetocine ili bolesti. Pa da se biljke koje se koriste u ishrani (bez obzira koji prefiks nose) ne prskaju pa povrsina Amazonske kisne sume ne bi bila dovoljna da prehrani samo vas vegane.

Dajte bre nemo'da ste smesni.

Secer je namirnica zivotinjskog porekla ?!
Bademovo mleko stoji 4-5 dana, i jos peti dan je odlican ukus.
Organsko u Srbiji nije organsko ( tu napisu jeste, a nije ), ali na Zapadu jeste.
Stvarno su ti argumenti.....

- - - - - - - - - -

znaci, ali NISU U ZAKONSKOJ OBAVEZI OZNACAVATI PROIZVODE
znaci da nisu u zakonskoj obavezi oznacavati proizvode
gmo se prodaje slobodno, koristi kao sirovina za razne proizvode
i proizvodjaci nisu u obavezi napisati ni da proizvod ne sadrzi gmo, a
ni, sto je jos vaznije da ga sadrzi
sta ti tu nije jasno?

organsko ne znaci i vegansko

macke su obligatne karnivore

Sta ti dokazujes ?! Ako napisu da nije gmo, da lazu da ustvari jeste ?!
Organsko moze da bude i meso, naravno da ne znaci i vegansko !

- - - - - - - - - -

Posto ima protivnika veganstva , koji dokazuju da je ''stetno'', da im predstavim serijal - Sirova hrane'', koji promovise Raw vegan food.
Tek to mora da je ''stetno'' po njima, a gle cuda ide na tv u Srbiji, i niko da zabrani serijal.

secer izaziva dijabetis, mesozderi pate od dijabetisa a ne vegani, znaci secer je meso.

dokle god ne postoji zakonska ragulativa (drzava da stoji iza toga a ne neke non-profit smuti pa prospi organizacije) da mora da pise GMO ili BIO tj. dokle god je to stvar marketinga ne mozes 1000% biti sigurna da je natpis tacan.

samo ti lapaj bademovo mleko staro 5 dana. nije ni cudo sto si veoma shlbl.

- - - - - - - - - -

na tvu ide i veliki brat. jer to znaci da je to naka naucna emisija? ma mora da bude cim ide na tvu :rotf:

Ako je po tebi secerna repa ili secerna trska meso.....Inace vegani koriste umesto secera zamene,.
Ako na proizvodu pise non-gmo. ti sada hoces da kazes da oni lazu i da nije non-gmo ? Ti mislis da je to kao u Srbiji ? Napisu 100% , a ono 0%.
Samo ti prospi mleko od badema starije od dva dana i rasipaj hranu.
Da je veganska hrana ''stetna'' kako je promovisu ovde, ne bi moglo da se vrsi javna promocija toga, a poredjenje velikog brata i emisije o hrani bas je....
Mogla si da napsies ide i crtani film, a nije naucna emisija.

guglaj malo onda kako se nabavljaju stikeri kada drzava ne kontrolise nesto. moze da pise na tom pakovanju i da su himalajske ljubicice ili saharski bor sa sve stikerom 100% prirodno
a cek veliki brat ti smeta, a sto? cim ide na TV znaci da je ultra cool. Ma ajde.

ko je pisao bilo sta o prosipanju mleka? sada si skroz pokazao/la da sve ovo radis za pare, veze ti nemas sa zdravom ishranom. prvo biljke su cool a izazivac dijabetisa je biljka (posto eto smo ipak ustanovili da je biljka iako zivotinjski proizvodi izazivaju dijabetis jelte) pa kad ne mozes to da pobijes onda kao ma salimo se mi ne koristimo secer mi koristimo zamene (koje su kancerogene, i stetnije nego sam secer).

Organsko u Srbiji nije organsko ( tu napisu jeste, a nije ), ali na Zapadu jeste.
Stvarno su ti argumenti.....

- - - - - - - - - -

Sta ti dokazujes ?! Ako napisu da nije gmo, da lazu da ustvari jeste ?!
Organsko moze da bude i meso, naravno da ne znaci i vegansko !

- - - - - - - - - -

sve dok proizvodjaci ne budu u obavezi svu hranu oznacavati
i jasno stavljati do znanja kupcu da li proizvod sadrzi ili ne sadrzi gmo neces znati
sta zapravo kupujes
oko toga i bio oznake se vodi citava bitka u USA vec godinama
sta mislis zasto?

ovo za organic ti je zena i pokusala reci - organic, bio...sve to mogu biti i namirnice
zivotinjskog porijekla
dakle, da bi jeo koliko toliko zdravo u tom smislu ne moras biti vegan

- - - - - - - - - -

Ako je po tebi secerna repa ili secerna trska meso.....Inace vegani koriste umesto secera zamene,.
Ako na proizvodu pise non-gmo. ti sada hoces da kazes da oni lazu i da nije non-gmo ? Ti mislis da je to kao u Srbiji ? Napisu 100% , a ono 0%.
Samo ti prospi mleko od badema starije od dva dana i rasipaj hranu.
Da je veganska hrana ''stetna'' kako je promovisu ovde, ne bi moglo da se vrsi javna promocija toga, a poredjenje velikog brata i emisije o hrani bas je....
Mogla si da napsies ide i crtani film, a nije naucna emisija.

vrsi se i "javna promocija" brze hrane
tj lanci brze hrane se neometano reklamiraju
kao i visoko preradjeni prozivodi tipa konditorskih proizvoda
gazirani sokovi, alkoholna pica...
jel to automatski znaci da su zdravi?

guglaj malo onda kako se nabavljaju stikeri kada drzava ne kontrolise nesto. moze da pise na tom pakovanju i da su himalajske ljubicice ili saharski bor sa sve stikerom 100% prirodno
a cek veliki brat ti smeta, a sto? cim ide na TV znaci da je ultra cool. Ma ajde.

ko je pisao bilo sta o prosipanju mleka? sada si skroz pokazao/la da sve ovo radis za pare, veze ti nemas sa zdravom ishranom. prvo biljke su cool a izazivac dijabetisa je biljka (posto eto smo ipak ustanovili da je biljka iako zivotinjski proizvodi izazivaju dijabetis jelte) pa kad ne mozes to da pobijes onda kao ma salimo se mi ne koristimo secer mi koristimo zamene (koje su kancerogene, i stetnije nego sam secer).

more mrsh

Ti ako nesto tvrdis treba i da dokazes, necu ja valjda da trazim tvoje ''dokaze''.
To moze u tvom selu da pise 100%, a zna se da nije. Na Zapadu se zna sta je 100%.
Cim ide na tv znaci da ne valja nista. Sto ne izbacis tv iz kuce onda ?
Gospodine ti i dalje pricas bajke, izmislis nesto i verujes u to, i onda si samouki ekspert za ishranu.
:izazivac dijabetisa je biljka:rotf::rotf::rotf:
Procitaj prvo barem sta pise na wikipediji, pre nego sto pocnes , da pricas bajke
Dijabetes
Uzročnici i faktori rizika
Genetika
Gojaznost
Bolesti
Trudnoca
Lekovi i hemijski agensi

http://sh.wikipedia.org/wiki/Dijabetes
Nigde nema tvojih biljaka ?
:rotf::rotf::rotf:
Ne znas ni koje su veganske zamene za secer, a znas da su kancerogene...:rotf:
ps i ja tebi isto.

Ti ako nesto tvrdis treba i da dokazes, necu ja valjda da trazim tvoje ''dokaze''.
To moze u tvom selu da pise 100%, a zna se da nije. Na Zapadu se zna sta je 100%.
Cim ide na tv znaci da ne valja nista. Sto ne izbacis tv iz kuce onda ?
Gospodine ti i dalje pricas bajke, izmislis nesto i verujes u to, i onda si samouki ekspert za ishranu.
:izazivac dijabetisa je biljka:rotf::rotf::rotf:
Procitaj prvo barem sta pise na wikipediji, pre nego sto pocnes , da pricas bajke
Dijabetes
Uzročnici i faktori rizika
Genetika
Gojaznost
Bolesti
Trudnoca
Lekovi i hemijski agensi

http://sh.wikipedia.org/wiki/Dijabetes
Nigde nema tvojih biljaka ?
:rotf::rotf::rotf:
Ne znas ni koje su veganske zamene za secer, a znas da su kancerogene...:rotf:
ps i ja tebi isto.

kakve veganske zamjene za secer? nisu valjda repi i trski izrasle noge i rep? missim, sta ce vam to? ajd da pricash o zamjeni za med, posto med ne smijete, ali secer :lol:

sve dok proizvodjaci ne budu u obavezi svu hranu oznacavati
i jasno stavljati do znanja kupcu da li proizvod sadrzi ili ne sadrzi gmo neces znati
sta zapravo kupujes
oko toga i bio oznake se vodi citava bitka u USA vec godinama
sta mislis zasto?

ovo za organic ti je zena i pokusala reci - organic, bio...sve to mogu biti i namirnice
zivotinjskog porijekla
dakle, da bi jeo koliko toliko zdravo u tom smislu ne moras biti vegan

- - - - - - - - - -

vrsi se i "javna promocija" brze hrane
tj lanci brze hrane se neometano reklamiraju
kao i visoko preradjeni prozivodi tipa konditorskih proizvoda
gazirani sokovi, alkoholna pica...
jel to automatski znaci da su zdravi?

Ti tvrdis kada proizvodjac stavi oznaku da proizvod nije gmo, da on laze ?
Na svakom proizvodu, mora da stoji njegov sastav, i to je po zakonu i iza zakona stoji drzava. Ako napise da je non-gmo, to znaci da je non-gmo.
Ako je meso organik, to ne znaci da je zdravo. Meso i da je organik imas stetan holesterol, proteini zivotinjskog porekla, zasicena mast...
Ne moze da se reklamira droga.
Ministarstvo zdravlja odlucuje sta je zdravo. Svako zna iz opste kulture da visoko preradjeni prozivodi ( virsle, salame....) stetne, mediji non-stop pisu o tome da se '' ne preteruje'', za gazirane sokove isto...
Posto jos ovde postoji maglovita predstva sta je veganstvo, evo veganske tabele.
Vegan-Food-Pyramid-New.jpg

- - - - - - - - - -

kakve veganske zamjene za secer? nisu valjda repi i trski izrasle noge i rep? missim, sta ce vam to? ajd da pricash o zamjeni za med, posto med ne smijete, ali secer :lol:

Posto si ekspert za ishranu, i znas sve o veganstvu, reci ti koje su veganske zamene za secer ( med nije to svi znamo ) !
Jer ne verujem da bi pricala o necemu sto ne znas ?:per:

Ti tvrdis kada proizvodjac stavi oznaku da proizvod nije gmo, da on laze ?
Na svakom proizvodu, mora da stoji njegov sastav, i to je po zakonu i iza zakona stoji drzava. Ako napise da je non-gmo, to znaci da je non-gmo.
Ako je meso organik, to ne znaci da je zdravo. Meso i da je organik imas stetan holesterol, proteini zivotinjskog porekla, zasicena mast...
Ne moze da se reklamira droga.
Ministarstvo zdravlja odlucuje sta je zdravo. Svako zna iz opste kulture da visoko preradjeni prozivodi ( virsle, salame....) stetne, mediji non-stop pisu o tome da se '' ne preteruje'', za gazirane sokove isto...
Posto jos ovde postoji maglovita predstva sta je veganstvo, evo veganske tabele.
Vegan-Food-Pyramid-New.jpg

- - - - - - - - - -

Posto si ekspert za ishranu, i znas sve o veganstvu, reci ti koje su veganske zamene za secer ( med nije to sv znamo ) !
Jer ne verujem da bi pricala o necemu sto ne znas ?:per:

ti izgleda ne razumijes o cemu se radi
sve dok proizvodjaci ne budu u obavezi naglasavati da proizvodi sadrze gmo ljudi ce ih kupovati bez ikakve svijesti o tome sta kupuju
to ne znaci da na tim proizvodima ne stoji npr oznaka - natural / all natural ingredients... ili da je laz ukoliko stoji
i kad to kupis ne znaci da si kupio nesto zdravo

proteini zivotinjskog porijekla nisu nezdravi, kao ni masti, a prica oko holesterola te prevazilazi
to bolje preskoci

ministarstva zdravlja daju prijedloge i sprovode razne zakonske regulative, ali ne odlucuju o tome sta je zdravo kad je ishrana ili nacin zivota u pitanju
ne zivimo u fashizmu

kakve veganske zamjene za secer? secer nije namirnica zivotinjskog podrijetla i ne kapiram sto bi ti opce trebale zamjene?

ti izgleda ne razumijes o cemu se radi
sve dok proizvodjaci ne budu u obavezi naglasavati da proizvodi sadrze gmo ljudi ce ih kupovati bez ikakve svijesti o tome sta kupuju
to ne znaci da na tim proizvodima ne stoji npr oznaka - natural / all natural ingredients... ili da je laz ukoliko stoji
i kad to kupis ne znaci da si kupio nesto zdravo

proteini zivotinjskog porijekla nisu nezdravi, kao ni masti, a prica oko holesterola te prevazilazi
to bolje preskoci

ministarstva zdravlja daju prijedloge i sprovode razne zakonske regulative, ali ne odlucuju o tome sta je zdravo kad je ishrana ili nacin zivota u pitanju
ne zivimo u fashizmu

kakve veganske zamjene za secer? secer nije namirnica zivotinjskog podrijetla i ne kapiram sto bi ti opce trebale zamjene?

Ti trebas da odgovoris na pitanje da li na proizvodu ako stoji oznaka non-gmo, to znaci non-gmo, ili proizvodjac laze, a drzava dozovoljava takvu prevaru ( ovde ne mislim na Srbiju ) ?
Sto se tice holesterola mozes da odes da Doma Zdravlja i pitaj sta je holesterol, ko je dobar , a koji los.
Ministarstvo zdravlja ''brine'' o stanovnistvu. Bez obzira, sto se reklamira: gazirani sokovi, fast-food... trudi se da se skrene paznja javnosti , da to nije bas zdravo..
[/QUOTE]

opet se izmislja da je veganstvo = izgladnjivanje, a to KAZE Angelina Jolie..
Na kom to veganskom sajtu pise, veganstvo je izgladnjivanje i izgladnjujte sebe ?

sam si rekao da veganski roditelji monstrumi koji su ubili svoje dete jer su davali sojinomleko umesto majcinog i sok djus u stvari izgladnjivali dete i ono je tako umrlo a da to u stvari nije veganska ishrana..kako to da veganski roditelji nehrane sojinim mlekom svoju bebu a oni u stvari vegani..??veganizam je poseban vid ishrane po mnogima bolestan i sam tretman tom hranom je izgladnjivanje ljudskog organizma i celog tela..98% vegana je anoreksicno,mrsavo i zgoljavo jer su skroz neuhranjeni na rubu gubitka svesti i razuma..tako je prosla i angelina joli koja se hranila veganskom hranom i na taj nacin izgladnjivala svoje telo gde je postala zgoljava i anoreksicna..sva sreca pa joj je proradila savest i brad pit je dosta uticao na njenu odluku te se vratila normalnoj i zdravoj ishrani kako i sama to kaze...veganstvo vodi u duboke psihicke bolesti kao i u anoreksicnost i unistavanje tela...

veganski sajtovi nisu merodavni za ni jedan vid informacija i argumenata kod normalnih ljudi..oni su merodavni za sektase koji se bave ovom bolesnom ishranom..tako da sajtovi koje ti potenciras da bi potkrepili neke dokaze za ono sto ti kazes mozes okaciti macku o rep..niko to ne shvata ozbiljno..niti nekog zanimaju sektaski sajtovi..

Poslednja izmena:
Ti trebas da odgovoris na pitanje da li na proizvodu ako stoji oznaka non-gmo, to znaci non-gmo, ili proizvodjac laze, a drzava dozovoljava takvu prevaru ( ovde ne mislim na Srbiju ) ?
Sto se tice holesterola mozes da odes da Doma Zdravlja i pitaj sta je holesterol, ko je dobar , a koji los.
Ministarstvo zdravlja ''brine'' o stanovnistvu. Bez obzira, sto se reklamira: gazirani sokovi, fast-food... trudi se da se skrene paznja javnosti , da to nije bas zdravo..

sto se holesterola tice - ako te zanima imas neke zanimljive linkove
na tu temu ostavljene na prijethodnim stranama
stvari nisu tako jednostavne kako sto smo jedno vrijeme mislili
al mislim da ti trenutno nisi sposobna da procesiras te informacije, bez uvrede
nema potrebe da se tim zamaras

problem s rafiniranim secerom je sto je jednostavan secer
tj skoro odmah dospijeva u krv
veganima ne treba nikakva zamjena za secer iz etickih ili bilo kojih drugih razloga
to treba ljudima koji imaju specificne zdravstvene probleme ili su
na odredjenim rezimima ishrane

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back