Parti nego sta!

Ma kul je Di, iako je stidljiv lako se uklapa u drustvo na svakoj zabavi. Vec nekoliko puta smo mi zajedno zurasili. Zna Divka kako je bilo na onoj Noletovoj proslavi nakon osvajanja vimbldonskog turnira, nosila je neku ekstravagantnu Muglerovu kreaciju i rasila joj se bretela, popustila usled tezine njenog impozantnog poprsja.

Da za taj peh ne bi saznali tabloidi moralo se brzo i diskretno reagovati, od mene nije bilo neke vajde, prejeo sam se hobotnice ispod saca i ozidao se karipskim koktelima, pa nisam mogao ni da disem, zato je Divka odmah potrazila pogledom Dija, koji je cunjao po klubu, pomalo djuskao u masi i caskao s drugim gostima, on po staroj vojnickoj navici ne izlazi u provod bez igle i konca, zadenuti su mu uvek pod reverom fraka, ali kao za pakost nije ga videla, nigde ga nije bilo medju ostalim zvanicama, ni na travnjaku gde se rostiljalo, ni u baru, ni pored bazena, ni u salonima, ni na plesnom podijumu, kao da je u zemlju propao... Divka se vec bila pomirila s cinjenicom da ce i na toj zurci silom prilika morati da se nadje u toplesu, ili da ce je u najboljem slucaju ako ostane samo u grudnjaku ostrvska zuta stampa prozvati kao pristalicu minimalistickog modnog trenda, kad se pojavio Di, poput dzentlmena heroja koji u poslednjem trenutku donosi spas. Prisao nam je sav izguzvan, zadihan i crven u licu, ruku pod ruku s Dzudi Marej, promrmljase nesto da su bili u garazi, razgledali su one male elektricne automobile koji se koriste na golf terenima... Pita ga Divka: "A be, Di Lajte, otkad se ti bavis golfom?" Kaze joj Di: "Cuti sestro, mislio sam da se Endijeva keva iskljucivo bavi piletinom i teniserima, phu sto lazu novinari... phu...

"...