Dečak umro zbog preloma ruke – rođaci demolirali ordinaciju

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sofija, samo bih zamolila da ne stavljas znak jednakosti izmedju mene i idiota.
Ako sam ja idiot, a ti indirektno kazes da jesam onda bi trebalo i ovaj ceo PDF zatvoriti jer ovde pise jako malo lekara, uglavnom pisu ljudi koji nisu studirali medicinu.
Mislim, postavlja se generano pitanje cemu i kome sluzi jedan forum, konkretno PDF Zdravlje?

Хоћу, чим ти престанеш мене да изједначаваш са онима који гурају под тепих нестручност и смрт као исход истог.

Бар сам ја позната као неко ко се увек залагао за права пацијената.

С друге стране, занимљиво је за приметити да пуна уста гадости о лекарима имају управо они који , хвала Богу, нису имали превише посла с њима. Нек' им је на част.

Proko, ako ti je ideja da se o necemu konkretno diskutuje, onda se potrudi da navedes sta smatras da ova tema treba da bude. Ako ti je ideja da samo kacis novinske clanke narednih dana dok traje hajka, reci tako, pa da odmah zakljucavamo.
Temu nisam zakljucao cim sam je video samo iz jednog razloga, sto si na kraju uvodnog posta postavio pitanje da li postoji neravnomerna dostupnost kvalitetne zdravstvene zastite izmedju velikih gradova i periferije, pa je tema krenula u tom nekom smeru u pocetku.
Dakle, ako o tome hocete da se diskutuje, izvolite. Ako, pak, imate ideju da Zdravlje koristite kao poligon za linc, taj film necemo gledati.

upravo tako, ali i ovde ima korisnika kao i na drugim temama koji daju sebi malo više "kreatovne" slobode

btw, ne slažem se sa sofijom ni najmanje

ona svaku grešku lekara shvata kao napad na celo zdravstvo, a to nije u redu

kao u svakom poslu, svi moraju da odgovaraju za svoj rad

a ovako ispada kao i kod adbokata, da te ja nisam lečio ili branio još gore bi prošao

- - - - - - - - - -

elem da se vratimo na temu

stvarno ovih dana su novine prepune raznoraznih nesreća po zdravstvenim ustanovama na jugu srbije

te trudnica nosila mrtav plod ali u pirotu je nisu hteli poroditi, gde su to i ustanovili, nego su je poslali 180 km dalje u njeno mesto boravka da to tamo urade

sad ovaj mali dečak

stvarno me je to ponukalo da postavim ovu temu, sa pitanjem, da li su gradjani srbije jednako zdravstveno zaštićeni kao mi u beogradu, novom sadu ?

da li je kocka biti lečen na jugu srbije?

- - - - - - - - - -

evo i zašto me to posebno mori, moje žene drugarica iz vranja, je dve godine u nazad išla kod lekara zbog glavobolje i dr siptoma, ordinirajući lekar ju je pregledao više puta i rekao da su to obične glavobolje ..

pre par meseci je otišla samoinicijativno u beograd i odmah su joj ustanovili tumor na mozgu......

eto, sad svi mi oko nje mislimo da je izgubila dve godine i da je sad kasno za tretman..

ona je na zračenju, prepolovila se , ostala bez kose, u jednom danu je izgubila nadu, budućnost...

upravo tako, ali i ovde ima korisnika kao i na drugim temama koji daju sebi malo više "kreatovne" slobode

problem je kad je taj korisnik onaj koji je temu postavio, a to si ti. dakle, ono sto si ti radio na ovoj temi do sad je bilo copy-pasteovanje linkova iz zute stampe i nije uopste delovalo kao da za cilj ima neku konstruktivnu diskusiju, vec samo dolivanje ulja na vatru i stvaranje atmosfere linca. ni sad nisi pokazao da taj moj utisak nije tacan, vec si nastavio sa redjanjem prica iz novina, gde ljudi koji pisu reportaze nemaju pojma o tome o cemu pisu.

ovako, neka ostane da je pitanje ovo:

da li su gradjani srbije jednako zdravstveno zaštićeni kao mi u beogradu, novom sadu ?

da li je kocka biti lečen na jugu srbije?

pa da vidimo kako ce se stvari odvijati dalje.
Za ubuduce, ti treba da znas da je ovakvim temama, bar ovako kako si se ti ponasao na prethodne 3 strane, mesto na Hronici, a ne na Zdravlju.

Не, ја не мислим да је ''свака грешка лекара напад на здравство у целини'' (узгред, шта је писац хтео да каже овом конструкцијом??).
Нити мислим да неко ко ју је починио не треба да одговара.

Не умећи ми безобразно речи у уста које нисам рекла.

Недвосмислено сам рекла да у овом случају грешка НИЈЕ још увек доказана, а да ти тенденциозно отвараш теме овог типа и свесно/несвесно учествујеш у хајци на здравство које се води бар 20 година.

Значи, не може да буде крив неко чија кривица још увек није доказана, а притом нису ни околности истражене.

Смеће од новина као доказ које никад, али дословно никад нису испратиле случајеве које помену до краја. Зашто? зато што истина није циљ. Циљ је тираж, циљ је блаћење и разарање свега у Србији- треба народ да изгуби поверење у све.

Нећу више да учествујем у теми. Ово је деградирајуће по интелигенцију.

Poslednja izmena:
pa da vidimo kako ce se stvari odvijati dalje.
Za ubuduce, ti treba da znas da je ovakvim temama, bar ovako kako si se ti ponasao na prethodne 3 strane, mesto na Hronici, a ne na Zdravlju.

ok, da ne širimo priču, pa ajde za početak da čujemo i tvoje mišljenje a ne samo kritiku :D

- - - - - - - - - -

apropo novina, koje su prenosile izjave ministra zdravlja republike srbije i premijera srbije, ne vidim zašto se to može smatrati hajkom na zdravstvo?

njihov posao je izmedjuostalog, upravo danam zdravstvo bude bolje, zar ne?

ok, da ne širimo priču, pa ajde za početak da čujemo i tvoje mišljenje a ne samo kritiku :D

Svoje misljenje o konkretnom slucaju ne mogu da dam jer mi nisu dostupne sve informacije, vec samo deo koji su "novinari" odabrali da mi predstave.
Kao sto sam vec rekao, mozda je kriv, mozda nije, ali ako jeste, zna se kako i gde se to utvrdjuje i kako se to dalje treba sankcionisati. To sto zivimo u zemlji gde je on morao da se sakrije da ga ludaci ne bi ubili, vrlo je indikativno.

A sad o ovome sto smo resili da bude tema, jelte: Ne mislim da postoji razlika u znanju lekara na periferiji u odnosu na lekare u Beogradu. Mislim, ipak, da postoji losiji kvalitet zdravstvene zastite. Razlog vidim u tome sto se izdvaja jako malo novca za zdravstvo van glavnih zdravstvenih centara (pritom mislim da se i za glavne zdravstvene centre izdvaja tragicno malo novca), pa na periferiji ne mozes da nadjes nista od neophodne opreme za dijagnostiku/lecenje.

apropo novina, koje su prenosile izjave ministra zdravlja republike srbije i premijera srbije, ne vidim zašto se to može smatrati hajkom na zdravstvo?

njihov posao je izmedjuostalog, upravo danam zdravstvo bude bolje, zar ne?

Izjava ministra je posebno nenormalna, ali imali smo juce priliku da na konferenciji za novinare ponovo slusamo manifest shizofrenije iz usta najmocnijeg coveka u zemlji, pa se onda nemamo cemu cuditi. Taj ministar implicira, dakle, da u Beogradu rade veci strucnjaci, a u provinciji rade neki polustrucnjaci, pa ih ovi prvi imaju kontrolisati povremeno. E pa, taj ministar bi onda morao odmah da podnese ostavku, jer bi upravo on bio glavni krivac ako bi to bilo tacno.
Ali ne, ta njegova izjava sluzi u dnevnopoliticke svrhe, da se smiri bes puka. Takav je modus operandi ove vlasti.

Poslednja izmena:
mala paralela, očekujemo pravosnažnu presudu u slučaju decedra, 10 godina sudjenja, lekari koji rade i u društvenim domovima zdravlja a popodne privatno, osudjeni na 18 meseci zatvora i dve godine ne bavljenja strukom....
a rasprava bila krajem avgusta ove godine, zastarevanje nastupa 9 septembra ove god a nigde ni najmanje informacije kako je u konačnici presudjeno?

ako je zastarilo, a oglašeni su svaki put krivim, lako je reći, sudstvo nam ne valja...

a proces je trajao 10 godina jer se tri puta veštačilo, pa super veštačilo u mikro klinici i u vezi veoma jednostavnog operativnog zahvata...

dakle, ni lekari se nisu mogli dogovoriti o tome da li je postojala krivica optuženih lekara, a komentari su bili da su tako svesno postupali, davalai stalno suprostavljene nalaze kako bi se odugovlacilo sa postupkom....

a sa time se sud nije mogao izboriti....

- - - - - - - - - -

Svoje misljenje o konkretnom slucaju ne mogu da dam jer mi nisu dostupne sve informacije, vec samo deo koji su "novinari" odabrali da mi predstave.
Kao sto sam vec rekao, mozda je kriv, mozda nije, ali ako jeste, zna se kako i gde se to utvrdjuje i kako se to dalje treba sankcionisati. To sto zivimo u zemlji gde je on morao da se sakrije da ga ludaci ne bi ubili, vrlo je indikativno.

A sad o ovome sto smo resili da bude tema, jelte: Ne mislim da postoji razlika u znanju lekara na periferiji u odnosu na lekare u Beogradu. Mislim, ipak, da postoji losiji kvalitet zdravstvene zastite. Razlog vidim u tome sto se izdvaja jako malo novca za zdravstvo van glavnih zdravstvenih centara (pritom mislim da se i za glavne zdravstvene centre izdvaja tragicno malo novca), pa na periferiji ne mozes da nadjes nista od neophodne opreme za dijagnostiku/lecenje.

to je jedan od razloga :ok:

- - - - - - - - - -

a što se tiče prvog pasusa, evo ti link sa jako korektnim člankom u kome je detaljno opisan sled dogadjaja:

"Novosti" u Institutu gde je lečen mali Radenko: Mislili smo - spasićemo ruku

- - - - - - - - - -

B. RADIVOJEVIĆ | 12. oktobar 2016. 09:01

- - - - - - - - - -

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...cen-mali-Radenko-Mislili-smo---spasicemo-ruku

- - - - - - - - - -

ne bih ga sad ponovo prenosio da ne zatrpavam temu jer sam ga već jednom još odmah jutros preneo

- - - - - - - - - -

mali deo iz navedenog članka:

BOJANIĆ OBIŠAO DEČAKA- DR Dobrivoje Bojanić, koji je dečaka lečio u Loznici, u petak je došao ovde u Institut, da vidi kako je pacijent - kaže dr Radoje Simić.
- On je popričao sa kolegama o svemu što se preduzima i video je dete kada je vođeno na skener.

- - - - - - - - - -

najnovija vest:

- - - - - - - - - -

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je eksterna komisija utvrdila da prilikom lečenja osmogodišnjeg dečaka u lozničkoj Opštoj bolnici nije poštovana procedura i da je zatražio smenu direktorke bolnice i načelnika hirurgije. Lončar je novinarima rekao da je sinoć dobio nalaze eksterne komisije za slučaj u Loznici i da je utvrđeno da "nije ispštovano ono što je trebalo da bude ispoštovano".

"Nadzorna inspekcija nije imala šta da gleda, jer dokumentacija nije uopšte vođena. Toliko o tome", rekao je Lončar novinarima u Beogradu.

On je rekao da je zatražio smenjivanje direktorke bolnice i načelnika hirurgije, a da je pred Lekarskom komorom pokrenut postupak oduzimanja licenci.

"Na Ministarstvu je da traži oduzimanje licence nesavesnim lekarima, krivične prijave podnose druge nadležne institucije. Do sada je Sud časti lekarske komore Srbije oduzeo 30 licenci lekarima", rekao je Lončar.

Lončar je dodao da će se danas sastati sa direktorima svih kliničkih centara u Beogradu i da će od njih zahtevati da borave po nekoliko dana u lokalnim bolnicama, kako bi utvrdili stanje i eventualno počeli da rešavaju probleme u njima.

- - - - - - - - - -

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...uju-za-smrt-malog-Radenka-saslusan-u-policiji

- - - - - - - - - -

a u toj vesti krije se još jedna informacija :

Do sada je Sud časti lekarske komore Srbije oduzeo 30 licenci lekarima", rekao je Lončar

- - - - - - - - - -

za malu srbiju, mnogo oduzetih licenci :think:

- - - - - - - - - -

dakle da sumiramo, ovo nisu stavovi nestručnih ljudi nego stav ministra zdravstva, koji je prenela sva srpska štampa

- - - - - - - - - -

koji je rekao ono što je ovde i tema:

Lončar je dodao da će se danas sastati sa direktorima svih kliničkih centara u Beogradu i da će od njih zahtevati da borave po nekoliko dana u lokalnim bolnicama, kako bi utvrdili stanje i eventualno počeli da rešavaju probleme u njima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back