Proko, ako ti je ideja da se o necemu konkretno diskutuje, onda se potrudi da navedes sta smatras da ova tema treba da bude. Ako ti je ideja da samo kacis novinske clanke narednih dana dok traje hajka, reci tako, pa da odmah zakljucavamo.
Temu nisam zakljucao cim sam je video samo iz jednog razloga, sto si na kraju uvodnog posta postavio pitanje da li postoji neravnomerna dostupnost kvalitetne zdravstvene zastite izmedju velikih gradova i periferije, pa je tema krenula u tom nekom smeru u pocetku.
Dakle, ako o tome hocete da se diskutuje, izvolite. Ako, pak, imate ideju da Zdravlje koristite kao poligon za linc, taj film necemo gledati.
upravo tako, ali i ovde ima korisnika kao i na drugim temama koji daju sebi malo više "kreatovne" slobode
btw, ne slažem se sa sofijom ni najmanje
ona svaku grešku lekara shvata kao napad na celo zdravstvo, a to nije u redu
kao u svakom poslu, svi moraju da odgovaraju za svoj rad
a ovako ispada kao i kod adbokata, da te ja nisam lečio ili branio još gore bi prošao
- - - - - - - - - -
elem da se vratimo na temu
stvarno ovih dana su novine prepune raznoraznih nesreća po zdravstvenim ustanovama na jugu srbije
te trudnica nosila mrtav plod ali u pirotu je nisu hteli poroditi, gde su to i ustanovili, nego su je poslali 180 km dalje u njeno mesto boravka da to tamo urade
sad ovaj mali dečak
stvarno me je to ponukalo da postavim ovu temu, sa pitanjem, da li su gradjani srbije jednako zdravstveno zaštićeni kao mi u beogradu, novom sadu ?
da li je kocka biti lečen na jugu srbije?
- - - - - - - - - -
evo i zašto me to posebno mori, moje žene drugarica iz vranja, je dve godine u nazad išla kod lekara zbog glavobolje i dr siptoma, ordinirajući lekar ju je pregledao više puta i rekao da su to obične glavobolje ..
pre par meseci je otišla samoinicijativno u beograd i odmah su joj ustanovili tumor na mozgu......
eto, sad svi mi oko nje mislimo da je i
zgubila dve godine i da je sad kasno za tretman..
ona je na zračenju, prepolovila se , ostala bez kose, u jednom danu je izgubila nadu, budućnost...