Dečak ukrao 2.000 evra i delio ih na ulici

up9fo.png

To je samo dete, koje nije to uradilo radi neke svoje koristi ili zlobe, već iz neznanja i verovatno sa mišlju da radi nešto pravedno i ispravno. Deca u tom uzrastu, često ni ne razlikuju - ukrasti od uzeti ili pozajmiti. Dakle on je "uzeo" od nekih koji imaju i dao onima koji nemaju. I nije kriv, jer ga oni koji su trebali nisu naučili da to ne ide tako.

i dao onima koji nemaju.
можда је узео некоме поштено зарађену плату и човек није детету могао да купи памперс и млеко и дао богатом лезилебовићу на улици. размисли о тој варијанти.

jer je novac podelio ljudima za koje je pomislio da nemaju novca i da su siromašni.

можда је узео некоме поштено зарађену плату и човек није детету могао да купи памперс и млеко и дао богатом лезилебовићу на улици. размисли о тој варијанти.
Moguća je i ta varijanta, slažem se. Ja ni ne postavljam pitanje toga da li je on ukrao od nekoga ko stvarno ima i dao onome koji stvarno nema. Niti mislim da je to nešto suštinski dobro i ispravno. Odakle pravo bilo kome da uzima pravdu u svoje ruke, jel' ? :neutral: Ali moj akcenat je na to da je on d e t e. Sa dečijim načinom razmišljanja. Dakle njegov motiv i namera, gledajući iz perspektive nekog ko ima 8 godina, najverovatnije nisu bili loši, zlobni. Hteo je da daje onima koji nemaju ( za koje je mislio da nemaju ) i našao je način da to i uradi. I on kao dete sigurno nije mislio o svemu ovome oko čega mi diskutujemo, znači naivno i nepromišljeno, samo to... :aha:

Back