Decak postao devojcica!!!

Mda, igračke određuju pol deteta.
A dete koje voli puzzle je hermafrodit.:roll:

Желио ми се познаник пре пар година који има клинкицу, врло бистро дете, колико сам могао да закључим на основу пар дружења.
Њу нису интересовале много лутке, него камиони, играчке које су креативније, склапање вагона на возићима, састављање и слично..
То нису могли да знају људи на улици, продавници. Дешавало му се да кад је изведе, дете у хаљиници, да му кажу за дете: како вам је сладак мали..???
Сад дете прешло на друге играчке, више се игра луткама, после ће било шта друго да јој заокупи пажњу..

Inače meni je i stariji klinac u neko doba od 2-3 godine voleo da obuva moje cipele i moje suknje.
Sad to mlađi klinja koji ima 2 godine povremeno radi.
Zapravo obojica uzimaju moje stvari i oblače ih. Vole i ogrlice i narukvice, a stavljala sam im i šnalice.
I nikada mi nije palo na pamet da moji dečaci zapravo žele da budu devojčice.

A samopovređuju se redovno. Lupaju glavom u sve živo, iz čista mira, ne iz besa nego im tako dođe. Nekome sa strane to možda deluje kao samopovređivanje. Meni deluje kao višak energije koju ne znaju kako da izbace iz sebe.

To je ono što ti znaš... definitivno ljudi to nisu uradili bezveze.... niko ovde od nas nije ni psiholog, ni neuropsihijatar ni neurolog da bi mogao reći kako je do dijagnoze došlo niti da li je ona tačna... no pusta navika u ljudi da budu uvek najpamentiji... mi smo i kovači i potkivači i lekari i astronauti... nema... o svemu imamo mišljenje...

..ovde ima i psihologa i psihijatara, a tema i jeste o promeni nachina i vremenskog okvira u kom se ovaj poremecaj dijagnostikuje..
..sa poslednjih par rechenica tvog posta se slazem..

..ovde ima i psihologa i psihijatara, a tema i jeste o promeni nachina i vremenskog okvira u kom se ovaj poremecaj dijagnostikuje..
..sa poslednjih par rechenica tvog posta se slazem..

Preko svojih poznanstava sam se raspitao o ovom slucaju. Jedno je sigurno ustaljena procedura od uspostavljanja dijagnoze do predloga tranzicije je u porpunosti preskocena.

Narocito sto se radi o decaku od pet godina gde njegov rodni identitet varira sve do pozne adolescencije, tako je i kod devojcica. Sve su na brzinu odradili i pod velikim pritiskom. Jednostavno bio im je potreban ovakav presedan.

Meni kao strucnom licu ostaje gorak ukus u ustima. Mogu samo da se pitam sta je sledece.

pa sta je sledece?ajde ne preterujte,analizirate clanak iz novina kojima je jedna od vesti da severininom sinu tetka strika nakurnjak
samo trazite senzaciju

Hm, ne znam kako ste uspeli da povucete paralelu, ali ocigledno je vazno nesto reci, a sta to nije vazno. U mom slucaju nisam analizirao clanak, vec sam isao tragom vesti i dobio potvrdu od kolega iz Velike Britanije. Mozete i nemorate da verujete.

a šta kažete na ovo?
na momenat sam pomislila da se radi o istom detetu

http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/sv...ditelji-pet-godina-skrivali-spol-djeteta.html

Inače meni je i stariji klinac u neko doba od 2-3 godine voleo da obuva moje cipele i moje suknje.
Sad to mlađi klinja koji ima 2 godine povremeno radi.
Zapravo obojica uzimaju moje stvari i oblače ih. Vole i ogrlice i narukvice, a stavljala sam im i šnalice.
I nikada mi nije palo na pamet da moji dečaci zapravo žele da budu devojčice.

A samopovređuju se redovno. Lupaju glavom u sve živo, iz čista mira, ne iz besa nego im tako dođe. Nekome sa strane to možda deluje kao samopovređivanje. Meni deluje kao višak energije koju ne znaju kako da izbace iz sebe.

otprilike ...

mojima sam lakirala nokte, i to samo jednom- koji je zeleo, drugi ne bi dozvolio ni pod pretnjom

Иначе, дечак има две сестре, ако сам добро сконтала.
Тако је нормално да и он са 5 година жели да буде оно што су старија деца у породици. А старије су две девојчице.

Back