Dečak kupio nož da se zaštiti od reketaša

gradac5

Ističe se
Poruka
2.055
Dečak kupio nož da se zaštiti od reketaša
Dinka Maksimović | 09. 11. 2012. - 23:13h | Foto: N. Mihajlović | Komentara: 294

Kupio je taj nož krišom, kada je išao sa dedom na Najlon pijacu. Hteo je da mu samo zvecka u džepu da bi oterao te dečake. O reketašima nikada nije pričao, objašnjava za „Blic“ Koviljka V., baka K. V. (15) iz Kaća, koji je prekjuče u obračunu u hodniku novosadske Mašinske škole nožem izbo Milana Š. (22) iz Rakovca i Branimira S. (19) iz Teslića u BiH, kada su hteli da ga reketiraju.

Policijski uviđaj na mestu napada u hodniku škole

Baka navodi da je njen unuk u poslednje vreme bio tužan, zamišljen. Nisu ni pomišljali šta će se dogoditi.

- Nikoga ga nije dirao, ni sa kim se nije zavadio. Svi ga po selu hvale da je dobar, vredan. Ma to će vam svako reći. Radio je na gajbicama, u pekari, igrao folklor i rukomet. Nismo znali šta mu se događa i ne znamo koliko dugo su ga maltretirali. Kada sam videla da je neprestano tužan, pitala sam ga da li možda ima neku jedinicu u školi. Samo je rekao da je sve u redu - objašnjava Koviljka V.

U porodici K. V. ne mogu da se povrate od šoka.
- Ima sestru bliznakinju i mlađeg brata od deset godina. Njih dvoje nisu u školu otišli, a deda i ja pijemo lekove za smirenje. Majka ne može ni da govori od plača. Bila je s njim celu noć dok su ga saslušavali - priča baka.

Ona kaže da su roditelji K. V. razvedeni. Otac mu živi u Švajcarskoj.
- Javili smo odmah mom sinu. Velika tuga nas je obuzela, ne znamo šta da radimo sada. Nismo imućni, nisu mogli velike pare da uzmu. Majka mu je davala po 150 dinara za užinu i toliko novca ima sa sobom kada ide u školu - kaže kroz plač Koviljka V.

Stanko Matić, direktor Tehničke škole „Mileva Marić Ajnštajn“, poznatije kao Građevinska, kaže da K.V. nikada nije prijavio da ga neko reketira.

- On ide u prvi razred i primeran je đak. Strašno je ovo što se dogodilo i što je učinio nešto što sigurno nije nameravao. Poražavajuće je to da oko svake škole u gradu ima po nekoliko grupa koje ordiniraju i otimaju novac od đaka. Naš učenik ima samo 15 godina, možda su čuli da ima novca i verovatno im je zato bio meta - kaže Matić i dodaje da će pomoći porodici K. V. kome je sudija juče odredio pritvor od 30 dana.

Stanje dvojice povređenih, Milana Š. i Branimira S., stabilno je, kažu u Kliničkom centru Vojvodine.

Kod povređenih 42.000 dinara
Kako nezvanično saznajemo, Milan Š. i Branimir S. su duže vreme reketirali K. V. Od učenika je novac ranije iznuđivala još jedna grupa momaka. Kod povređenih mladića policija je pronašla srebrni lančić i 42.000 dinara, koje nisu uzeli od K. V. Tokom istrage biće utvrđeno odakle im taj novac i lančić.

Ја би то решио са утоком.

нема дечко утоку иначе верујем да би имао петље чим их је овако изрезбарио

pošteno i pravedno se branio od razbojnika. I ako bude dobio zatvora, može podignutog čela da gleda na svet. I ja bih istovetno postupio. Šta više, ja bi ih verovatno dokrajčio na licu mesta.

наравно, попустљивост друштва је и довела до тога да је свако други разбојник, два од три малоумници а нормални жртве

самоодбрана чиме год уцмекаш гљиду па нек настави да рекетује

Trebalo bi roditelji da se organizuju, ili bar dede, pa da nabave one nindza maske, stave ih u dzepse, i kao kljakaju okolo-naokolo u "trojkama" (a trojke su, Djuro, STA?) i da onda, kad uoce ove giliptere od 20 god koji se smucaju oko skola, namaknu kape, do'vate stapove i stake, usprave se, riknu i ubiju stoku od batina.
A ne da dopuste da klinci sami resavaju problem nozevima.

Ja sam policiju odavno otpisao, od njih vajde nema.

Sad bi trebali stanovnici Kaca da naprave masovne proteste u znak podrske tom nesrecnom momku. To se moglo, a i moze se, dogoditi bilo cijem detetu.

A o kojim se pi.kicama radi govori i to da ih je momak dvojicu, 5 godina starijih od sebe, sredio, pri cemu je ocigledno normalan mladic a ne neki kavgadzija ili redovni ucesnik tuca. Jaki mi mangupi.

Ja u neku ruku i razumijem kako mu je bilo, ali ipak kad emocije preovladaju, onda se ovako nesto desi. S jedne strane cijenim sto se suprostavio onim bitangama, a s druge strane mi je krivo sto se dopusta da djeca sama rijesavaju probleme na ovakav nacin, jer ce neko da dobro najebe, a ova dvojica krelaca su super prosla, jer ovo je moglo da se zavrsi kobno po svakog od ove trojice.

Ne podrzavam nasilje, ali protiv ovoga treba svi da se borimo, a ne samo oni koji trpe, jer upravo zbog toga se ove stvari i desavaju.

чуј покушај..
камо среће да их је убио
па нек глуме мафиозе на оном свету

I sta onda, mislis da njih nebi osvetio neko njihov?
Pre samo par dana je uhapsen jedan lik iz NS za pokusaj ubista iz osvete, ispred skole u sred dana pucao na dvojicu... u medjusobnim osvetama ovo dve porodice je vec stardalo troje ljudi. Jel to resenje? da ljudi uzmu pravdu u svoje ruke i tamane jedne druge pa ko prezivi.

Pre samo par dana je uhapsen jedan lik iz NS za pokusaj ubista iz osvete, ispred skole u sred dana pucao na dvojicu... u medjusobnim osvetama ovo dve porodice je vec stardalo troje ljudi. Jel to resenje? da ljudi uzmu pravdu u svoje ruke i tamane jedne druge pa ko prezivi.

a šta je po tebi trebalo da uradi? da im se izvini što nema više para da mu uzmu?

Jeste,kad je država korumpirana i ništa ne radi.

Bravo momak, rokaj snimaj...ovako sam i ja....nekada davno sredio dvojicu....ali sam koristio tatin Remington sa dum-dum mecima....u SUP-u me nisu ni pitali što sam pucao nego što sam koristio nedozvoljenu municiju...uglavnom stvar se slegla a ja sam skoro pre oko mesec dana, video jednog od napadača, sed je ko ovca a još uvek šepa na onu nogu....dum-dum je zakon. :mrgreen:

To brate, pustiti ga na slobodu i dati mu pistolj i bombu da nosi u skolu kada mu vec klanje neide od ruke.

momka su maltretirali, ponižavali i na kraju počeli da dave. Ajde da ja tebe ćapim za vrat pa da ti prekinem dovod kiseonika do glave, pitam se šta bi radio u tom slučaju.... Naravno da je potegao nož da brani goli život. Tako prirodna i normalna rakcija. Sreća što je negde u glavi zvonilo "ne ubij" pa ih nije suviše povredio. Da je mene neko počeo da davi, a da imam nož u džepu skupljali bi ga grabuljama.

momka su maltretirali, ponižavali i na kraju počeli da dave. Ajde da ja tebe ćapim za vrat pa da ti prekinem dovod kiseonika do glave, pitam se šta bi radio u tom slučaju.... Naravno da je potegao nož da brani goli život. Tako prirodna i normalna rakcija. Sreća što je negde u glavi zvonilo "ne ubij" pa ih nije suviše povredio. Da je mene neko počeo da davi, a da imam nož u džepu skupljali bi ga grabuljama.

Nisu njega "davili" nego njegovog ujaka (28) koji je dosao na poziv K.V (15) i koji je prvi napao i udario maloletnog ucenika skole koji nije imao nikakve veze sa incidentom. Kasnije K.V i ujak nailaze na ovu dvojicu i tu pochinje rvanje gde R.V koristi noz da pomogne ujaku.

Nisu njega "davili" nego njegovog ujaka (28) koji je dosao na poziv K.V (15) i koji je prvi napao i udario maloletnog ucenika skole koji nije imao nikakve veze sa incidentom. Kasnije K.V i ujak nailaze na ovu dvojicu i tu pochinje rvanje gde R.V koristi noz da pomogne ujaku.
Чекај мало,ти кажеш да ова двојица нису рекетирали и малтретирали дечка него је он њих избо без разлога?

Back