deca...

[/B]

Nemam sta da mu objasnjavam. Zapravo, sve zna. Jos sa tri god., kada me je pitao o bebama, sam mu izvadila knjigu Pogledajte prilog 293764 i sve kroz te slike objasnila. Za zastitu, polne bolesti,... takodje zna. Zna da sam potpuno otvorena i da sve moze i da pita. Ali, ne mogu mu ja biti model zenskog tela (do 4 god. smo se i kupali zajedno, ni sada ne vristim ako naleti na mene dok se presvlacim). Nesto mora i sam da spozna.

Ne mislis da je malo rano da sa tri godine sve zna o sexu u slici i reci?

Ja mislim. Zao mi je sto deca kod nas nisu duze deca u pravom smislu te reci.

Mozda zvuci kao kritika, izvini ali to je moj ugao gledanja na konkretno pitanje.

Da li planiram detetu da objasnim sex. Da. Kada? Na vreme. Po mom misljenju, vreme nije u momentu kada ni Pepeljugu ne kapira kako valja. Da, ja bih zelela da mi klinja veruje u Deda Mraza stoooooo duze moze. Da li mislim da ce zbog bajkovitosti nasuprot naturalizma sebe unistiti? Ne. Ni slucajno. Vise verujem da ce ga pominjanje vagine, penisa, kondoma i sexualnog cina navesti na preuranjene akcije, cisto da proba, sto da ne.

kako učiš tvoju decu da posmatraju suprotni pol...?
šta im predočavaš u toku onih njihovih prvih koraka u tom polju...prva zabavljanja, prve ljubavi...i sve to...
gde si ti tu, šta sugerrišeš, da li namećeš, šta namećeš, ili se ne mešaš uopšte...?
kako, kojim pričama ih pripremaš za život po pitanju suprotnog pola...?
kontaš šta oću da te pitam...?

Sinovima kazem: Imate sestru pa sve sto ne bi zeleli da se desi njoj izbegnite ciniti bilo kojoj devojci.

Kcerki kazem: Nisam sve mladice sveta ja rodila pa da budu ovakvi prema devojkama kao sto su tvoja braca, zato pamet u glavu.

Ne mislis da je malo rano da sa tri godine sve zna o sexu u slici i reci?

Ja mislim. Zao mi je sto deca kod nas nisu duze deca u pravom smislu te reci.

Mozda zvuci kao kritika, izvini ali to je moj ugao gledanja na konkretno pitanje.

Da li planiram detetu da objasnim sex. Da. Kada? Na vreme. Po mom misljenju, vreme nije u momentu kada ni Pepeljugu ne kapira kako valja. Da, ja bih zelela da mi klinja veruje u Deda Mraza stoooooo duze moze. Da li mislim da ce zbog bajkovitosti nasuprot naturalizma sebe unistiti? Ne. Ni slucajno. Vise verujem da ce ga pominjanje vagine, penisa, kondoma i sexualnog cina navesti na preuranjene akcije, cisto da proba, sto da ne.

Ne shvatam kao kritiku:) Pa, forum i jeste za diskusiju.
To sve zavisi i od deteta. Mozes ih imati petoro, a svako vaspitavati na drugaciji nacin, jer ne reaguju, niti sazrevaju svi isto.
(Mom klincu bi svi dali vise godina, i po rastu i po prici i interesovanjima. Npr. on je kod jednog starijeg decaka u poseti sa 6 god. od svih mogucih igracaka izabrao biologiju za sesti razred. Takav je...)
Neki se i sa 15- 16 jos igraju zmurke, a neki vec sa 8-9 zaborave na igracke. Neki ni na fakultetu ne umeju da ispeku jaje, dok ima onih koji u osnovnoj uveliko kuvaju.
Mozda mu i jesam previse slikovito i realno za taj uzrast objasnila, ali ne vidim smisao kupusa i rode. Kada je vec pitao...
Nekada i sama pomislim da sam strozija i grublja, ali ipak mislim da je (umereno) celicenje bolje od preteranog mazenja. Naravno, ne fali nam ni neznosti:heart:

da, deca se razlikuju
moj stariji sin je poceo da psotavlja pitanja a nije ni progovorio kako treba..:dash:
a ja sam bila mlada i strpljiva, i nije me mrzelo da mu objasnjavam..svaki odgovor je povlacio sledece pitanje, pa do toga sta je florofil, sto sam u objasnjavala kad je imao tri, i kako se prave deca..jednostavno, zanimalo ga je..onda je isao po komsiluku i objasnjavao..:lol:
ne, nije ga potaklo na preuranjene akcije, naprotiv..
mladji nije toliko radoznao. tj on postavi max tri pitanja na bilo koju temu..ako su odgovori prihvatljivi , jasni i konkretni..to je to..

e da, jednom me davio nesto o svemiru..pa sam ga otkacila tako sto sam rekla da pita tatu, jer tata vise zna o tome. kaze on, mama tata zna vise o svemu..
ja> :eek:
:rotf:
no, cinjenica..pametan mu tata..:lol:

Sa cerkom pricam sve osim licnih iskustava naravno.
Kada me pita. A pota me cesto, samo to je vise provera onoga sto ona vec zna.
Interesovalo je jos kad je bila sasvim mala, tu je bilo malo nezgodno, ali sam se snalazila.
Sada ima brdo informacija, i cini mi se da jos nema nameru da isprobava....hvala bogu :ol:

e da, jednom me davio nesto o svemiru..pa sam ga otkacila tako sto sam rekla da pita tatu, jer tata vise zna o tome. kaze on, mama tata zna vise o svemu..
ja> :eek:
no, cinjenica..pametan mu tata..:lol:

Joj, mene je moj toooliko izblamirao u punom busu.
Udarila neka vrucina, ja sedim do prozora, ono sunce jos vise przi, glava boooli,... Ludim!
A on? Ne zaklapa. A sto ovo? A kako ono? :roll: A ja na sve: "Ne znam." "Ne znam." Ne mogu da objasnjavam, glava puca.
I na kraju: "A kako kameleon menja boje?" :roll: "NE ZNAM!!!" :aaa:
A on (glasno da ceo autobus cuje): "Ja sve sto te pitam ti: "Ne znam, ne znam." Jesi li ti uopste isla u skolu?"
:eek: Zemljo, otvori se!

da, deca se razlikuju
moj stariji sin je poceo da psotavlja pitanja a nije ni progovorio kako treba..:dash:
a ja sam bila mlada i strpljiva, i nije me mrzelo da mu objasnjavam..svaki odgovor je povlacio sledece pitanje, pa do toga sta je florofil, sto sam u objasnjavala kad je imao tri, i kako se prave deca..jednostavno, zanimalo ga je..onda je isao po komsiluku i objasnjavao..:lol:
ne, nije ga potaklo na preuranjene akcije, naprotiv..
mladji nije toliko radoznao. tj on postavi max tri pitanja na bilo koju temu..ako su odgovori prihvatljivi , jasni i konkretni..to je to..

A to za komsiluk... I on je drzao vecita predavanja.

Posto sam mu objasnila sve o zacecu i rodjenju, i rekla mu da zena ima rupu kroz koju beba izadje, prvo pitanje je bilo: "A jel mogu da ti vidim tu rupu?" :zeek: "Ne moze." Sl. zrtva je bila moja mama: "Baaako..." Zena se sablaznila.
Srecom, do komsiluka nije stigao:lol: Stavila sam ga u krilo i objasnila da saceka da poraste i nadje devojku.

sve normalno,nju je to tek pocelo da zanima onako povrsno,i gadi se na sex :lol: imali su sex obrazovanje u skoli i svi su redom hteli da povracaju
i rekla mi je "je l znas ti sta morate da radite da biste dobili bebu?pa tesko cete uspeti jer sam ja uvek u kuci" :rotf:
ja se posle zezala jednom kad su se dvoje ljubili na tv, rekla sam bljak fuj odvratni su
a ona kaze "nije to tebi bas toliko gadno,inace kako ste dobili mene" :rotf:
sve joj pricam kako jeste inace,ne lazem samo prilagodim recnik za uzrast,nije bilo prica o rodama,vagina je vagina a penis penis,o odnosima inace i dalje ucimo,mislim da je mnogo fina,i previse,i da bi trebalo da bude malo vise coolerka,al to i za drugarice
i tako

Back