DECA

Gotika

Ističe se
Poruka
2.476
Možda tema nije za ovaj pdf, a možda i jeste....neka odluče moderatori.
Sticajem životnih okolnosti, poznajem dosta žena, koje su normalno ostvarene kao majke....tu je naravno rodbina, komšiluk, drugarice, radno mesto...itd.
Od ne malog broja njih sam što u poverenju, što eto moraju nekako da iskažu svoj problem ili muku, čula da im deca nisu najvažnija u životu, i da deca nisu ta koja ispunjavaju njihov život i ne čine ga komletnim...da im nisu uteha....
Na moje pitanje, kako je to moguće (jer ja nemam decu)...nikada nisam dobila odgovor.....makar ne smislen, a i ne insistiram.....
Iskreno mene ovo zbunjuje...ne osuđujem, da se razumemo...zato postavljam i vama ovo pitanje...

Odgovor vec imash u tom shto si navela... Zene kojima deca nisu najvažnija u zivotu su u stanju da zive bez dece, a ako ih vec imaju da ih prepuste mužu ili nekom drugom... Verujem da se radi o zenama koje su decu rađale iz raznoraznih razloga, a ne zbog zelje i ljubavi za decom...

Sticajem životnih okolnosti, poznajem dosta žena, koje su normalno ostvarene kao majke....tu je naravno rodbina, komšiluk, drugarice, radno mesto...itd.
Od ne malog broja njih sam što u poverenju, što eto moraju nekako da iskažu svoj problem ili muku, čula da im deca nisu najvažnija u životu, i da deca nisu ta koja ispunjavaju njihov život i ne čine ga komletnim...da im nisu uteha....
Na moje pitanje, kako je to moguće (jer ja nemam decu)...nikada nisam dobila odgovor.....makar ne smislen, a i ne insistiram.....
Iskreno mene ovo zbunjuje...ne osuđujem, da se razumemo...zato postavljam i vama ovo pitanje...

To su "roditelji" koji su se svesno ili nesvesno razocarali u svoju decu, hteli su da preko dece ostvare svoje snove, da im deca budu marionete, da preko dece lece svoje komplekse itd...

E kada im plan nije uspeo postali su razocarani i kao digli ruke od dece u fazonu "ko ih hebe".

To je isti onaj deo ljudi kad hoce da ostvare neki cilj a kad shvate da je cilj previse veliki i da ne mogu ga ostvariti onda ga obezvrede.

Nema te (zdrave) majke koja svoje dete ne voli najvise na svetu.To je prosto priroda tako uredila i nikako drugacije.Ja cak mislim da je to jedina bezuslovna ljubav!
E sad, to o cemu ti pises moze biti samo tek trenutak umora ili nezadovoljstva zivotom uopste, i da se razumemo, nije lako roditelj biti, nema tezeg i odgovornijeg "posla" do roditeljstva.
Ni ja ne podrzavam posesivnost majke, to vec zna biti jako opasno i lose i ne mislim da dete treba da joj bude citav svet.Ali mislim da treba da bude i oslonac i odstupnica u zivot(u)...ona (kao i otac, naravno) treba da mu da korenje, ali i krila da kad dovoljno ojaca poleti.

pa nije za iznenadjenje samo ne znam koja bi to žena priznala otvoreno
dete ti realno jeste centar života prvih možda par godina dok i bukvalno ne stane na svoje noge
onda tražiš još od života
ne znači da to dete nije značajan deo života ili prioritet
ali samo po sebi dete ne znači ništa
pogotovo dete kad odrtaste malo ima valjda sto drugih želja i potreba
ja to tako tumačim

Ima trenutaka, kada sam posumnjala....da je ljubav ili zamišljena ali neostvarena velika ljubav prem partneru, ono što ih više ispunjava nego majčinstvo....
Ustvari reći ću iskreno...i takva razmišljanja sam čula....
Pa otud ne čudi, da ona čuvena misao, parafraziraću...za decu je jedini pravi poklon, da otac voli njihovu majku.....ili, svojevrsne ankete koje govore, da smrt partnera se teže podnosi i jače boli, nego smrt deteta.....
I da i ja sam mišljenja da se to ne priznaje tako lako....

Ima trenutaka, kada sam posumnjala....da je ljubav ili zamišljena ali neostvarena velika ljubav prem partneru, ono što ih više ispunjava nego majčinstvo....
Pa otud ne čudi, da ona čuvena misao, parafraziraću...za decu je jedini pravi poklon, da otac voli njihovu majku.....ili, svojevrsne ankete koje govore, da smrt partnera se teže podnosi i jače boli, nego smrt deteta.....

Meni je suludo kako neko uopshte moze praviti poredjenje izmedju takvih vrsta ljubavi...
Ja mogu da govorim u svoje ime samo... Ne postoji niko i nishta na ovom svetu shto meni moze biti ispred mog deteta, pa ni moj zivot, a kamoli ne znam zivot od drugog nekog...

Svasta ti cujes...neke stvari prosto treba na jedno cuti na drugo ispustiti. ;)

ljubi bliznjega svoga kao samoga sebe ... i tu vidimo da covjek treba sam sebi biti najvazniji, ali ne to nije sebicluk, jer mene ce usreciti ako su moji usreceni ... sto znaci da te zene ili trabunjaju gluposti, tj da su budale, ili su mudre pa su smisljeno rekle to sto jesu, u tom ispravnom kontekstu

Evo i ovde deca kao alibi ,paravan,zaštita...
Deca se mnogo više vole kad su mala...
Kad odrastu,ostaje socijalizovana privrženost i tragovi ljubavi prema malom nezaštićenom detetu...
Istina,deo libida,naročito majke,se troši na tu ljubav-odanost prema malom detetu...Nije tako divlja ljubav između partnera...
Kad odrastu deca,ljubav između partnera je izgubila svoj prvobitni cilj i nešto oslabila...Naročito majka
"zamenjuje" i pokriva deo nedostajuće ljubavi ,ljubavlju i pažnjom prema već odrasloj deci koja je projekcija i to
prepravljena bivše prave ljubavi prema partneru.
Sad se već u partneru vide mnoge mane koje nisu bile vidljive zaslepljenošću ljubavlju pre rođenja dece...
Kad su iskrene ,žene će rado priznati da je prava ljubav s onim pravim seksom nezamenljiva i da je slaba uteha
ljubav prema deci...
Kod nas muških ima manje tih alibija...Sem kad imamo švalerku...:mrgreen::lol:

ali avaj, koji su izbor imale te tvoje drugarice?
ili ćeš biti inkubator ili nećeš biti prihvaćena i priznata kao ravnopravno ljudsko biće od strane zajednice.
pogledajte samo drugarice 35+ bez dece, mentalno se urušavaju jer ne uspevaju da ostvare vrednosti propisane društvom...
sociologija je čudo...

dakle, šta je alternativa?
da se po marketu skrivaš između rafova od drugarice koja je sa dečicom izašla u šoping?

imam bebu koju obožavam, ali ne mislim da sad treba da stanem sa životom, da nikad više ne izađem, da nikad više ne uzmem knjigu neku, da ne radim, da ne mrdnem iz zemlje i sl.
i imaću ih još, mlada sam, ali imam i drugih želja, ne mislim da ostanem doživotna majka/domaćica/supruga, ni to nije lako, znam, ali hoću sve i hoću sad

i srećna sam jer sam bebu rodila iz pravih razloga - ljubav prema bebinom tati, ljubav prema deci koju ćemo imati, želja za detetom itd.
ne znam, ne smatram da mi život nije ispunjen, ali takođe ne smatram da sam "završila karijeru" i da ja nemam šta više da tražim od života
sa 22 godine mi je to malo morbidno da bi bilo drugačije

Nema tu mnogo mistifikacije. Žene kojima su deca sve i izvan majčinstva nemaju ništa više nisu dobre ni za sebe ni za decu.

Ima onaj fenomen da majke nezadovoljne svojim životom često u smrt povedu svoju decu. Skaču sa mosta sa decom u naručju i sl. jer dete osećaju kao deo sopstvenog bića . Majčinstvo je samo jedan segment života žene, prelepi Božiji dar , ali svaka majka mora da bude svesna da ptića mora pustiti da poleti sam :)

Nema tu mnogo mistifikacije. Žene kojima su deca sve i izvan majčinstva nemaju ništa više nisu dobre ni za sebe ni za decu.

Ima onaj fenomen da majke nezadovoljne svojim životom često u smrt povedu svoju decu. Skaču sa mosta sa decom u naručju i sl. jer dete osećaju kao deo sopstvenog bića . Majčinstvo je samo jedan segment života žene, prelepi Božiji dar , ali svaka majka mora da bude svesna da ptića mora pustiti da poleti sam :)

Zaista si sve lepo rekla.....užasno je velika odgovornost i najteži posao na svetu je biti roditelj, pogotovo majka....da se ne ljute očevi, ali je zaista tako....
Ali i ovo što ću reći je istina, po meni
Deca se često rađaju ne iz želje za potomstvom, već da se osigura i zadrži partner
Drugo se dete često rađa kada je brak u krizi i iz želje da se stanje popravi...rezultat je najčešće negativan, stvari krenu naopako...
Deca se rađaju, kada je troje ženskih rođeno zaredom, juri se muški....
Deca se rađaju i kada je želja za detetom jaka i gde postoji duboka svesnost šta je roditeljstvo i ima zdrav odnos prema tome..
.

Zaista si sve lepo rekla.....užasno je velika odgovornost i najteži posao na svetu je biti roditelj, pogotovo majka....da se ne ljute očevi, ali je zaista tako....
Ali i ovo što ću reći je istina, po meni
Deca se često rađaju ne iz želje za potomstvom, već da se osigura i zadrži partner
Drugo se dete često rađa kada je brak u krizi i iz želje da se stanje popravi...rezultat je najčešće negativan, stvari krenu naopako...
Deca se rađaju, kada je troje ženskih rođeno zaredom, juri se muški....
Deca se rađaju i kada je želja za detetom jaka i gde postoji duboka svesnost šta je roditeljstvo i ima zdrav odnos prema tome..
.

Već sam pisala o tome kako niko ne dobija dete sa garancijom da će biti zdravo, pametno, lepo , uspešno.. A ni mi nismo roboti pa da sve planiramo do tančina pa tako ni roditeljstvo. Neka deca su planirana- neka ne, ali je bitno imati zdrav odnos prema deci.Tu pre svega mislim na to da se roditelji manu bolesne ambicije i da preko deteta rešavaju sopstvene frustracije kao i to da dete ne guše preteranom brigom. Treba ga nekada pustiti da se samo ugruva.

Najgore su manipulacije roditelja preko dece . Naročito ako su razvedeni pa da bi se osvetili onom drugom upropaštavaju dete.Dete čim oseti da negde ima lufta, da mu neko popušta ...ono reaguje kao životinjica i koristi svaku priliku da iz toga izvuče neku uslovno rečeno korist.Izostanke iz škole, novac, izlaske ili nešto drugo.

pa ono....deca su u sustini obaveza i odgovornost. i mislim da dosta uskracuju slobodu, jer nikada odgovoran roditelj ne moze da se ponasa i zivi kao slobodan covek ili zena. valjda te zene se osecaju zarobljeno u svom zivotu. nesto hoce, ali imaju i odgovornost prema deci. mada i covek bez dece se moze osecati zarobljeno.

ako misliš na iživljavanje, decu uvek možeš na vikend ili nedelju dana ostaviti kod babe i dede
ne verujem da bi ti i bez njih trebalo više vremena
sad zavisi koliko kome treba da shvati koliki je idiot
if ju nou vat aj min

Back