deca...

Hellen:
Родитеље не волимо БЕЗУСЛОВНО, чак не морамо ни да их волимо уопште, сваки родитељ мора да ЗАСЛУЖИ да буде вољен...а не да мисли да је чином рађања детета обезбедио себе да ће бити вољен до гроба!
Bravo, Hellen, kada bi mogli ovo da procitaju i utuve u glavu SVI roditelji ovog sveta, mislim da ne bi bilo toliko mrznje medju roditeljima i decom!
JOS JEDNOM, BRAVO!

Hellen:
Хммм...да, видиш... :roll: Ти сад управо радиш исто то што и та твоја другарица!!!
Она се згражава над људима којима деца нису центар света, а ти се згражаваш над људима којима деца јесу центар света! У чему је разлика између вас две??

Хјаде ослушни себе и запитај се у чему се разликујете? Она се руга онима који су другачије мисле од ње, ти се ругаш онима који другачије мисле од тебе...

''....друго паковање....'' :roll:

U pravu si... jbg... :-(
Malo zapenim kad se setim tog razgovora.

Hellen:
Ј
Родитеље не волимо БЕЗУСЛОВНО, чак не морамо ни да их волимо уопште, сваки родитељ мора да ЗАСЛУЖИ да буде вољен...а не да мисли да је чином рађања детета обезбедио себе да ће бити вољен до гроба!
Jeste, ali situacija je uglavnom takva da se podrazumeva ljubav deteta prema roditelju, a da dete treba da je zasluži. U stvari, bilo kakvo dovođenje u pitanje roditeljskih postupaka, tretmana deteta, biva sasecano u korenu. Na žalost, koliko god roditelj bio loš i ne zasluživao ljubav i poštovanje, dete ga voli.

Svojevremeno sam imala priliku da kontaktiram sa decom iz hraniteljskih porodica. Sećam se dečka od 19 – 20 godina, hranitelji ugovorili sastanak sa biološkom majkom. On sav ustreptao, jedva čeka da je vidi, prvi put u životu, čini mi se. Ona nije htela da se sretne sa njim. On priča o tome i plače. Ma, tuga. To jezivo osećanje napuštenosti, stalno preispitivanje sostvene vrednosti jer te je napustio neko ko bi trebalo da te voli najviše na svetu, da da život za tebe ako treba.

Eto zasto treba takve ljude "na lomacu"! Zato deca i izrastaju u svakojake budale, narkomane, alkoholicare, lopove... i da ne nabrajam dalje! Mislim da je suvisno ista vise reci!

Back