deca...

ako mi verujete ja jedva cekam da odem u skolu ili ako imam slobodnog vremena napolje da se izolujem i izluftiram toliko me je smorilo i tv i komp i sve zivo mislim pre 2-3 god sam bio zaludjenik..dolazi leto sad necu da pipnem komp bicikl i furaj na adu sa drustvom itd..
pa mislim da je lakse nova tehnologija a i ima vise mogucnosti za razonodu dok je to u ono vreme bilo nezamislivo..

Bilo bi smešno da se današnja deca igraju istih igara....ili razmišljaju na isti način kao mi (odrasli). Pa zamisli sebe, sa nekih 12, 13godina....kako ideš na poselo ko tvoji baba i deda...ili slušaš gramofonske ploče i furaš "hipi" fazon ko tvoji roditelji. Svako novo vreme donosi promene....a to znači da se apsolutno sve menja...i način života...i odeća... i muzika...i ponašanje ljudi....pa samim tim i deca i njihov "svet". I mislim da današnji klinci nisu ništa manje ni pametni ni kreativni ni maštoviti nego što smo mi to bili...Samo svoje ideje realizuju na drugačiji način i drugačijim sredstvima...

rile_laki_oblak:
jel danasnjim klincima lakse nego sto je bilo klincima pre 20-30 godina?
naravno da nije,s' obzirom da se starosna granica onih koji pocinju da uzimaju drogu drasticno spustila,jbt rade se u osnovnoj :shock: tako da klinci jos u takoreci detinjstvu moraju da se bore protiv tog sranja,t.j uticaja onih koji su za tim vec posegli,dilera i sl.,dok su ranije na taj problem nailazili mnogo mnogo kasnije...ili nisu uopste
u odnosu na ovo,ostali unistavaci zdravog detinjstva tipa..mobilni,sege-mege i sl. su zanemarljivi!

deco drz' te se

Gošća mi je najbolja na ovom forumu. Ja volim da čitam njene odgovore. To je moja najbolja drugarica sa foruma. :)

Deca znaju mnogo više od nas u tim godinama. O tehnici, o sexu... Ja se iznenadim kada ih čujem. Nekad su mi previše pametna, nekad su mi neka previše agresivna, nevaspitana, asocijalna,...
Sve zavisi gde roditelj postavi granice dobrog i zdravog vaspitanja. Koliko im dozvoljavaju da sede pred televizijom, kompjuterom, u kući, kakvu muziku slušaju (Gde je nestao ''Kolibri'', gde su nestale bajke?)... Ja bih ipak više pričala o roditeljima... Danas češće o samo jednom roditelju - majci. A mlade majke su tek posebna priča. Neiživljene, nemarne.

Sokolica_M:
Gošća mi je najbolja na ovom forumu. Ja volim da čitam njene odgovore. To je moja najbolja drugarica sa foruma. :)

Deca znaju mnogo više od nas u tim godinama. O tehnici, o sexu... Ja se iznenadim kada ih čujem. Nekad su mi previše pametna, nekad su mi neka previše agresivna, nevaspitana, asocijalna,...
Sve zavisi gde roditelj postavi granice dobrog i zdravog vaspitanja. Koliko im dozvoljavaju da sede pred televizijom, kompjuterom, u kući, kakvu muziku slušaju (Gde je nestao ''Kolibri'', gde su nestale bajke?)... Ja bih ipak više pričala o roditeljima... Danas češće o samo jednom roditelju - majci. A mlade majke su tek posebna priča. Neiživljene, nemarne.

Cini ti se. O tehnici - pa nije bilo danasanje, a o sexu vise misle da znaju nego sto znaju.

Ima klinaca koji se samo puno frljaju i foliraju, a u stvari nemaju pojma o cemu pricaju...

Danas sam naslusala svakakvih prica, sta se desava po osnovnim skolama. Znaci, ko da je doslo zadnje doba! Klinke se zabavljaju sa ozenjenim muskarcima ( da, da, sa 13 godina), neke se kresu uvece u dvoristu, pokusaji samoubistva ko dobar dan, danas je jedan mali skocio sa drugog sprata skole (osmi razred), pokusaji mlacenja profesora. U spomenaru pitanja: "Kad planiras da se *****?", "Da li pusis, ako ne pusis cigare, da li pusis *****?"

Ajd, sad, odakle to njima????????????????????

Back