"deca su se opustila"

Pa sta oni vise hoce niije im dovoljno sto moramo da imamo 2 ocene za tromesecje??? :( Ako su hteli da sva deca zamrze osnovnu skolu onda su definitivno u tome uspeli po meni deca bi trebala bar malo da se raduju skoli alo kako kada su od obicne osnovne skole napravili alkatraz!!!Uopste nase skolstvo je propalo i po meni uzasno je nepravedno to sto nas ljudi koji nemaju pojma kako je to kada ti sa petanest godina moras da odlicis cime ces da se bavis u zivotu i da si svestan toga da ako kiksnes nema od tebe nicega teraju da se nadjes u toj situaciji u kojoj oni nikada nisu bili niti ce da budu!!! Volela bih da ih teram da oni polazu prijemni za svoju strucnost pe se onda mozda malo opametiti!!!

Hybrid-Theory-Girl:
Pa sta oni vise hoce niije im dovoljno sto moramo da imamo 2 ocene za tromesecje??? :( Ako su hteli da sva deca zamrze osnovnu skolu onda su definitivno u tome uspeli po meni deca bi trebala bar malo da se raduju skoli alo kako kada su od obicne osnovne skole napravili alkatraz!!!Uopste nase skolstvo je propalo i po meni uzasno je nepravedno to sto nas ljudi koji nemaju pojma kako je to kada ti sa petanest godina moras da odlicis cime ces da se bavis u zivotu i da si svestan toga da ako kiksnes nema od tebe nicega teraju da se nadjes u toj situaciji u kojoj oni nikada nisu bili niti ce da budu!!! Volela bih da ih teram da oni polazu prijemni za svoju strucnost pe se onda mozda malo opametiti!!!

Potpuno se slazem!

Joj, hajde, molim vas, pa svi znamo KAKVA SU DECA U OSNOVNOJ SKOLI!!! Moj razred, ponekad i ja, je pravio takve piz...ije :oops: da je izraz "opustili" daleko od odgovarajuceg... A ni srednja skola nije mnogo bolja. Jedino u cemu se potpuno slazem je da su ova vremena silnih reformi i promena upropastila i ono malo mogucnosti koje smo imali. Zaista - kako da osoba od 14 godina zna sta zeli da radi? Ja, svakako, nisam znala! A, vi se borite sa tim kako znate i umete...

Opustili nego shta....a ko je za to kriv?Nashi najdrazhi nastavnici koje boli uvo da nas neshto nauche i da nas smire tokom chasova.Kao shto nasha nastavnica biologije ne mozhe da podigne glas na nas ili podeli jedinice kad smo nemirni na chasu.Mi inache stalno prichamo na chasu biologije zato i nikad ne znam lekcije,nisam biologiju uchila od petog razreda.Ne krivim samo nastavnicu,ali da imamo strozhe nastavnike ne bi bili tako "opushteni" :roll:

И ја се слажем да тим да смо превише млади да би у 15-тој години одлучивали шта ћемо даље да упишемо.
А за то да смо се опустили ,није ТАЧНО!
Рмбачимо по цео дан у школама ,а кад дођемо кући чека нас безброј домаћих задатака.Погледајте како у другим земљама наши вршњаци лако завршавају школе.Зашто?Зато што је све лакше!!Само је код нас њесра :roll: :roll: Гледам ,једна моја другарица из Бањалуке не полаже пријемни...само ми изгледа полажемо....безвезе :roll:

peleplay:
bliz, pazi, ne slazem se sa njom da smo se mi opustili nego nastavnici, a sto se tice kvaliteta obrazovanja triput imamo bolje obrazovanje nego na zapadu. Siguran sam da nemaju pojma ni gde je zimbabve :roll:
Па да ,Пеле,али ми у нашем образовном програму имамо ствари које нам никад неће затребати у животу... :roll:
Што то не може да буде мало сажетије... :?

mislim da se ministarka osvrtala iskljucivo na poslednju reformu, govorivsi kako se, recimo, deca "igraju" u prva dva razreda osnovne skole i sl.
ne mislim da su se deca opustila u tom smislu. sa druge strane, sta je generalno lose u tome da atmosera, pa i pritisak u skoli malo splasne i stvori nesto opusteniju atmosferu za sve: nastavnike, ucenike itd. u tome je problem sa vrcanjem stare reforme, jer je to korak unazad posto se u srbiji i dalje vrednuju neke konzervtivne vrednosti, bar sto se obrazovanja tice (puno da se uci, da deca budu prepametna itd.) koji se pokazao kao kontraproduktivan za samu decu...

Back