Hvala, jer mislim da pokušavaš da promeniš moj stav iz plemenitih pobuda

Međutim, ja ne volim decu, ne raznežim se kad ih vidim. Nisam ih volela ni kad sam ja bila dete. Ne mrzim ih, samo ne osećam ništa. Bezveze mi je kada mi se neko obrati rečima "jao, vidi što je mali i sladak" a ja treba kao da odglumim neku razneženost. Svesna sam da ću teško naći muškarca koji je ne samo kompatibilan mom mentalnom sklopu, nego i koji ne želi decu, ali ne mogu i neću da odustanem od sebe. Imam 32 godine, uopšte me čak ne privlači ni menjanje partnera, nisam zaposlena, imam dobre prihode sa strane (od nasledstva), dakle imam svo vreme ovog sveta i obožavam da sviram, da se šetam, da čitam, i da se angažujem oko kućnih ljubimaca. Ukratko, srećna sam. Ljude sa decom najčešće izbegavam jer su u velikom broju preagresivni i nemaju drugih tema do svoje dece, a to je prilično zamorno. Dosta žena poružni i udeblja se posle trudnoće, prestanu da vode računa o sebi, i kad ovo kažem ne mislim samo na fizički izgled već na sva životna interesovanja koja izlaze iz sfere dece. Ukoliko pokušaš da im lepo objasniš kako tebe njihova deca ne zanimaju vređaju se, a neki postanu otvoreno neprijatni i zavidni (zašto zaboga ja toliko putujem a njihova deca ne mogu na more? kako mogu kupovati tako skupe igračke za psa?) Uverena sam da mnogi ljudi imaju decu samo da bi bili "normalni", da bi se uklopili u mejnstrim, a ne zato što to zaista žele, i oni najpre spadaju u kategoriju roditelja čija su deca dušmani, jer su se ne želeći odrekli sebe.
Naravno, to me je i podstaklo da ti se ovako obratim.Cini mi se da nisi potpuno izgubljen slucaj, kad ti se desi to sjetices se i nadam se da ces tad biti jos srecnija i jos zadovoljnija, uvjerices se u ovo sto pisem.Ako Bog da, kaze nas narod.
U pravu si za to da svi roditelji ponekad postanu dosadni ako pricaju samo o svojoj djeci, posebno ako to pricaju onima koji nemaju djecu, o tome treba voditi racuna u drustvu, ali svi roditelji to rade nesvjesno, nista strasno i nista opasno.Meni su moji prijatelji, ponekad izgledali dosadno dok su stalno pricali o svojoj djeci, kad sam ja postao roditelj ponavljao sam njihove greske dok to nisam ukapirao, sad me roditelji razumiju pa mi to i ne zamjeraju ako se zaboravim
Zena moze biti i privlacna i lijepa i poslije trudnoce, naravno, ako to zeli, postoji aerobik, fitnes itd, nije ni to nista strasno, zena koja je navikla da izgleda lijepo takva ce biti i poslije porodjaja, dakle, opet nista strasno i nista opasno.
Kod normalnih ljudi se ta zelja da imaju potomstvo rodi spontano, ne radi uklapanja u neke sablone niti drustvene norme, samo budale i glupaci robuju normama koje su drugi nametnuli, normalni ljudi uzivaju u tome sto ce postati roditelji, sa radoscu iscekuju taj dogadjaj, nenormalni ih prave bez ikakvih emocija, ima svega, govorim o vecini, uvjeren sam da je kod vecine u pitanju iskrena pobuda i da djecu radjaju jer ih zele, neki tu radost predosjete, kaze im se samo, pa joj podju u susret, a neki kao ti, nadam se, to odmah ne prepoznaju, malo se bune, osporavaju, izbjegavaju..., ali kad im se desi bice jos srecniji jer ce im to promijeniti zivot iz korjena, na bolje, naravno, kad ti se desi - shvatices, to je osjecaj koji je prosto neuporediv i neponovljiv.
Zato, nemoj da ti kasnije bude zao sto nisi sebi omogucila taj luksuz da dozivis takav osjecaj..., bioloski sat je neumoljiv..., putovanja nikud nece izmaci...